Potravinová alergie x etikety na potravinách
Ahoj, mám dotaz na maminky dětí s potravinovou alergií, už mnohokrát jste mi zde skvěle poradily, tak to zkouším znovu
. Dcera (19 měs.) má alergii na vajíčko, její reakce při styku s vajíčkem byla poměrně prudká a krevní testy dopadly taky hodně špatně. Drží bezvaječnou dietu. Když jí chci koupit cokoliv v obchodě, tak mě odrazuje informace pro alergiky, že výrobek může obsahovat stopy sóji, mléka, vajec, ořechů apod., protože závod, ve kterém se daný výrobek vyrábí, zpracovává i tyto potraviny. Jak k těmto informacím přistupujete? Primářka, ke které dcera chodí, tvrdí, že mám vybrat výrobky, kde není možnost ani stopového množství vajec, ale těch je opravdu málo. Jak to řešíte? Berete tyto informace jako opravdové varování a výrobky nekupujete nebo to chápete jen jako sichr výrobce, kdyby se náhodou něco stalo, aby je nikdo nemohl popotahovat po soudech?
Děkuju za názory.
Odpovědět