Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Jenda00 | 78044 |
23.5.2017 11:50:59
No jo, tady právě prý ty zkušenosti jsou i s menším počtem osob. Takže u velké akce je to téměř tutovka. Mě tak vadí, že o tom vím, kdybych nevěděla hlavu si s tím nelámu.
|
Carollyn | 131058 |
23.5.2017 10:00:52
Tak já mám zkušenosti veskrze do dobré, i ve skupině třeba 15 lidí jsme neměli problém, útrata vždycky seděla. Jako třeba gramáž masa fakt netuším, váhy sebou nenosím, ale řekla bych, že to sedí. Jiné problémy jsem taky nikde neměla. Asi si umím vybírat podniky .
|
Z+2 | 109449 |
23.5.2017 9:53:28
Vidiš a já myslím, že u nás , to bohužel platí skoro stoprocentně.
|
Dana | 143148 |
23.5.2017 9:52:13
Bohužel, také neznám restauraci, kde při takovýchto hromadných akcích nešidí. My jsme je již u nás ve firmě vzdali. Protože i když jsme akci pořádali v restauraci, kterou nám doporučili nebo tam dokonce měl někdo známé, stejně nás ošidili. Když to nebylo na penězích, bylo to na jídle. Teď dáváme zaměstnancům jiné benefity a i oni jsou za ně vděčnější, než za návštěvu restaurace.
|
Carollyn | 131058 |
23.5.2017 9:52:08
Představit si , že já znám skoro všechny restaurace, kde se nešidí! Ne každý hospodský je automaticky zloděj...
|
Persepolis | 107413 |
23.5.2017 9:50:45
Já jo
|
Dari79 | 114243 |
23.5.2017 9:48:09
No, celkem souhlasím se Z+2, velké akce jsou vždy příležitostí, přiúčtovat něco navíc, myslím, že to reálně hrozí všude, je třeba s tím spíš počítat...
U velkých akcí objednáváme jídlo předem, pokud je to s jídlem, nebo raut - i na ty máme vždy položkový rozpočet - tj. např. 100 miniřízečků á 15 Kkč, 50 grilovací klobásky á .. atd., s předem sjednanými cenami. Tam se platí vše, co se na raut dá, takže hrozí akorát tak to, že to neodhadneš správně, něco zbyde, něco bude chybět (např. na poslední akci kachní játyrka na grilu ve slanince se vyžraly během 15ti minut do poslendího drobku, naopak zbylo třeba 20l guláše a tak...). Problém s pitím je vždycky - nejvíc se mi osvědčil koncept "nápojový švéďák" - tj. sjedná se předem, kolik lahví čeho chceme připravit (alko i nealko), tvrdý alkohol nepodáváme, z alkoholu jsou tam láhve vína a pivo. Pak při převzetí prostor (přijdeš dřív) to "od oka" spočítáš, zda je tam to, co bylo domluveno. Hostí si pak berou sami z toho švéďáku, když něco dochází, tak "doobjednáš", zase tedy konkrétně, třeba - přidejte ještě 20 lahví vody... Tak to uhlídáš nejlíp, nakonec se "odečte", co se nevypilo - láhve nejsou otevřené, takže není žádný problém... Pokud si každý u stolu objednává vlastní pití u číšníka, je to akce na celé odpoledne nebo večer, objednávají si i u baru atd., pak je to neuhlídatelné a s tím, že připočítají víc, než se reálně spotřebovalo, bych spíše počítala. Všude. |
Jenda00 | 78044 |
23.5.2017 9:39:03
Kat, jo to by šlo, takhle to zní už malinko jinak. Řeším miliony věcí a problémů celkem bez ztráty kytičky, ale tohle mě fakt dostalo .
|
Jenda00 | 78044 |
23.5.2017 9:37:22
Odpovím takto pro všechny. Bude raut, to je jasné, takže cena za raut, který se počítám dvakrát , třikrát doplní bude dopředu jasná. Spíš mi jde a to jsem nenapsala o pití. Jinak jasně, asi všude se šidí, jenže zde je to prý dost ve velkém a opakovaně. A hlavně i přes upozornění hostů. Já jak nejsem místní, tak vím samozřejmě prd.
|
77kraska | 132593 |
23.5.2017 9:34:19
nerikala bych jim ze sidi, ale dala bych si pozor na ucet....jak si budou lidi objednavat?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.