16.11.2004 13:13:54 Edna
Mikrovlnka
Mikrovlnný ohřev funguje tak, že trouba vytváří kmitající (rychle se měnící) silné elektromagnetické pole. Díky tomu dojde k divokému rozpohybování struktury atomu (který se skládá z kladného jádra a záporných elektronů) a třením (srážkami elektronů) vzniká teplo.
Při tomto pohybu dochází u části atomů k roztrhání atomových vazeb a vznikají tak "potrhané" atomy. Co přesně se stane, když člověk sní (a dlouhodobě jí) jídlo s takto porušenými atomy, na to v současnosti nikdo nedokáže odpovědět.
Na jednou stranu samozřejmě existuje mnoho spekulací o tom, jak je to škodlivé, na druhou stranu také spousta "rozumprdů" kteří naprosto jistě vědí, že to nijak škodit nemůže.
Jisté je pouze to, že takovéto jídlo "přírodními" cestami nijak nepřipravíte a naše generace je první v celé historii lidstva, která takovou potravu přijímá. Zda to vadí či nevadí neví zatím nikdo.
Odpovědět