14.7.2014 11:12:05 Buchli
Zamrazit tvarohové knedlíky syrové nebo vařené?
Chci zamrazit tvarohové knedlíky s meruňkami. Ale vzniká otázka, jestli je zamrazit syrové, nebo vařené. Pokud si pamatuju, naši tvarohové knedlíky kdysi mrazili syrové. Taky jsem to kdysi jednou mrazila, když bylo hodně jahod, ale spotřebovali jsme to tenkrát docela rychle. Tchyně mi ale tvrdí, že jedině vařené. Pak je ohřívá v páře. Jedla jsem u ní ty knedlíky, ale zdálo se mi, že jsou pak takové oschlé, ty zmrazené za syrova a uvařené mi přišly jako čerstvé. Otázka je, jestli se to může nějak zkazit a jestli je bezpečné mrazit je syrové, když je tam tvaroh a syrové vejce.
A jestli to třeba vařené vydrží dýl.
Nepočítám, že bychom to dlouho skladovali, dejme tomu, že do tří měsíců by se to spotřebovalo.
Odpovědět