| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Písek

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 731  [Dalších 421 >>]
Markéta, Markétka a Jiřík 13236
20.2.2007 11:08:29
Tak můj kašel se umoudřil, zato jsem začala nudlit a pálí mě dutiny uvnitř = nic příjemnýho.

Markétka se také lehce rozkašlala a roznudlila. Já se léčím paralenem a spím s mokrou žínkou na obličeji a po tel. konzultaci s doktorkou jsem Markétce nasadila stoptusin, tak snad bude dobře a ani k dětské nepůjdeme. Snažím se jí střídavě úspěšně držet v posteli.

Ad rodičák:
mě přišel na účet v pátek a zároveň mě tam doplatili zpětně sociální příspěvěk a příspěvek na bydlení za celé 3. čtvrtletí roku 2006 a dostala jsem přes 13.000,-!!!!! To bylo radosti.

Prostě jsem se v prosinci došla na sociálku zeptat, jestli máme nárok si zkusit pořádat o něco víc než jen přídavky na děti a úřednice mi neochotně dala formuláře. Musela jsem si z katastru obstarat LV k naší nemovitosti, vyplnit formuláře o manželově mzdě za III. čtvrtletí roku 2006 a odevzdat.

Papírováního teda bylo dost, ale vyplatilo se. Po té, co jsem už 2,5 roku doma na MD a RD jsme konečně sociální případ a přiznali nám 1100,- na bydlení a 600,- sociální příplatek = měsíčně. Jenže se o to musí žádat každé čtvrtletí, takže teď ještě požádám za IV. čtvrtletí roku 2006.

No a tím asi končíme, protože zvýšením rodičáku přestaneme být sociální případi a žádat za I. čtvrtletí roku 2007 už nemá význam. Ale kdybych se o to náhodou nezačala zajímat, tak jsme o to přišli, protože by nám to nikdo neřekl a nikdo na sociálce vám to vnucovat nebude.

A papír o vyřízení této žádosti + papír na zvýšení rodičáku a přídavků na dítě mi dorazil také v pátek. Jen mě překvapili, že to konečně poslali obyčejnou poštou a nemusela jsem podepisovat obálky s modrým pruhem!!!!!

Markéta
Jaru-Veru09/05 30799
20.2.2007 10:40:53
Já se na všechno vyptám.

Švagrové přišlo ornámení o zvýšení rodičáku dneska, tak třeba nám taky ještě něco dorazí.
Ivana, 2 děti 47041
20.2.2007 10:14:57
Ahoj.
Jaruško, mohla by ses mi prosím tě, zítra vyptat na to plavání, zkoušela jsem volat na to číslo, jak jsi mi poslala, ale nikdo to nebere, budu to ještě samo zkoušet, ale kdyby ses vyptala, budu ráda.

Rodičák mi ještě taky nepřišel, ale mně chodí na účet, takže to nevím přesně, ale hlavně mi nepřišlo ani žádné vyrozumění z úřadu, že mi to zvedli, tak doufám, že to dělejí automaticky a nemusela jsem o to nijak speciálně žádat, nebo jo?
Jaru-Veru09/05 30799
20.2.2007 9:47:11
Markét mě Verunka rotovala v bříšku až skoro do konce. :-) Na každém UTZ byla otočená jinak. A týden před porodem byla hlavičkou nahoru, ale nakonec se umoudřila a rodili jsme normálně. :-))
Na UTZ jsem byla několikrát také u Dr. Koláře a nakonec jsem ho měla i u porodu.

Jak je dneska, už je to lepší?
Jaru-Veru09/05 30799
20.2.2007 9:34:49
Jé Ladko, já jsem byla zase na škole v Táboře :-) a hodně ráda na to vzpomínám :-))

A rodičák - nevím jak ostatním, ale mě pořád nedorazil.
Jaru-Veru09/05 30799
20.2.2007 9:31:20
Kuchyň jsem viděla až včera odpoledne a byla jsem docela mile překvapená. Vypadá líp než původní návrh.
Včera jsme celý den běhali po městě a zase jsme se snažili vybrat nějakou pračku. Ach jo, my jí snad nevyberem. Nemáte nějaké dobré tipy.? :-)
Pak jsme byli v novém bytě a domů jsme dorazili úplně uťapkaní a utahaní až v půl osmé večer. A to tak, že i já jsem zalehla v devět do postele. :-))
19.2.2007 17:50:41
Radko, ahojky,
díky za rady, ale musím zaťukat, je mi zase o něco líp. Nějak si to s jedním mimčem v břiše a s druhým poletujícím po baráku tak nepřipouštím, tak se asi i uzdravuju rychleji. Ale celý dopoledne jsem poctivě ležela a od rána měla 2 paraleny!!!

Už mě to při kašli ty plíce tak netrhá, už to postoupilo o něco výš, tak bude líp.

Jdu zase do hajan!!

Pa Markéta

rádí,Adélka3/02,Tomášek5/7 49086
19.2.2007 16:37:43
Jo a teď jsem si vzpoměla, že mě Scheibergová řekla, že můžu bez problémů stoptussin.Já měla krchlanec někdy v půlce ledna.A fakt mě pomohl.Dokonce mě ho napsala.Tak se poptej.Já měla úplně úmorný, v noci jsem se dávila.
rádí,Adélka3/02,Tomášek5/7 49086
19.2.2007 16:36:07
No ahojda Markét, už jsem se bála kam jsi zmizela. Chřipka je prevít.
Adélka byla v pátek očkována na klíšťovku a v sobotu bolení břicha, zvracení a v neděli horečka 39.Skoro sem nespala, úplně mrtvej člověk. Ťukám,dneska horečka není, začela jíst normálně, jen v noci začela trochu kašlat.Tak dávaám stoptusin.Já myslela, že je to reakce na vakcínu a ono to vypadá na virozu.Od každého něco, jen abych to nechytla já.Ze so na neděli mě chytla migréna, že jsem volala do porodnice co můžu vzít, povolil paralen, tak jsem vzala půl.
19.2.2007 15:14:42
Tak jsme v pátek absolvovali velkej UTZ v písecký porodnici. Prováděl Dr. Kolář, jelikož můj Dr. Turek právě operoval. Vše je OK, Jiřík byl podle MS 31+2 tt, podle UTZ 31+0 tt, takže v pohodě. Má 1738 g, hlavičkou krásné naléhá, takže pokud si nepostaví hlavu jako Markétka - tak se do KP polohy otočila až po 35. týdnu - tak bychom mohli rodit normálně. Placenta na zadní straně a krásně znovu ukazoval pindíka.

Jinak jsem si na Jiříka už všechno vyprala a 80% jsem stihla v sobotu i vyžehlit a potom mě skolila nějaká šílená chřipka. Kašlu a trhá mi to plíce jak na hrudníku, tak na zádech. Markétka takhle zakašla dneska v noci 2x, tak se jí snažím celej den udržet v pyžamu v posteli - mám tak 50% úspěšnost!!!!

No a léčit se můžu jen ležením a paralenem. To je děs!!!

Tak všem hodně zdraví a bacily pryč!!!

Markéta

[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 731  [Dalších 421 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.