Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Martina, 3 synové | 101865 |
9.9.2017 15:48:08
nesmysl, kterej nekdo nekde kvaknul
V Irsku je jeden z nejpřísnějších zákonů týkajících se interrupcí. Jsou zde nezákonné, bez výjimky. Přesto, pokud Váš lékař zjistí že se Vaše dítě narodí s Downovým syndromem či rozštěpem páteře, může vám nabídnout pomoc (nyní již legálně) a zajistit přerušení těhotenství ve Velké Británii, kde jsou kliniky přímo určené pro irské ženy. Cena je mezi €1000 – 3000. To se též týká těhotenství obětí znásilnění. Tyto praktiky jsou spíše dostupné na soukromých klinikách. Běžně se testy na zjištění vrozených vývojových vad a genetických poruch neprovádí. Funguje zde alespoň rozsáhlá síť center, která nabízejí pomoc jak se s touto situací vypořádat. http://www.porodnice.cz/clanky/porodni-a-matersky-system-v-irsku |
Ropucha + 2 ropušata | 120300 |
9.9.2017 15:23:30
Petluše, tvůj závěr je originální, ovšem netuším, kde jsi ho vyfantazírovala.
Já píši o antikoncepci a potratech. O pohlavních chorobách a o dětech můžeme samozřejmě podiskutovat také, ale já jsem se k nim dosud nevyjadřovala. |
AdrianaP | 66955 |
9.9.2017 15:21:33
V Irsku jsou zakazane ultrazvuky??????!
Paneboze! To ze internetova drbarna technicky snese vsechno nutne neznamena, ze je tady treba napsat kazdej nesmysl, kterej nekdo nekde kvaknul a vyhlasovat jej za fakt. |
9.9.2017 15:07:31
tragictejsi než HIV či syfilis?
Jenže přenosu pohlavních nemocí antikoncepce nebrání, ani kondom ne - tedy ne úplně jistě. |
petluše | 39676 |
9.9.2017 15:01:43
Pro tebe je dítě tragictejsi než HIV či syfilis?
|
9.9.2017 14:59:51
kdo není z jakýchkoliv důvodů schopen či ochoten uřídit svůj sexuální život jinak
Otěhotněla jsem vždy přes antikoncepci, ono to není tak jednoduché - ani jedním směrem: někdo děti nechce a má, jiný chce a nemá. Přitom za nezodpovědné jsou považovány jen ty, které děti mají, zatímco ty, které plodnost prošvihly a pak je to mrzí, se tak nepropírají. |
Pam-pela | 97353 |
9.9.2017 14:57:53
Pojistka k horším následkům? Myslíš neplánované dítě, nebo potrat.
Následky ale být mohou i jiné při HA. Hele, je to riziko každého...ale to je to, co píšu od začátku, že to musí zhodnotit každý sám, nikdo to za něj udělat nemůže..i když mohl by, pravda. A některé systémy se o to snaží. Víš, já si myslím, že holt kdo má sex, musí si uvědomit, že může prostě zplodit dítě :o)...a proto bychom zrovna k tomu aktu (s kým a za jakých podmínek) měli přistupovat zodpovědněji..ale to se zas dostáváme na začátek toho všeho. K zodpovědnosti jednotlivce...protože společnost může informovat, regulovat, doporučovat, nakazovat, zakazovat...ale stejně pak je na jednotlivci, co s tím vším udělá. |
Vaitea | 114076 |
9.9.2017 14:55:45
V Irsku hradí pojišťovna jedno vyšetření UŽ plodů v rámci těhotenské péče. Ostatní se připlácí.
|
Pam-pela | 97353 |
9.9.2017 14:53:31
No, Martino, já fakt osobně nevím, známá chvíli vyprávěla o lékařské péči atd...skoro se mi chtělo nevěřit, člověk si to ani neumí představit.
Mluvila o sousedce, co měla mimoděložní, ale plod velmi dlouho žil...až...ani se mi to nechce psát. A třeba to není pravda,nevím. Já právě myslím, že občas je to fakt ode zdi ke zdi... |
Ropucha + 2 ropušata | 120300 |
9.9.2017 14:51:51
Pam-pelo, určitě má HA následky, jak zdravotní tak společenské, právě proto se k ní v poslední době přistupuje kritičtěji.
Ale kdo není z jakýchkoliv důvodů schopen či ochoten uřídit svůj sexuální život jinak, pro toho je to každopádně výborná pojistka proti horším následkům. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.