| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Antibiotika

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 4099  [Dalších 4069 >>]
HelenaPa 48800
24.5.2017 22:20:26
Díky. Budu doufat v lepší zítřek...
Kat 121378
24.5.2017 22:19:54
Heli, dcera to delala taky. Ty antibioticke tabletky kolikrat smrdi, jakoby cpi a byt i jen pri polykani to je hnusne horky. Muze toho mit fakt dost. Nech ji uklidnit. Zkus v noci, ale bez natlaku. Nebo rano.
HelenaPa 48800
24.5.2017 22:19:43
Já si taky říkám, že se dřív na nachlazení bez ATB neumíralo, jen to uzdravování trvalo déle. Ale manžel mě tu straší, jak se z toho vyvine zápal plic. Hlavně mám obavu, že teď, když už ATB začala brát, tak by vysazení tak maximálně napomohlo vzniku rezistentních bakterií...
Marka 140743
24.5.2017 22:18:15
Teď mě napadlo, že vlastně já nikdy nedávám tabletu na jazyk. Odmalička mám blok. Nesnesu tu chuť. Vymyslela jsem si svůj způsob, že dám tabletu pod jazyk a napiju se do pusy a pak to jakoby všechno rychle spolknu. ~t~ Tak třeba to má podobně a nesnese to na jazyku. Co kdyby ona radila tobě, jak to spolknout? Ale 5 let je ještě malá, to je těžké. Přeju pevné nervy. ~6~
Firenza 130641
24.5.2017 22:16:15
Moje sestilete dite jeste v zivote nesnedlo prasek ani sirup. Nevim z jakeho duvodu takto zavile bojuje proti farmaceutickemu prumyslu,ale i za cenu podstatne zdlouhavejsiho leceni zanetu stredniho ucha, lek v jakekoliv podobe ( drceny,rozpusteny,rozpatlany v medu atd. ,+ vyhruzky i uplatky) nevzal. Nastesti nebyva nemocny. Kasel a rymu vzdy hned ze zacatku zacnu lecit cajiky,vincentkou,inhalatorem atd.,neposilam "jen" s rymou do skolky, ptotoze pokud by se mu rozjelo neco vaznejsiho ( napr. Zapal plic ,jako melo starsi dite ) tak jsme v pytli.... a jedem do nemocnice .Zatim si jeho organismus poradil bez ATB i s anginou, sice to trvalo dele, ale zadny drasticky prubeh. To neni pamflet proti atb, jen moje zkusenost, ze tu beznou chorobu organismus jinak zdraveho decka zvladne i bez atb, pokud mu je dopran cas a klid. Ale nejsem lekar.
S polykanim problem nema. Gumoveho nedvidka spolkne jako nic, a spolknul uz i velkou "bonparu" a ani nefnuknul.
HelenaPa 48800
24.5.2017 22:14:42
Z toho mám právě taky obavu. Ono i ty ATB jsou už dost vážná věc. Kdyby nechtěla polykat vitamíny, tak to neřeším.
Ještě ráno to šlo. To mi vždycky mohla za odměnu rozpustit šumivou tabletu ACC long. Navíc jsem zobala s ní a ukazovala jí, jak ona má malou půlečku a já dvě obrovský tablety. Vždycky to bylo "mami, nekoukej", tka jsem dělala, že mám zavřené oči (a potajmu sledovala, že to nikam nezahodila). No a teď večer prostě nic~a~
No, uvidíme, jak bude ráno.
Marka 140743
24.5.2017 22:09:36
Hm, tak jestli to je snaha prosadit svou vůli, tak to je dost blbá situace. Jak se znám, já bych neustoupila ze strachu, co když bude vážnější situace a dítě se šprajcne zas. Pokud jí není po léku špatně, ale "jen" nechce spolknout cokoliv, tak bych asi byla drsná a dotáhla to k těm injekcím, aby bylo jasné, že šprajc nic nevyřeší.

Ale nejdřív bych zkusila odvést pozornost, naslibovat cokoliv, polykat tablety s ní, nějakou soutěž. Nevím, co by zabralo. U nás většinou vtipkovat a šaškovat, to uvolní atmosféru.
Buchli 121873
24.5.2017 22:07:06
Co sirup? Jsou i atb pro děti v sirupu. Zkus se domluvit.
HelenaPa 48800
24.5.2017 22:03:04
Fromilid v sirupu neměla. U Klacidu sirupu mi minule v lékárně říkali, že ho hodně dětí zvrací.
Nabídku na pití měla sirup (i hodně sladký), vodu, perlivou malinovku, Mirindu (její oblíbenou, kterou mívá jen v neděli k obědu). Nic. Už jsem fakt měla strašnou chuť to řvoucí hysterický děcko šupnout pod sprchu, aby se probralo. Protože normálně se jeví jako docela inteligentní. A teď na kořeni jazyka nalepenou půltabletku a ječí jak siréna a odmítá se napít ~a~
HelenaPa 48800
24.5.2017 21:59:49
Protože se obávám, že se prostě jen blokla a tabletky (jakékoliv) nechce. Myslím, že to trochu začalo jako "zkusím, co se stane, když ne", k tomu se přidala hořká chuť, když si to na jazyku nechala dlouho (a naprosto nepochopitelně to odmítala zapít, aby to hořké spláchla) a teď už bude odmítat tabletky "z principu". To vydávení ven byl už jen druhotný následek.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 4099  [Dalších 4069 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.