Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Pam-pela | 97353 |
12.7.2017 23:53:12
Supermanko, taky díky...vlastně kolikrát si říkám, jestli to někoho zajímá .
U krční páteře je taky dobré zkontrolovat i jazylku (a kdyžtak ošetřit - uvolnit)...dost často se taky blokuje a stahuje svaly krku a šíje, a to zas následně ovlivňuje tu malou pánev. Zkoumala bych celé postavení pánve po těch pádech - někdy to není jen kostrč, ale vychýlení a jakoby nesouměrné vpáčení celé pánve...a opravdu se mechanickým napravením dá udělat hodně, cvičení někdy nestačí...a vlastně ani jiná cesta tady u toho není, než manuálně napravit...musí se to mechanicky, když to mechanicky vzniklo. U mladé holčiny si myslím, že je možnost to velmi dobře srovnat, taky zkontrolovat "délku" nohou...upravit mechanicky celou tu pánev...vyplatí se to i kvůli budoucímu bezproblémovému těhotenství ...snad jediný problém je sehnat někoho, kdo vážně umí...už jsem těch fyzioterapeutů pár vystřídala a dala bych na doporučení a recenze spokojených lidí... . Dobrá je i Dornova metoda, ale opět - sehnat někoho, kdo umí. Ale určitě se to dá. |
Supermanka | 151752 |
12.7.2017 10:14:23
To je zajímavé, Pampelo, píšeš opravdu zajímavě a přesně to sedí na naší zkušenost. Dcera má problémy i s krční páteří, budu teda pátrat po souvislosti s kostrčí. Bohužel po pádech z koně měla už naražené snad úplně všechno od hlavy po kostrč, včetně žeber. Když se jí po špatném pohybu občas stará bolest "vrátí", zablokuje se jí i krční páteř, ale třeba jen na 2 dny. U doktorů to neřešíme (špatná zkušenost s jiným zdravotním problémem).
Na "Rodinu" chodím jen občas a už podruhé jsi mě svým názorem hodně oslovila - díky. Cca před půl rokem jsi mi psala charakteristiku dcery a trefila jsi to neuvěřitelně. Díky za super příspěvky. |
Supermanka | 151752 |
12.7.2017 9:48:15
Dcera jezdí na koních, takže naraženou kostrč zná důvěrně :(
Po prvním vážném pádu jsme u doktora mimo jiné řešily právě i kostrč, na RTG nic nebylo, ale při zátěži to dceru bolí dodneška (i po 3 letech). Je pravda, že tehdy nedodržela doporučený klid + že od té doby tu naraženinu ještě tak dvakrát přiživila... Bolí jí to, když tahá těžké věci, pak při jednom pohybu na koni a při prudkém dosednutí na židli :( Já bych asi k doktorovi na vašem místě nešla, podle mě by to byl zbytečný RTG = zbytečné záření v místech, kde to slečnám taky zrovna neprospívá :( Dceru teda tenkrát na příkaz doktora dost zakryly, ale stejně jsem z toho neměla extra dobrý pocit. A nespadla na té trampolíně kostrčí na tvrdý okraj? Neumím si představit, že se dá "hýbnout" kostrčí + i kdyby se to teda nějak stalo, tak pak by to nemělo bolet na dotek... |
jentakj | 147688 |
11.7.2017 20:45:27
Syn v noci jako malý spadl z palandy a nechtěl se kvůli bolesti postavit. Volala jsem na chir. pohotovost a tam řekli - okamžitě přijet, je třeba vědět, jestli tam není zlomenina. A dělali rtg. ale pak nemluvili o kostrči, ale hledali zlomeninu na pánvi.
|
Kat | 121378 |
11.7.2017 20:36:16
Pam, no právě! Chápeš, kterej jouda si může narazit na trampošce zadek???!!! No ten můj jouda! Díkes!
|
Marka | 140743 |
11.7.2017 20:30:03
Pam "Tohle třebas věděla a hlídala paní Mojžíšová"
Tak tak. |
Marka | 140743 |
11.7.2017 20:29:10
Naražená kostrč může bolet roky a i po letech bez bolestí ovlivnit schopnost otěhotnět. Tím tě nechci strašit, jen upozorňuji. Kamarádka chodila na rovnání kostrče. Já na její radu taky.
U dítěte bych doufala, že pokud není kostrč zlomená, tak se růstem srovná sama. |
Pam-pela | 97353 |
11.7.2017 20:27:08
Já myslím, že dítě a trampoška by neměla být zlomenina, je to obojí pružné ...ale kdoví .
A tady třebas: http://www.porodnice.cz/poradny/bolest-kostrce-1 tak a´t je všechno v pořádku.. |
Kat | 121378 |
11.7.2017 20:24:58
Pam, kámoška měla zlomenou a nechodila. Bolelo to jako sviňa. A to že ona vydrží teda hodně. Tak si říkám, že spíš asi naraženina. Ale až se to trochu zklidní, vezmu ji k fyzioterapeutovi. Teď na tu prdku nenechá ani šáhnout.
|
Pam-pela | 97353 |
11.7.2017 20:21:24
Tak Kat, jak tu někdo psal, udělejte Rtg, ať máte klid...a pokud to bude v pořádku, stejně to bude potřebovat klid a případně nějaké mechanické srovnání...to jen ze zkušeností svých a lidí, co vím, že s tím problémy měli.
Já si třeba po porodu mladší dcerky půl roku nesedla rovně...a právě si myslím, že i ten problém, co mám teď s tím může souviset, i když je to už 17 let staré....aspoň je to psané v možných příčinách. A kdysi se mi asi kostrč opírala o střevo...pořád jsem měla takové tlaky uvnitř...už to vypadalo, že mi tam něco "roste"...stačilo 5 minut a bylo vyřešeno. Někdy jsou to fakt věci, co třeba dr. vůbec nenapadne...ty mé to tenkrát nenapadlo, až jsem byla u takové známé - trochu "osvícené" revmatoložky, ta to diagnostikovala hned. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.