Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Kukurice29+3. | 116346 |
5.2.2018 15:29:00
Já jsem to nosila na ZS na svačinu
|
Leda | 147475 |
5.2.2018 15:14:15
Mně to teda nesmrdí :-D
Ale když jsem ji poprvé pila (v práci víceméně omylem), málem jsem se zalkla. |
Leda | 147475 |
5.2.2018 15:11:25
Zázvorovice
0,5 l slivovice nebo vody 125 g medu (asi 6 polévkových lžic), lze nahradit cukrem podle chuti 125 g čerstvě nastrouhaného zázvoru, může být i víc 1 citron - oloupaný, nakrájený na plátky nebo vymačkaná šťáva (bez semínek, ty jsou hořké) Lze přidat vanilkový lusk, nakrájený pomeranč, kardamom, citronovou kůru... Všechny ingredience vložíme do sklenice (např. zavařovačka) a zalijeme je alkoholem. Necháme nějakou dobu vyluhovat v uzavřené sklenici, občas protřepeme. Tři dny je minimum, lepší je měsíc i déle, potom se to přecedí a slije do lahve. Někde jsem slyšela, že je lepší, když pak ještě půl roku zraje, no ale to nám nikdy tak dlouho nevydrží. Imunitu nejlíp posiluje při pravidelném užívání. Je to dost síla a hrozně dobré. (Zázvor může dráždit žlučník, na to pozor.) |
Leda | 147475 |
5.2.2018 14:53:41
Jé, ráda. Mám je povětšinou z internetu, i když teda babička potom říkala, že u nich v rodině se to taky děláválo.
Likér z bezinek 2,5 litru plodů bezinek (plus mínus) celá nebo mletá skořice 1–1,5 kg cukru 6 lžic silné kávy (uvařené) vanilkový cukr nebo kousek rozdrceného vanilkového lusku (nemusí být) ½ litru alkoholu (slivovice, vodka, rum apod.) -- natrhat plody bezu černého, doma obrat kuličky ze stopek, dobře je umýt, nechat okapat -- přidáme 1 litr vody a jednu větší skořici a přivedeme k varu, mírně povaříme 20 minut -- vaření mícháme nebo můžeme i narušit strukturu plodů tím, že je pomačkáme (pozn. já je mixuju tyčovým mixérem) -- necháme stát 12–24 hodin v chladu (přes noc) -- přecedit přes jemné sítko nebo přes plátýnko -- šťávu z bezinek dáme vařit, stačí jen ohřát tak, aby se v ní rozpustil cukr (kilo až kilo a půl, záleží na chuti) -- přidat 6 lžic silné kávy (dělám v moka konvičce, ale může prý být jakákoli, i rozpustná; přidání kávy se objevuje skoro u všech receptů na bezinkové likéry, prý trochu potlačí ten typický pach bezinek, jednou jsem dělala verzi bez kávy a chutnalo nám to taky, jednou jsem naopak kávy omylem přidala moc a tam ta káva byla cítit dost, ale špatný nebyl a nekazil se, ten alkohol to dobře konverzuje) -- po rozpuštění cukru necháme vychladnout -- můžeme přidat vanilku -- po vychladnutí přidáme alkohol (množství je skoro volitelné). -- likér je hodně hustý, někdy je to vespod lahve jako marmeláda, to pak ještě někdy dám ředím alkoholem -- bezinky jsou syrové jedovaté, takže opravdu vařit -- četla jsem jeden blog o výrobě džusu z bezinek za syrova, pán přiotrávil celou rodinu Jinak stačí zagooglovat, těch receptů existuje hodně. Zkoušela jsem postupně víc variant, ale výsledné likéry mi chutnají hodně podobně. |
Li. | 14175 |
5.2.2018 14:22:10
Ledo, prosím, podělíš se o recept na ty tvoje likéry?
|
Inka. | 141843 |
5.2.2018 14:16:57
Manžel nedá dopusti na zázvor. Já si dávám každý den šumivý celaskon.
|
Kukurice29+3. | 116346 |
5.2.2018 14:10:22
Kombucha je super. Když jsem byla malá, tak mamka měla tu houbu doma a dělala to. Je to dobré, ale musím si zacpat nos
|
Bberi | 40972 |
5.2.2018 13:57:39
Není to tak hrozný s tím kefírem,ale fakt mi vyléčil ekzém.
|
Leda | 147475 |
5.2.2018 13:47:37
Kefír z tibetské houbičky je prý taky výborný a zdraví prospěšný. Taky jsem ho jednou zkoušela, ale moc mi nechutnal, obyčejný kefír mi vyhovuje víc. A ta domácí příprava mi připadala taková piplačka. (Ne že by třeba výroba likérů piplačka nebyla, ale u nich si říkám, že ten výsledek za to opravdu stojí. )
|
Bberi | 40972 |
5.2.2018 13:41:36
Leda:bylinky miluju, to u mě není problém,ještě piju kefír z tibetské houbičky.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.