Re: potravinová alergie X etikety na potravinách
Dle situace, resp. podle závažnosti alergie. Lehká forma = stopové množství neprožívám, ale obecně omezuju. Tzn. povolím jednou za čas, když by se z toho stalo pravidlo, tak věř, že ta alergie bude ustupovat mnohem mnohem pomaleji. U našich dvojčat klasika - stejné alergie, jedno nejedlík = jí jen napůl z donucení a jen své hlídané domácí jídlo, výsledky nyní skoro OK, opravdu výrazné zlepšení. Druhé dvojče doslova sežere nač přijde, občas se nmu něco povolí a alergie je mnohem vytrvalejšá a zlepšení jen nevýrazné. Druhá věc je, že v těch malých množstvích závažně nereaguje. Ale základ jídla je bez pardonu doma dělaná hypoalergenní dieta, že občas vyprosí kousek chleba je druhá věc.
Dokud byla alergie těžká (u dvojčat vyrážka, zvracení s krví a stolice s krví), tak neexistovalo použít něco se stopovým množstvím. I blbou čokoládu jsme kupovali se slunečniocovým lecithinem, ptž soja byla pozitivní a sojový lecitin tedy nebrat. A to dostali kostičku tak jednou do měsíce... A tmavé kakao do spešl mléka (na nealergenní kakao) jen speciální ekologické bez příměsi - nepančované sojou atd.
Odpovědět