Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Hortensie | 56767 |
5.3.2012 16:07:31
No,já nevím, ale asi bych jednala jako Sam (dokonce - jak se znám - i včetně té přípravy "ležení" a likvidace následků, i když souhlasím, že právě tato část není asi rozumná).
Jinak - pokud nehrozilo nebezpečí (jako že ne - z toho, co jsem vyrozuměla), tak bych postupovala stejně. Myslím si sice o alkoholu a mlaďoších jen samé špatné věci, ale pořád lepší, když byli takhle pod "dohledem", než aby jim bylo vynadáno, byli vystaveni dalším nepříjemně ponižujícím situacím s dalšími rodiči a byla pochroumána (pravděpodobně nevratně) důvěra mezi Sam a jejím synem. On byl z toho jistě hodně vyděšený, přišel ji požádat o pomoc, v takové chvíli se má pomoci. Se synem to probrali další den, to je myslím v pořádku. Že jsou kluci pitomí, to nepopírám ani v nejmenším, ale nejsem si vůbec jistá, jestli "vymáchat čumák" v průšvihu je to pravé. Někdy jo, ale někdy je to kontraproduktivní. Jak poznat, kdy je co správně, to je otázka, na kterou odpovědět neumím. |
ali 1 | 110089 |
5.3.2012 15:35:24
Volala bych rodičům a pokud bych zjistila,že i můj 15-ti letý syn má v sobě alkohol,rozpustila bych okamžitě tento spolek a žádné koukání na filmy v pokojíčku by se nekonalo.Není moc pravděpodobné,že se po kině někde stavili a pil jen jeden z nich.Dále bych určitě neuklízela místo syna poblitý pokoj,ani bych ho před návštěvou takto nechystala.Podle mě je celé rozhodnutí špatné.
|
Xantipa. | 34439 |
5.3.2012 15:25:17
A že se o něj starali a ukládali ho - no bodejď ne, když si ho vyfásli po cestě opitýho nebo opili sami, tak ještě aby se o něj nepostarali.
|
Xantipa. | 34439 |
5.3.2012 15:24:13
Tak to by pro mě nebylo. Já bych je v tom nechala vymáchat. Jakýpak škody? Snad zvládnou uklidit poblitý pokoj, povlečení a postel. A pokud by se mi úklid nelíbil, uklízeli by to znovu. V tomto ohledu tedy nejsem vůbec vstřícká - jakýpak rychleji a menší škody. Bylo by mi fuk, i kdyby uklízeli pokoj až do rána
|
Sam1 | 125469 |
5.3.2012 13:43:26
Xantipo,
kluci to chtěli uklízet,ale já jsem si byla jistá,že to zvládnu rychleji a s menším škodou,než oni. To není tak,že by od toho dali ruce pryč. Nakonec se ještě všichni o kamaráda starali a ukládali ho. |
Xantipa. | 34439 |
5.3.2012 12:47:04
No já nevím. Zatím by si dcera nedovolila dovalit domů opitého kamaráda či kamarádku.
Navíc ani nehrozí, že v případě poblití bych to uklízela - dcera by si to po návštěvě uklidila hezky sama - já ani náhodou. Já bych to nechala Tvého syna uklidit - vše a komplet, ono by ho to pak přešlo. |
Dali + 3 berušky | 15122 |
5.3.2012 11:42:37
Kapradino, ano. Mě v 18 ti nechtěli nalít 2dl rumu do koblih, pro který mě poslala maminka
|
Sam1 | 125469 |
5.3.2012 11:27:31
Kapradino,
právě to samé si myslím i já. Čím víc budu zakazovat tím víc ho to bude zajímat a lákat. Nedělám si iluze,že by kluci někde něco neochutnali v průběhu puberty. |
Kapradina | 34186 |
5.3.2012 11:23:09
Dali,
ty jsi ochutnala alkohol až po 18ti? Zakázaný ovoce prostě nejvíc chutná, když je s tím přídechem, že se to nesmí - vidím u svých velkých dětí - syn dospělý, témeř nepije alkohol, občas sklenku dobrého vína, jinak fakt nic i pivo, které si dřív dal nepije ... ale když ho nesměl, o to víc ho vyhledával a hráli si s kamarádama na velký kluky. Totéž dcera, ještě je malá (jako synátor Sam), ale cítí se být děsně velká. O tom, že se alkoholu ještě nedotkla si nedělám iluze. Pokud je to v přiměřeným množství ... |
Dali + 3 berušky | 15122 |
5.3.2012 10:36:38
alkohol do 18 ti ne...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.