Zmrazené potraviny dětem & jak přežít zimu ?
Ahoj holky (i kluci),
máte nějakou fundovanou radu, případně odkaz na zdroj kde bych se konečně dopátrala pravdy... :-(
Někdo mraženou zeleninu nedoporučuje z důvodu velkého obsahu dusíku.
Někdo tvrdí, že mražená (ihned po sklizni) je lepší než ta "čerstvá" kdoví odkud dovezená a kdoví kdy sklizená.
Mám v mrazáku jak syrovou tak v pyré proměněnou a do kostiček namraženou. Jak dlouho se to dá pro mimiňáky takhle uchovávat? Ta čerstvá asi dýl než ta uvařená co? Někdo dokonce zmražování hotových jídel pro děti nedoporučuje vůbec. Ach jo, mám z toho hlavu v pejru.
Já vím, že čerstvý je nejlepší, někdy mi to ale připadá jako nedosažitelný ideál – jen ať si to páni výživáři pár dní za sebou zkusí - speciálně v zimě...
Pátrala jsem, pátrala a uspokojivého (jednotného) výsledku jsem se nedopátrala. Předem díky moc za pomoc.
Odpovědět