Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Alca | 145121 |
9.9.2017 20:14:00
Tenhle článek už je starší. nevím, co je zneklidňuje, když počty potratů nerostou ale spíše stagnují či klesají. Tím pádem se ty ženy evidentně zvládají chránit jinak.... Navíc je poslední dobou hodně těhotných, ženy, co chtějíd ěti teď překvapivě HA neberou, že.....
Za sebe jsem brala HA13 let, při braní sjem si víceméně nestěžovala ale po vysazení bych se k ní už nevrátila. I přes silnou a bolestivou menstruaci pro mě pozitiva přirozeného cyklu převažují.... Blbý je, že doktoři strašně bagatelizují pocity uživatelek (například vliv HA na libido) a pak se tváří, že není důvod vysazovat..... Ty výroky mi přijdou absolutně neadekvátní, je věcí každé ženy, jaks e rozhodne a zpochybňovat racionalitu důvodů je teda dost mimo...... Je to tělo těch žen a jejich rozhodnutí, ony pak ensou následky tak co do toho má nějaký chlap (který ještě navíc nemůže vědět, jaks e ty ženy cítí) kecat.... P.S. Sama o sobě HA nedémonizuju, jen jsem dodatečně zjsitila, že pro mě asi nebyla ideální. Pokud někomu vyhovuje, tak proč ne :) Ale je to o rozhodnutí každé. Osobně se mi akorát nelíbí předepisování HA puberťačkám těsně po začátku menstruace na nepravidelnost cyklu, to je medvědí služba...... Na druhou stranu taky nemám ráda militantní antiHA.... |
Martina, 3 synové | 101865 |
9.9.2017 19:13:22
Za našich mladejch let se počítalo i Slovensko.
Počítalo, ale v téhle statistice není, tam je opravdu jen Česko. |
AdrianaP | 66955 |
9.9.2017 19:11:14
Zakazany jsou potraty, ne ultrazvuky.
|
Lída+4 | 138596 |
9.9.2017 18:56:47
Martino, jenže ono je to na jinej počet obyvatel, ne? Za našich mladejch let se počítalo i Slovensko.
|
Ropucha + 2 ropušata | 120300 |
9.9.2017 18:55:04
Silicon Valley je myslím jasné, nicméně souhlasím s tím, že je na místě velká opatrnost a pokora, co se týká vnucování jakýchkoliv medicínských zásahů lidem "pro jejich dobro".
|
9.9.2017 18:40:51
Proč se nejvíc autistů rodí v Silicon Valley?
Protože je to hlavní město autistů? |
Cimbur | 64764 |
9.9.2017 17:04:27
V Sillicon Valley se rodí autisti, protože tam hromada autistu žije a pracuje, ne?
|
Buchli | 121873 |
9.9.2017 17:00:20
O bezpečnosti ultrazvuku pochybuju už delší dobu, jsou různé typy, jeden z nich způsobuje poměrně vysoké ohřívání tkání. Logicky, pokud vyvíjejícímu se plodu škodí i zvýšená teplota matky, je tu riziko. Přesto se dokonce prodávají přístroje Angel SOunds, aby si matky luxovaly pupek několikrát denně a poslouchaly ozvy. Myslím, že horší je ten přístroj, co ke konci sleduje ozvy. Ale přiznám se, že nevím. Takové ty různé 3D za příplatek taky mají slušný výkon, myslím. Kdo ví, jestli za některými problémy, které se připisují očkování, nestojí spíš ultrazvuk v těhotenství. Proč se nejvíc autistů rodí v Silicon Valley? Nejsou tamější matky třeba podrobené opravdu vysokému počtu UTZ vyšetření plus ty dobrovolné 3D a Angel Sounds k tomu třeba?
|
9.9.2017 15:51:42
Aké sú základné rozdiely medzi írskym a slovenským systémom pôrodníctva?
V Írsku je všetko prirodzené. Íri sú zástancami prirodzeného priebehu tehotenstva. Napríklad v Poľsku, v prípade, že žena počas tehotenstva krváca, lekári jej okamžite predpíšu lieky, ktoré majú dopomôcť k udržaniu tehotenstva. V Írsku lekári čakajú a nechávajú tomu prirodzený priebeh. V prípade potratu, írski lekári taktiež počkajú, kým sa maternica vyčistí sama. Ďalším zásadným rozdielom je to, že nevykonávajú ultrazvuk pred ôsmym týždňom tehotenstva. To môže byť niekedy problém, pretože v niektorých prípadoch sa môže jednať o mimomaternicové tehotenstvo. http://www.slovakinireland.ie/index.php/vydania-roku-2010/910-by-mamikou-v-irsku-je-uasne/277-lekarka-monika-antepowicz-iri-su-zastancami-prirodzeneho-priebehu-tehotenstva |
9.9.2017 15:49:39
V roce 1999 zveřejnili irští vědci senzační výsledky výzkumu, podle něhož může ultrazvuk s nízkou frekvencí vyvolat velmi nebezpečné změny ve stavbě buněk. Podobný typ ultrazvuku se přitom používá i na sledování vývoje plodu v matčině bříšku.
Více na: http://www.vylecime.cz/jak-je-to-s-ultrazvukem#ixzz4sBo4ZNPd |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.