| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Úrazy

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 4866  [Dalších 4766 >>]
..,,.. 154353
11.7.2017 20:20:32
Zlomenina bolí méně, než naražení. Zlomenina je doprovázena otokem.
Raději zajít k lékaři 10x zbytečně, jak jednou pozdě.
Pam-pela 97353
11.7.2017 20:16:35
Sam, ono spíš co pak s tou zlomeninou... ~d~.
Třeba ruka se dá do sádry...ale s kostrčí je problém. I když třeba teď na to mají nějaký nový postup...to nevím.
Pam-pela 97353
11.7.2017 20:14:24
Jitys, víš...já vlastně celý život zkoumala různé sou-vztahy mezi věcmi, spojitosti, strašně moc věcí jsem vnímala, třídila a spojovala...a lidské tělo mě lákalo odedávna.
Ne, určitě spoustu věcí vůbec nevím a neznám...ale na některé věci stačí hodně selský rozum a právě to vnímání člověka jako celek...myslím fakt celek - fyzično, duševno a to další...:-).
Opravdu si myslím, že někdy ty nejzapeklitější věci, na které si člověk bere ty nejdražší zobrazovací metody, mohou být těmi nejjednoduššími na řešení (někdy).
Moc ti přeju, abys našla, kde je příčina tvých potíží...může to být (samozřejmě si netrufnu tvrdit) hloupá blbina, která ale člověku úplně otočí život naruby.
A konkrétně v té spojitosti s pohybovým systémem - někdy je opravdu potřeba to fyzicky napravit...nejde to udělat jinak...něco jde "informačně", ale něco ne...cizí lidské ruce jsou někdy nenahraditelné i v té péči o tělo :-).
Zas je to o tom najít někoho, kdo tomu rozumí...a má nejen znalosti, ale i cit a kus intuice a empatie.
U nás je objednací doba zas dři měsíce :-).
Deprivantka 147876
11.7.2017 20:11:48
Když jsem měla zlomenou kostrč, nejvíc mě bolelo sedět a předklánět se. Chodit jsem mohla relativně v pohodě, modřina žádná, jen jsem do postele skákala šipku.:-)
Ovšem po rtg to probíhalo asi tak-Máte to zlomené, chcete pracovní neschopnost? Tak berte Brufen a seďte na kruhu. Což jsem musela i tak.

Sam01 129844
11.7.2017 20:10:49
Take jsem si po padu myslela, ze mam jen narazenou kostrc . Bolest to byla silena. Ani sednout jsem si nemohla. Stalo se mi to na zacatku dvou tydeni plavby a tak jsem dva tydny na lodi prostala nebo prosedela na hromade mekkych rucniku a nafukovacim kole. Kdyz to neprechazelo, tak jsem po case sla k doktorovi a na rtg byla zlomenina. Nastesti rovna. Tou dobou me cekal dlouhy let a tak jsem se desila, jak ho preziju. Vozila jsem si takovy polstarek a dost postavala. Uz je to par let a porad to pri sezeni na tvrdem podkladu boli. Od te doby jsem poucena. Ja bych radeji sla na zbytecny rtg, nez mela potom nasledky.
Kat 121378
11.7.2017 19:31:02
Pam, jo, ja mela "prdel" narazenou jako dite. A vim, ze to bolelo a byla tam modrina. Ale mela jsem pocit, ze spis pri chuzi. Ne pri sezeni a vstavani ~t~ dik. O rovnani kostrce vim. Asi ji objednam. Boze, ja to moje dite asi prodam! Furt neco.
Jitys 125882
11.7.2017 19:27:15
Ty jo Pam-pelo, když to tak píšeš, tak teď si říkám, jestli teď po čase moje současné problémy také nemohou souviset s pádem na zadek (kostrč), který jsem ale měla před 5 lety. No zítra jdu k masérce, tak se jí na to zeptám. Taky chodím na rehabky, tak se zeptám i dr., který mě napravoval, až k němu půjdu na kontrolu. Díky za inspiraci :-)
Pam-pela 97353
11.7.2017 18:47:15
Kat, nejsem odborníka na fyzio, ale naražená kostrč bolí, a to kolikrát strašně dlouho.
Naraženou a tím pádem asi hnutou kostrč bych pohlídala...ten ocásek je volný a ohebný, ale úzce souvisí s krční páteří...je tam prostě souvztah a je třeba, aby byla v pořádku a rovně.

Tohle třebas věděla a hlídala paní Mojžíšová...a já sama zrovna přemýšlím, že bych si dala kostrč zkontrolovat právě kvůli svým problémům v malé pánvi - dá se buď zvenčí, anebo se to teda dělá per rectum, což je sice nepříjemné, ale někdy nezbytné, aby se daly vůbec vyřešit nějaké problémy. Už jsem jednou absolvovala asi před dvaceti lety, vyřeilo to můj velmi nepříjemný problém.

Na rtg bych asi v takovém případě nešla, nechala bych to zatím být...anebo bych ji vzala k nějakému dobrému fyzio...protože mám pocit, že dr. s kostrčí stejně neudělá nic...ale že by se úplně hned zlomila a na trampolíně, to je dost nepravděpodobné.
Ale za nějaký čas bych to prostě zkontrolovat nechala - pohmatem. je to dost důležitá část těla, i když nevypadá :-).
Kat 121378
11.7.2017 17:12:27
Naše drahuna si hupsnula na trampolíně. A při dopadu do sedu si hnula kostrčí, asi. Při sezení, zvedání to bolí. Modřinu nevidím, ale na dotek to bolí. Je to asi 3 dny. Tak váhám, chodí normálně. Mám ji vzít na rtg? Nebo aspoň k dětské? Nebo počkat, až prdelka přestane bolet? ~t~
Ryšulka, K+A 20084
23.6.2017 12:43:11
Dcera měla zlomenou ruku v rameni a po sundání sádry nedoporučovali sport 3 měsíce, protože kost je sice srostlá, ale je to jakýsi vazivový svalek, který se postupně přeměňuje v kostní hmotu. Tak jsem to aspoň pochopila dle výkladu doktora.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 4866  [Dalších 4766 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.