10.6.2017 8:24:31 Martina, 2 kluci
Re: Domácí sirupy
Domácí sirup není těžký - 3l prevarene studené vody,spoustu bezu (bylin), 60 g kyseliny citrónové, nechat louhovat 2 dny. Dávám do těch velkých zavarovacek (4litrove?), nacpu tam bezu maximum. 2x denně zatlacim bez do nálevu, vylejzá rád.
Pak přecedím, přidám 3 kg cukru, zahrivam do rozpuštění, určitě nevarim, nakonec šťávu ze 3 citrónů. Nalevám do lahví od tvrdého alkoholu, nevyplachnutych, takže je tam a dně zbyteček, po naliti sirupu dávám do hrdla cca 1 cm slivovice. Zavřu, uskladnim na temném suchém, chladném miste. Nikdy neplesnivi, nekazi se. Lahve nerecykluju, každou sezónu si v hospodě vyzvednu nové. Letos uz mám 40 l sirupu
Kombinace bylin je osobní věc, u nás nejvíc chutná máta + meduňka + yzop + šalvěj.
Odpovědět