18.11.2012 17:15:28 Vítr z hor
Čokoláda z bobů
Tak jo, po dlouhé době chci pořádnou čokoládu, ale přestalo mě bavit poloviční řešení aneb nákup tabulek v obchodě.
Chci si ji udělat sama a hledám rady.
Zkoušel jste někdo hard-core řešení přímo z kakaových bobů? Jak to dopadlo?
Kdysi jsem courala po malých firmičkách, které zpracovávaly boby v jejich domovině, několikrát jsme prochodila veletrh čokolády a nedávno jsem probrala trochu teorie s tropickým zemědělcem-vědcem z čokoládové oblasti.
Kdysi jsem párkrát koupila 100% pastu z bobů ve formě ehm kamene, ale ne u nás.
Vzhledem k výše uvedenému mám takovou teorii (neověřenou), podle níž by mohlo fungovat mletí bobů strojkem na maso, poté buď nechat tak nebo přepustit v bain-marie. Ale nechci zlikvidovat strojek nebo zničit materiál.
Používala bych k pití, výrobě tabulek (mám formu a s přepouštěnou hotovou čokoládou jsem mívala úspěch) a na vaření.
Odpovědět