24.9.2015 12:13:53 hbf
Re: Mytí nožů a kráječů v myčce
Soukromě si myslím, že problém není ani tak horká voda sama o sobě, jako spíš dlouhodobě tryskající vody se zbytky jídla, tedy v podstatě tryskající abrazivní směs. Další mínus pak je ukládání nožů v myčce a případné tření nože o jiné nádobí, o držák, ...
Na druhou stranu, běžné nože, které se v kuchyni většinou používají, stejně dostávají takovou sodu při krájení a dalším používání (krájení na plechu, na pekáči, na talíři, páčení, špatné broušení ...) že je nějaká myčka nemůže rozhodit. Prostě se za pár let opotřebují a nahradí.
Samozřejmě pokud má někdo nějaký lepší, nebo "památeční" nůž, tak je to na zvážení. Já jeden takový mám, je z reznoucí oceli, s dřevěnou rukojetí, takže tam je to jasná volba.
Odpovědět