11.4.2013 14:23:47 ctvrtka
Re: Domácí pečivo nechutná tak dobře jako kupované
Pecu taky dalamanky, 350 g celozrnny zitny mouky alnatura, 150 g psenicny mouky alnatura (typ 550 - nevim co je to v Cr, tipuju ze hladka), jedno baleni kvasnic alnatura, 7 g kvasku alnatura, dve lzicky morsky soli, spetku trtinovyho cukru. Vsechno smichat, pridat 375 ml vlazny vody, vypracovat testo (ja to delam s laskou v ruce v mise ;)), nechat kynout. Pak z toho uplacat mokryma rukama dalamanky na plech vylozenej pecicim papirem. manzelovi na ne nahoru jeste sypu hrubou sul, ma je s ni rad. Zlehka poprasit moukou a nacpat do trouby rozpaleny na 250 st. Po cca peti, sedmi minutach troubu stahnout na 190 a pect dalsich cca 25 min, az jsou hezky. (Neumim to popsat, casem to prejde do oka kdy uz jsou hotovy. )
Rodina se po nich muze utlouct. Kdyz jsem lina placat dalanky udelam ze stejnyho testa dve maxi bagety, taky dobry.
Odpovědět