Re: Cererálie
Ne vše, co je propagované jako zdravá výživa, zdravou výživou skutečně je. Velké procento dětí má například právem alergii na mléko a mléčné výrobky, protože se špatně tráví (kasein, mléčná bílkovina, se v žaludku člověka srazí v bílou, beztvarou, tvarohu podobnou hmotu, která projde trávícím traktem a odčerpává při trávení vápník...ano, tohle není přepis - ODČERPÁVÁ. Zdrojem vápníku v mléce je syrovátka - takže, pokud chcete tělu dodat vápník, doporučuje se spíš jogurt či kysané výrobky - v žádném případě čerstvé mléko. To je jen na okraj).
Cereálie jsou zdravé, pokud jsou čerstvé. To znamená, že čím déle propagovaný výrobek vydrží, tím menší má hodnotu pro člověka. Ideální jsou ovesné vločky, čerstvě upražené, případně jiné, čerstvé potraviny. U kukuřičných lupínků je třeba mít trošku odstup - v Americe je snidá každý druhý a nepřipadá mi, že by to mělo pozitivní vliv na celkové zdraví národa.
Jinak je taková hezká poučka - pokud je něco propagováno jako zdravý výrobek a má to značku nějaké firmy, většinou si propagaci zaplatí dotyčná firma. Jestliže se u zubaře zeptáte, která zubní pasta je nejlepší a bude mít v ordinaci nafukovací obrovský zub s nápisem SIGNAL, hádejte, co odpoví? Za každou propagaci výrobku dostávají lékaři honorář. Takže neřídit se ani tak multimediálními kampaněmi, jako spíš zdravým rozumem. Přiznejme si otevřeně - kdo z nás věří, že v "každé tabulce Nestlé je sklenice plná mléka?" případně v prospěšnost "Nutelly" a podobných výrobků pro zdraví dětí?
Odpovědět