| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Bezlepková dieta, celiakie

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 19266  [Dalších 19156 >>]
Supermanka 151752
1.6.2017 12:47:38
Tak jsem o tom ještě znovu přemýšlela a vlastně tohle zažívá moje dcera už 14 let. Má potravinovou alergii a odhadem tak 80% jídel nesmí. Ze sladkostí nesmí skoro nic (jen gumové medvídky a bon pari). Popravdě jsem o tom nikdy nepřemýšlela a nikdy jsme to neřešily - co dostala, přinesla domů a bylo to, stačilo jí ke štěstí, když nikomu nemusela vysvětlovat, proč to nejí. Tatranek už dostala desítky a taky je nesmí :) Ale je fakt, že ona o ty sladkosti opravdu nestojí a nikdy nestála, takže líto jí to není a nikdy jsme o tom nějak hlouběji nepřemýšlely...
Pájuša 96267
1.6.2017 12:30:55
dodala jsem a díky, vím že bude mít radost
Pájuša 96267
1.6.2017 12:28:40
Ano jela jsem z práce, stavila se v bille a udělala pro obě holky balíček.Vezla jsem dceři oběd do školy, v jídelně seděla i družinářka a tak jsem jí balíčky předala s tím, že by holkám bylo líto, když by jako odměnu za úkoly a zároveň ke dni dětí dostaly něco, co jíst nesmí.Seděly tam dvě vychovatelky, poděkovaly a že jim to předají.Jsem moc ráda že to takto bude.
Nevrhají jako kobylky....no je to 8mi letá holka, která se už děsně těší na zábavu na zahradě a pak dostane něco co nesmí.Vemte si že se jí to děje poměrně často, jezdíme po závodech běh, koloběžky, orienťák, ona je na bedně a dostane tatranku, ano dá ji doma bráchovi a já slíbím že jí koupím nějakou její nebo tam pro ni něco mám, ale to už není ono, to zasloužené, vyhrané.Myslím, že třeba ve 12ti už jí to bude taky fuk.
Pájuša 96267
1.6.2017 12:22:46
Já jsem na to neupozornila, nedošlo mi to.Aź v práci jsem si vzpomněla.No a pokud vychovatelka naběhne do tesca a kupuje 80tatranek tak může vzít dvě bezlepkové.....vždyť ona bude tomu dítěti dávat balíček za odměnu, že splnilo zadané úkoly a v tom balíčku jí do ruky dává to co nesmí jíst a ona ví že to nesmí jíst, nepřijde vám to divné?
Supermanka 151752
1.6.2017 12:17:10
Já bych se šla určitě domluvit s učitelkou. Balíček není problém připravit, ale ty ostatní děti to mají hrazené z nějakého fondu (do kterého pravděpodobně přispívá i zakladatelka diskuze) a tak nevidím důvod, proč by mělo být dítě s dietou znevýhodněné. Případný argument, že dostalo stejně jako ostatní a není proto znevýhodněné, je v tomhle případě směšný. Je mi jasné, že každé druhé dítě je na něco alergické a nedá se to úplně ohlídat, ale tohle je tak jednoznačná diagnóza, že by na to učitelky ohled brát měly.
Nedivím se dítěti, že je mu to líto, bylo by mi to líto i z pohledu rodiče.
Katka a 2 výrostci 141251
1.6.2017 10:20:15
Tak když to víš, jaký bude průběh, tak družinářce připrav spešl balíček pro dceru, ne ?Pokud jí to je teda nějak moc líto... mým dětem by to bylo asi celkem fuk - nevrhali se na tyto balíčky jak kobylky, doma měly všeho dost a fůra věcí z těch balíčků byla obvykle hnusná...nejlevnější chemické sladkosti,čokoláda bez čokolády a tak...
Simeona+3 110315
1.6.2017 10:19:23
Pokud me druzina kontaktuje, ze mam dodat, rada dodam. To se ale nedeje, jen slysim nekdy od dcerky, ze dostali v druzine sladkost, kterou ale nesmela. Ja jsem tedy spis rada, nijak bonbony jako odmenu neprozivam, ale ji to byva lito
Simeona+3 110315
1.6.2017 10:15:34
U nas je to to same. Mikulas, odmeny za souteze atd. Tridni ucitelka je skvela (ma ve tride 3 celiaky a kluka alergickeho na orechy), ale druzina na to kasle.
WHITE 24391
1.6.2017 9:37:32
"Opravdu je pro ty družinářky tak těžké, když vědí že tam mají dva celiaky /dcera + spolužačka/ koupit jim do toho balíčku něco co mohou sníst"

Opravdu je tak těžké pro matku vyrobit balíček podle vlastního uvážení a dodat do družiny?~a~
-Commer- 147259
1.6.2017 9:33:10
taky bych balíček dodala sama, i k celiakii lidi přistupujou různě, někdo nechce ani stopové množství alergenu, někdo má volnější režim, asi bych nechtěla po učitelce, aby hledala přesně ve složení a pak něco přehlídla a pak rodiče řekli, že jsem způsobila nějaký zdravotní problém, já chci po učitelkách hodně, ale tohle už je i za mojí hranicí
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 19266  [Dalších 19156 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.