Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| Kukurice29+3. | 116346 |
|
|
5.2.2018 15:29:00
Já jsem to nosila na ZS na svačinu
|
| Leda | 147475 |
|
|
5.2.2018 15:14:15
Mně to teda nesmrdí :-D
Ale když jsem ji poprvé pila (v práci víceméně omylem), málem jsem se zalkla. |
| Leda | 147475 |
|
|
5.2.2018 15:11:25
Zázvorovice
0,5 l slivovice nebo vody 125 g medu (asi 6 polévkových lžic), lze nahradit cukrem podle chuti 125 g čerstvě nastrouhaného zázvoru, může být i víc 1 citron - oloupaný, nakrájený na plátky nebo vymačkaná šťáva (bez semínek, ty jsou hořké) Lze přidat vanilkový lusk, nakrájený pomeranč, kardamom, citronovou kůru... Všechny ingredience vložíme do sklenice (např. zavařovačka) a zalijeme je alkoholem. Necháme nějakou dobu vyluhovat v uzavřené sklenici, občas protřepeme. Tři dny je minimum, lepší je měsíc i déle, potom se to přecedí a slije do lahve. Někde jsem slyšela, že je lepší, když pak ještě půl roku zraje, no ale to nám nikdy tak dlouho nevydrží. ![]() Imunitu nejlíp posiluje při pravidelném užívání. Je to dost síla a hrozně dobré. (Zázvor může dráždit žlučník, na to pozor.) |
| Leda | 147475 |
|
|
5.2.2018 14:53:41
Jé, ráda.
Mám je povětšinou z internetu, i když teda babička potom říkala, že u nich v rodině se to taky děláválo.Likér z bezinek 2,5 litru plodů bezinek (plus mínus) celá nebo mletá skořice 1–1,5 kg cukru 6 lžic silné kávy (uvařené) vanilkový cukr nebo kousek rozdrceného vanilkového lusku (nemusí být) ½ litru alkoholu (slivovice, vodka, rum apod.) -- natrhat plody bezu černého, doma obrat kuličky ze stopek, dobře je umýt, nechat okapat -- přidáme 1 litr vody a jednu větší skořici a přivedeme k varu, mírně povaříme 20 minut -- vaření mícháme nebo můžeme i narušit strukturu plodů tím, že je pomačkáme (pozn. já je mixuju tyčovým mixérem) -- necháme stát 12–24 hodin v chladu (přes noc) -- přecedit přes jemné sítko nebo přes plátýnko -- šťávu z bezinek dáme vařit, stačí jen ohřát tak, aby se v ní rozpustil cukr (kilo až kilo a půl, záleží na chuti) -- přidat 6 lžic silné kávy (dělám v moka konvičce, ale může prý být jakákoli, i rozpustná; přidání kávy se objevuje skoro u všech receptů na bezinkové likéry, prý trochu potlačí ten typický pach bezinek, jednou jsem dělala verzi bez kávy a chutnalo nám to taky, jednou jsem naopak kávy omylem přidala moc a tam ta káva byla cítit dost, ale špatný nebyl a nekazil se, ten alkohol to dobře konverzuje) -- po rozpuštění cukru necháme vychladnout -- můžeme přidat vanilku -- po vychladnutí přidáme alkohol (množství je skoro volitelné). -- likér je hodně hustý, někdy je to vespod lahve jako marmeláda, to pak ještě někdy dám ředím alkoholem -- bezinky jsou syrové jedovaté, takže opravdu vařit -- četla jsem jeden blog o výrobě džusu z bezinek za syrova, pán přiotrávil celou rodinu Jinak stačí zagooglovat, těch receptů existuje hodně. Zkoušela jsem postupně víc variant, ale výsledné likéry mi chutnají hodně podobně. |
| Li. | 14175 |
|
5.2.2018 14:22:10
Ledo, prosím, podělíš se o recept na ty tvoje likéry?
|
| Inka. | 141843 |
|
|
5.2.2018 14:16:57
Manžel nedá dopusti na zázvor. Já si dávám každý den šumivý celaskon.
|
| Kukurice29+3. | 116346 |
|
|
5.2.2018 14:10:22
Kombucha je super. Když jsem byla malá, tak mamka měla tu houbu doma a dělala to. Je to dobré, ale musím si zacpat nos
![]() |
| Bberi | 40972 |
|
|
5.2.2018 13:57:39
Není to tak hrozný s tím kefírem,ale fakt mi vyléčil ekzém.
![]() |
| Leda | 147475 |
|
|
5.2.2018 13:47:37
Kefír z tibetské houbičky je prý taky výborný a zdraví prospěšný. Taky jsem ho jednou zkoušela, ale moc mi nechutnal, obyčejný kefír mi vyhovuje víc. A ta domácí příprava mi připadala taková piplačka. (Ne že by třeba výroba likérů piplačka nebyla, ale u nich si říkám, že ten výsledek za to opravdu stojí.
) |
| Bberi | 40972 |
|
|
5.2.2018 13:41:36
Leda:bylinky miluju, to u mě není problém,ještě piju kefír z tibetské houbičky.
|
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.