20.3.2016 11:07:58 .libik
Re: Člověk, pracující pro obec
No ale to jsme někde v historii, kde se jídlem šetřilo. Mí prarodičové měli tu drůbež v ohradě,, ale nikde jinde jsem nezažila slavnostní oběd pro 12 lidí z jednoho kuřete
/byla k tomu nádivka a připečený bůček, bylo to se zelím a s knedlíky)
A právě tahle poválečná generace dle mého názoru hodně nastartovala naše stravovací návyky, už mohl být jídla kopec, ale ještě se nepřemýšlelo nad tím, co v něm je.
A dětičky ať si přidají (ten knedlík s mastnotou), já jsem loni dokázala vyváženou stravou (ne dietou) stabilizovat své žrací zlozvyky, fakt to funguje i chemicky, jak píše Buchli. Moje jídlo bylo kontinuálně plné užitečných látek a i při svých množstevních úletech, jsem dost výrazně zhubla (bylo to ve "šťastném" období, když jsme věřili na uzdravování.)
Odpovědět