28.4.2005 21:17:54 Jana
Re: mně se to nezdá
Ahoj, mne se to naopak zda dost trefny. Byla jsem v Anglii i ve Skotsku ve svem zivote nekolikrat a stravila jsem tam docela dlouhou dobu celkem tak 3 roky a ta strava by clanku odpovidala. V nekterych rodinach se tedy vari i "normalne" a ne jenom z polotovaru. Ale jejich ty jejich opravdu varene domaci "speciality" byly pro muj zaludek mnohem horsi nez kupovana pizza a chipsy...
Nikdo tady neuzminoval ale vrchol anglicke kuchyne je skopove maso. Pokud opravdu vari tak vzdycky skopove. Ale u nas kdyz je skopove nebo spis jehneci tak ho mam docela rada, v Anglii to "jejich" tzn. naprosto bez koreni polopecene a podavane studene (predstavte si ten studenej luj...) to je jenom pro silne zaludky a moooc velkej hlad :)
Jinak "typicka" ceska kuchyne vubec neni o svickove a knedlicich!!! Mam kamarada a ten ma restauraci ve ktere se specializuje na staroceskou kuchyni, vari podle starych ceskych receptu, ne podle Magdaleny Dobromily, ktera byla hodne ovlivnena nemeckou kuchyni. A byla jsem strasne prekvapena, ze tam knedliky, svickovou a veproknedlo vubec nepodava. Hlavni jidla jsou vetsinou ze sladkovodnich ryb, zveriny, drubeze , spousta ruzne upravene zeleniny a hodne vubec bez masa a koreni spis takove jake zname z francouzske kuchyne- salvej, rozmaryn, koriandr, zazvor... Hrozne dobry... Jana
Odpovědět