| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Praha 8

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 1188  [Dalších 998 >>]
Lendul* 37206
23.3.2009 21:29:53
Ahoj,
prolítla jsem tady diskuzi ke školkám - já jsem v podobné situaci jako Lvice, akorát už mám doma 8-mi týdenní miminko a ani jsem s dcerkou (nar. 8/06) k zápisu jít nechtěla, že mi ji stejně nevezmou. Kamarádky mě pak udolaly a malou mi fakt vzaly. Braly 33 dětí a 15 nevzali. Teda v té naší školce.
A jak píšete - já bych ji doma klidně snesla, ale ona tááák potřebuje kolektiv! Taky to budeme mít na celodenní, ale nechám to na ní, jak tam bude chtít být.

Lvice, mám pocit, že jsme se potkaly i na "Kde rodit" - tak ti přeju, ať se ti na Bulovce líbí jako mně teď ~x~
Rosie 32224
23.3.2009 18:48:28
Tak pod kolenem se mi to objevilo před pár dny taky, zatím to jde, nezhoršuje se to, nerozšiřuje, tak vyčkávám. Mám to každoročně touto dobou, ale po třetím porodu mě to trápí nárazovitě během celého roku, což jsem dřív neměla. Teď hlavně se ložisko drží na levém očním víčku a pod vnitřním koutkem pravého oka. O nějakém líčení nemůže být u mě řeč, maximálně řasenku občas snesu, ale nesmí být větrno jako dneska, to mi pak strašně slzí oči :-(. Kdyby jediný vedlejší účinek kortikoidů bylo přibírání, tak sem s nima, přibrat totiž potřebuju a nejde mi to... :-)))).

Co se úklidových a pracích prostředků týče, tak mám na téměř vše doma Euronu. Po Bonuxu se mi osypala nejmladší dcerka, tehdy 15 měsíční, WC čističe a gely z obchodu nesnesl manžel ani syn, dráždilo je to ke kašli - oba jsou astmatici. po Jaru na nádobí jsem měla kůži na rukou jak pergamen a spotřeba krému šílená, i ekzémy se mi zhoršovaly, takže ono je to pak těžké. Eurona nás těch problémů nezbavila, ale určité zlepšení tam je.
TerezieK 28007
23.3.2009 18:31:25
Rosie, mne ten ekzem silene vyjel potom co jsem mela zamlkle tehu. V lednu se mi do ekzemu dostal herpes virus a dostalo se mi to i do oci. Neprala bych tu bolest nikomu. Mam doma Advantan mast jeste jsem mela Beloderm oboji jsou kortikoidy. Co mi teda pomohlo byly kortikoidove injekce jenze to je silene svinstvo a dost se potom pribira. JInak se mazu obycejnou "bilou vazelinou" za 20,- Kc z lekarny a na ruce mam Lipobase. Ta je fakt dobra. Absolutne nesnesu parfemovany kremy. Mam to i pod koleny tam si davam "endiaronovou pastu" ono to zklidni a nesvedi me to tak. Jinak jsem ted koupila specialni prasek na prani pro alergiky Ecover je to drahe jako prase, ale nemam z toho rymu a nesvedi me ruce ani oci pri manipulaci s vypranym pradlem. Jinak jeste beru Claritin nebo Zyrtec. Na oblicej jsem si koupila Exomegu taky drahe jako prase a nemuzu to mazat, kdyz me ten oblicej svedi pak to pak hrozne pali.
Rosie 32224
23.3.2009 17:15:29
Ahoj všem,
doufám, že neva, když se občas zapojím do vaší - jak kse mi zdá už rozjeté - diskuse.

Terezko, můžu se tě zeptat na ten ekzém? Taky ho mám a nemůžu se ho zbavit. Co na něj dostáváš? Já ho obyčejne likviduju Holtovkou, ale teď se ho nemůžu zbavit docela dlouho, před lety mi Pock napsal Hydrocortison, ale už ho nemám a moc se mi ho nechce si mazat nad oči. Doufám, že s jarem zase bude líp...
TerezieK 28007
23.3.2009 10:38:58
Lvice no prave...... nechci, aby byl K. nemocny. V unoru mel hnisavy zanet ucha.

