Potravinové alergie
V lednu letošního roku jsme se poprvé setkali s alergickými projevy u 6-ti leté dcery a to akutní kopřivka.
Po testech vejce(celé), žitná mouka, ryby atd.
Dcera tou dobou navštěvuje školku a byl to velký problém, který se musel ihned řešit vyloučením těchto potravin.
Musím se zastat školky, která se k tomu postavila zodpovědně, a po předložení lékařského posudku a mého čestného prohlášení, že vlastní potraviny jsou nezávadné, tepelně upravené a výhradně určené dceři se problém podařilo ustát. Dostanu jídelníček vyškrtám co dcera nesmí, poznačím co donesu vlastní (v pžípadě, že jídlo nelze upravit kuchařkou). Paní kuchařka odděluje polévku, pomazánky apod. než přidá vejce. Žitná mouka - chleba má vyloučen a tak školka pro dceru nakupuje pečivo bez vejce a žita po dohodě s dodavatelem. Problém byl v ceně pečiva, neboť chleba je levnější, nakonec se tento rozdíl kompenzuje v jiných
potravinách, o které je dcera ochuzena.Ve školkách kde není mikrovlná trouba, lze poradit koupit ji sponzorským darem.Přičemž donesené potraviny se nemusí vůbec dostat do školní kuchyně a tudíž nehrozí případný problém s hygienou. Po prázdninách nás čeká nový problém škola.
Odpovědět