Re: Jak rozbourat, zpracovat a upravit jehněcí?
Bouráme podobně, akorát pečlivě vysekáme hřebínek ze hřbetu, to je nejlepší část jehněte.
Jinak prostě porcujem tak, aby se to dalo narvat do mrazáku, což v našem případě neumožňuje nechat např. celou kýtu, musíme to odkrojit od kosti.
žebra pečem hned po zabití, je to pro nás první jehněčí jídlo. Sice na tom moc masa není, ale zas z celeho jehněte je toho dost, aby se z toho pár lidí najedlo.
My tedy jehně nezabíjíme a nestahujeme, to udělá strejda s tetou, i ho vyvrhnou, takže to jsem nikdy nedělala. Znám v kuchyni jehně až od fáze "vcelku, vyvržené, stažené".
vyvěšené je nechané po zabití a stažení 2 dny.
Z jehněčího jíme i plíčky, ačkoli jinak je zrovna nemusím, ale z mladého jehněte jsou fakt pěkné. Buď vyloženě jako samostatné jídlo na smetaně, nebo je alepsoň přihodíme do vývaru.
Odpovědět