15.11.2005 14:15:25 Eva K
Re: Pohankové placky
200g pohankové mouky a půl litru mléka či vody. Nechá se hodinu nabobtnat. Konzistence je o něco hustčí než palačinky a těsto se táhne. To píšou v knize. Dávala jsem mléko a půl hodiny i hodinu bobtnat a byli vždy dobré. Vodu jsem nezkoušela. Okraje byly krásně křupavé i druhý den.
Naslano je výraznější chuť pohanky, na sladko jsem dala 2 polévkové lžíce cukru (tmavého:-)) rovnou do těsta a tím se chuť pohanky zjemnila. Navrch jsme mazali tvaroh s pudinkem. Příště zkusím čenekovou pomazánku:-) nebo dát česnek rovnou do těsta. Ale to je jen nápad, česnek mi moc rádi.
Nepodařili se mi moc tenké. Ale nevím, jestli to bylo pohankou či rukama:-). A byla porce pro mě i manžela, ale on je veliký jedlík. Eva
Odpovědět