A nevis kde bych nasla nejaky seznam tech homeopatik pac ja bych pro sebe potrebovala neco na ekzem, uz z toho silim a na alergii pro K. neco na rust zoubku a ma taky nejakou vyrazku na telicku.

My ven pujdeme az po o.... Chodime kazdy den defakto za kazdeho pocasi, ale jak mam ted hnus ekzem na obliceji tak se to tim vetrem zhorsuje. Zitra jdu na kozni jsem zvedava co mi napise, mazat se kortikoidama na obliceji se mi fakt nechce, staci, ze jsem to delala cely leden a do toho do me prali kortikoidove injekce. Fakt labuzo.
Lefff 13513
23.3.2009 10:27:00
Terez,
já bych si tam zavolala. Rozhodně bych Sofču netahala mezi nemocné děti do čekárny. Jednou se nám takhle vymstila i obyčejná kontrola po viróze. Dr. si ji poslechla s tím, že homeo zabraly, na průduškách je poslechově čistá a v podstatě už zdravá - no a druhý den mi lehla s novou virózou. V čekárně bylo utemováno, přetopeno, chrchlaly tam děti... ~d~

Co se homeopatik týká, kupuju je hlavně ve staré lékárně v Ládví a v lékárně na Černém Mostě. V obou mívají monokomponenty skladem. Polykomponenty (Oscilococcinum, Coryzalia, Homeogene9, Stodal sirup) mají všude běžně. Jinak by měli být v lékárně ochotni ti jakékoli zboží do druhého dne objednat a připravit.

Dneska je tak hnusně, že se mi vůbec nechce ven, ale jasně, že půjdeme...
TerezieK 28007
22.3.2009 18:05:51
Lvice naprosto chapu. K. dostal jeste jako mimino nejakou vakcinu navic, kvuli tomu, ze jsme oba s manzelem astmatici a alergici. Takze na to bere ohled. Vi, ze si dokazu poradit sama, takze s K. chodim k dr. zasadne pokud je opravdu ouvej. Homeopatii zkousim pouze na sobe navic nevim kde se to da koupit porad lepsi nez cpat dite chemii.

Akorat nevim jakoze, kdyz chci to ockovani jestli tam mam jenom zavolat nebo tam musime jit do poradny pro nemocne. Co myslis? Ja to chci prubnout nekdy v dubnu jak se otepli a nebude hrozit jeste nejaka chripka.

Gigo no to by bylo penez...... Tak holt ty okna. Ono jsou vzdycky obdobi kdy maji nejake akcni ceny tak to zkusit. My se do toho trefili delali jsme je teda koncem rijna.
Lefff 13513
21.3.2009 15:50:19
Taky mě to překvapilo s tím očkováním. Jsme na tom stejně. Mengingokoka budu řešit co nevidět (ale kdy vlastně, když jsem teď těhotná... Budu se muset zeptat, jak je to s vakcinací dětí, když je máma těhule...). Jinak s jejím přístupem jsem spokojená. Moc mi vyhovuje třeba to, že mám volnou ruku s homeopatiky - od ničeho mě nezrazuje. Sofča je ekzematik a léčený astmatik, takže jakákoli viróza se u ní může rychle zvrtnout v zánět průdušek nebo plic. I přesto si ji léčím sama (homeo na ni zabírají skvěle) a jen pak ke konci většinou jdu k dr., aby si ji poslechla.
TerezieK 28007
21.3.2009 13:46:01
My k ní chodíme od K. narození a zajímá mě názor i někoho jiného co se týče přístupu k očkování.... Já chtěla K. nechat naočkovat meningkokem, ale pí. dr. říkala, že až půjde do školky. Já jako nejsem příznivcem očkování za každou cenu, ale řešila jsem to s jedním pánem co se vakcínama zabývá a říkal, že mu přijde meningkok přednější než pneumokok. Jinak jsem s ní moc spokojená hodně mi pomohla ze začátku kvůli kojení hodit se do klidu atd. sestřička je taky moc fajn
Lefff 13513
21.3.2009 12:31:42
Ahoj Terko,
ano, proč?
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 1188  [Dalších 998 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.