Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Šuplík | 137953 |
29.10.2017 10:42:30
Jak se to ta ucitelka domakla?
Po tomto popisu bych dite vozila jinam. Bohuzel neni zaruka, ze to tam nebude podobne. S temito lidmi bych nechtela, aby me deti travily cas. Nejen kvuli tomu, ze se nejake deti opily, ale hlavne proto, jak se k tomu ti ucitele stavi a jakym zpusobem s tebou i tvou dcerou manipuluji, vcetne toho, co predchazelo... Rekla bych,ze mnozi Cesi jsou na takove jednani po svych historickych zkusenostech mnohem haklivejsi. |
Mr. Miçkey | 124689 |
29.10.2017 10:40:21
Zijes v Nemecku? Tak jim rekni, ze bud prestane dceru vydirat a necha ji normalne hrat, aniz by byla nucena se ucastnit podobnych akci, nebo zajdes na Jugendamt a budes resit Verletzung der Aufsichtspflicht, pripadne i s policii (pokud byly ty ozraly dcka tak mlady).
|
Mr. Miçkey | 124689 |
29.10.2017 10:32:54
Pral bych ti vedet, kolik lekaru stoji rano sotva na nohach. A slyset jejich historky z dob studii ci tesne po studiich, jak sli z mejdanu primo na operacni sal a melo co delat, aby se tam nepoblili. Odvaznejsi jedinci si i v tomhle stavu sami daji infuzi, a pak jdou pracovat
|
Saamajna | 115449 |
29.10.2017 10:30:49
Tak jsem tam, kde jsem obavala ocitnout.
Uz jsem dostala po telefonu kartac od jedne hudebni ucitelky, co tam byla. Zavolala mi, ze chce uvest veci na pravou miru, nez se to nafoukne vic, nez to bylo. Shrnuto: 1. Alkohol mely jen deti starsi 16 (pivo a vino se tady smi zakonne od 16). Prece jim to NEMUZE zakazat. 2. Nikdo nikdy opily nebyl. 3. Jestli nejaky dite zvracelo, tak urcite jen proto, ze bylo nemocny - ona sama tam onemocnela hned prvni den a jen tak tak prezivala. Kdyz nejaky dite rano zustane v posteli a nejde na zkousku, tak je samozrejme jen nemocny.. 4. Bylo to narocny ale jen proto, ze je dcera o tolik mladsi. A krome toho to je rozhodnuti dirigenta. 5. Kdyz by vyhlasili zakaz alkoholu vubec a to kontrolovali, deti by se jim nesverovaly a nemely duveru a chlastaly jeste vic. Kratce: jsem hysterka a vychovavam svy dite uplne spatne. Taky samozrejme zminila, co vse uzasnyho ten orchester nacvici a jaky to je vykon, ze jo! A jak je dcera talentovana a jak z ni byl externi docent violista nadsenej. Takze metoda cukru a bice na me.... Jo a za zminku stoji, ze jeji dcera (15) ma taky hrat v tom sextetu (se kterym ma dcera jit na tu soutez). Ta v orchestru neni pac to je jen smyccovej a ona hraje oboe. Maly mesto.... |
Mr. Miçkey | 124689 |
29.10.2017 10:26:11
Sportovci nepijou...? Na soustredenich se bezne opijeli deti kolem 15 let, i mladsi.... a opijeli myslim opravdu tak, ze cas mezi pulnoci a ranim treninkem travily s hlavou v hajzlu. Chlastalo se i za pritomnosti treneru, nutno dodat, ze nekteri z nich byli policiste, dva pomerne vysoce postaveni.
|
Zd a tři | 91080 |
29.10.2017 9:25:46
A otatním rodičům to jako nevadí?
|
kopretinka3 | 89620 |
29.10.2017 9:19:40
Přesně tak, děláme to samé. Vždycky si pronajmeme nějaký penzionek v blízkosti a jsme s nima. A je ns těch rodičů víc.
|
kopretinka3 | 89620 |
29.10.2017 9:18:14
A nešlo by, abyste s manželem na to soustředění jeli společně s dětma? Naši taky jezdí na týdenní soustředění s orchestrem, rozpis mají velmi podobný, denně trénují 7 hodin (a já vidím, jak moc je to soustředění vždycky posune), ono uhlídat ty děcka je kolikrát dost složité. U "našeho soustředění" kluci spí zásadně v prvním patře, ´protože z přízemí učiteli v noci utíkali...
A taky se přiznám, že si s učitelem večer dáme skleničku nebo sklenku piva, děcka tam mají rozchod, většinou o víkendu toho soustředění tam je akce, koncerty, děcka na něj kolikrát jdou, učitel s nima. Učitel je moc hodný, u dětí má respekt a asi tu budu v opozici, ale když si večer dá sklenku, tak to neznamená, že je na šrot. Jako když tam pily děcka, kde ten chlast vzaly? To jim jako naléval učitel? Nebo jim ho někdo prodal? Za tu dobu, co tam jezdíme (obvykle přijedeme na víkend za klukama), tak se nestalo, že by byl mladistvý nebo učitel opilý. |
Kat | 121378 |
29.10.2017 9:11:23
Sportovci ze nepijou? Hoho, vtipe vyskoc. Nekteri urcite ne. Ale jini zase chlastaji jak cunici....
|
Slupka | 133444 |
29.10.2017 9:00:31
Sportovci nepijou?!? Svatá prostoto Je to sice smutné, ale v našich krajích je "alkoholová kultura". Sportovní kluby nevyjímaje, soustředění už vůbec ne. Možná ti úplně vrcholoví jsou disciplinovaní i po této stránce, ale těch je pár. Trenéři jsou často dobrovolníci, parta kamarádů, očekávat, že si večer nesednou na pár piv nebo k lahvince vína (a je-li příležitost i k něčemu tvrdšímu), je strkání hlavy do písku. Svěřenou mládež ne(u)hlídají.
Lze spoléhat pouze a jenom na dítě (mladistvého) samé, jeho výchovu, sebeovládání... kolem 15-16 stejně začne na soustřeďkách pít po vzoru starších (až na pár výjimek zatvrzelých abstinentů, v našem oddíle jsme byly přesně 2 z asi 40), záleží jen na tom co, kolik, s jakými následky. Moje dospívající-dospělé děti ctily zásadu "piju co zvládnu ustát tak, abych ráno byl schopen vstát na první trénink a pak odtrénovat celodenní program". Nicméně tedy akce, kde jsou pouze děti do 15 let a dospělí, by měla být pro děti "bezpečná", rozhodně bez alkoholu, a dospělý dozor by to měl ohlídat. To nepochybně. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.