24.9.2015 14:34:44 Tiba
Re: Mytí nožů a kráječů v myčce
Jen kopíruju...
"Nemám nějaké bůhvíjak hluboké znalosti fyziky, ale něco mi říká, že ani podprůměrně kvalitní oceli by teplota 85°C neměla nijak zvlášť ublížit, dokonce bych si tipla, že se jí to ani netkne. Ani prášek do myčky by s ní nijak zacloumat neměl, jeho "agresivita" oproti obyčejnému saponátu pokud vím tkví v přítomnosti enzymů, které rozloží zbytky jídla a tím pádem je omyje i ta tekoucí voda a nemusí se to drhnout. Pochybuju, že by nahlodávaly ocel"
"Změně krystalové mřížky kovu a měknutí jako máslo při 85°C jsou dost silná káva.
Kdyby se k tomu mohl vyjádřit odborník metalurg a nějaká ta rentgenová strukturní analýza s fotkami by z toho mohli udělat seriózní sérii o degradaci materiálu a řezných ploch..."
"Neznám ocel, které by vadilo 85 stupňů. Bod tavení oceli je kolem 1536 stupňů Celsia dle % zastoupení uhlíku. To by kolabovaly ocelové konstukce, když by ocel měkla kolem 85 stupňů. Dále myčka a 85? Kde to autor vzal. Běžně je to max do 70 stupňů, úsporné programy mají ještě méně"
Odpovědět