Re: Histaminová intolerance
Asi to chce fakt vypozorovat, kdy a po čem...a také důležité, v jakém množství. Jak už bylo uvedeno, každý reaguje jinak, ryze individuální záležitost... po jiných potravinách, po požití různého množství té které konkrétní potraviny.
Bojuju s tím také, ale přiznávám, že asi v menší míře a také to, že jím všechno, i to, co mi vadí. Odpozorovala jsem jen, že nesmím "přehánět", tzn. dám si klidně rajskou, rajský salát, jídla s protlakem...ale jen jeden den, pokud bych to samé konzumovala druhý či třetí den, už se drbu. Daleko větší stres mi tělo prožívalo ve chvíli, kdy jsem měla pocit, že se musím "omezovat" - už jen představa pufovaného chleba s tvarohem mi dělala mi nedělala dobře. Mě nejvíce vadí některé druhy vín - zejména růžová, některá červená, sýry typu Romadur, protlak a rajčata.
Univerzální rada asi fakt neexistuje. Možná jen - poslouchat své tělo. Doktor, byť by byl sebelepší, Tvé tělo a jeho reakce nikdy nebude tak dobře znát jako Ty a má zkušenost je ta, že preventivně zakáží raději téměř vše, tato problematika je natolik obtížně řešitelná, že sami nevědí.
Odpovědět