Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Tina+Jiřík2008 | 81121 |
25.5.2017 9:12:30
Heleno a nepomohlo by, kdyby si s ní o tom promluvila přímo paní doktorka sama? Syn třeba na tohle dost dá...já jsem mu mohla něco říkat horem dolem a nic, ale když to řekla paní doktorka, nebo paní zubařka, tak to najednou problém nebyl...
|
Tina+Jiřík2008 | 81121 |
25.5.2017 9:10:07
Heleno, my jsme dávali jen tu jednu lžičku přesnídávky, zbytek jsem měla v ledničce a použili jsme ji zase na další lék...on normálně teď už přesnídávky prakticky nejí, tohle posloužilo jenom aby se trochu zaobalila ta hořká chuť...
|
HelenaPa | 48800 |
25.5.2017 9:06:59
Ráno jsem s ní půl hodiny dělala opičky (hele, koukni, co mám já, a ty jen drobek. Rozpustíš mi šumivou tabletu, když si vezmeš, pohádky jsou jen pro poslušný děti, když si vezmeš, dostaneš Sýr a křup, koukni, jak se to dělá - sem tabletku a hodně pití, výsledek, že jsme to do ní stejně nakonec zkusili nacpat silou, tak to vyplivla. Nakonce jsme to zkusili zamaskovat do přesnídávky (rozdrcené). Tu jednu "důležitou" lžičku tedy nakonec spolkla, ale už odmítla dojíst zbytek. Takže příště už se přesnídávkou ošálit nenechá.
Je to pro mě neskutečný psycho. Slečna si postaví hlavu a nic s ní nehne. Uvidím, co mi řekne odpoledne doktorka. |
Kat | 121378 |
25.5.2017 8:38:31
Heleno, jak jste dopadli?????
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
25.5.2017 8:19:41
tak každé dítě je jiné, nejstarší vždycky ochotně spolkla tabletku, protože po sirupech (všech) zvracela a pamatovala si to... syn zase byl rád důležitý a pro pocit, že se všechno točí kolem něj, by spolkl třeba půl melounu, jen když jsem se tvářila dostatečně vážně...
a nejmladší má ráda, když jí povídám, jak ta tabletka bojuje s bacilama a jak ten kašel se už bojí, kdy ji zase spolkne a jak to ta tabletka všem bacilům nandá... každopádně ale nepřipouštím možnost, že by lék nevzali a asi to cítí z mého postoje, ale chápu, že to je jaksi hraběcí rada, to se nedá nacvičit (asi), to v člověku buď je nebo není... |
Žubka | 15263 |
25.5.2017 6:16:48
Asi bych se s ní nemazala, v pěti letech už si dítě nechá vysvětlit proč jsou antibiotika důležitá, taky jsem to dceři vysvětlovala, trvalo mi to dost dlouho, ale dala si říct, pak jsme dávaly tabletu do brusinkového sirupu (měla tehdy zánět moč. cest) a vymyslela jsem báchorku, že musíme tu tabletku utopit, prostě jsem si k tomu vymyslela pohádku a ona se pak vždycky těšila, že budeme zase topit tabletku. Musíš na to psychologicky, takto malé děti se pro ledasco nadchnou.
|
tacka | 94191 |
25.5.2017 6:13:37
U nás, když děti měli problém polykat antibiotika i tu půlku, lehce jsem ty hrany pilníckem zakulatila a dala jsem jim to zapíjet bublinkama-minwrálka, cola ap. Ty bublinky hodně usnadnily polknutí.
|
Tina+Jiřík2008 | 81121 |
24.5.2017 23:23:35
Heleno, my jsme s něčím podobným bojovali začátkem roku u 9 letého syna, měl ATB na streptokovou angínu...prášky polykat neumí, takže jsme to rozdrtili, smíchali s Lipánkem a nic, plival to, nadavovalo ho, že je to prý příšerně hořké (měl Ospen)...nepomáhalo vysvětlování, přemlouvání, nic...zkoušeli jsme dát do jiných věcí, nic....nakonec zabralo nadrtit prášek, obalit ho na lžičce borůvkovou přesnídávkou, dát do pusy, polknout a hned něčím zapít...ale ze začátku byla u každého prášku scéna klidně na třičtvrtě hodiny, průběžně jsem ty časy pořád posouvala, aby to vyšlo po těch 8 hodinách....nejhorší to bylo večer, asi jak byl unavený, protože nám to vycházelo na 22h, pak na 6h ráno (tam to bylo jak kdy) a celkem bez problémů to bral v těch 14h odpoledne...tak hlavně držím palce, ať to nějak vyřešíte, já doufám, že my už máme nemoci zase na nějakou dobu vybrané...naposled měl ATB před 3 lety...
|
Cimbur | 64764 |
24.5.2017 22:45:48
Klacid a Fromilid je totéž a účinná látka v nich může dráždit žaludek i ve formě ústupu.
|
maargitt & dráčátka | 67638 |
24.5.2017 22:25:13
jo, na kapačky. Případně zkusit jinou formu, u syna, který zvracel z kašle a samozřejmě vyzvracel i sirup s atb zabral kynerdril a nějaké další podpůrná opatření (zapíjel studenou limonádou apod). Myslím, že sirup se do dítka dostane snáze než tablety i v případě, že dítěti nechutná.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.