| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Turistika

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 979  [Dalších 839 >>]
Paulis 44845
29.8.2017 10:31:58
Teď to řešíme s kamarádem. Tak se prý může použít něco nad hlavu, klidně i celta, ale nesmí být spojena se zemí. Pak už je to táboření a ne čundrování. Oheň - jak kde.
Gigi 134129
29.8.2017 10:11:50
My chodíme s turisťáky spát ven na divoko běžně, každý měsíc. Kempování/táboření může být problém, ale pod tím se rozumí vícedenní pobyt na jednom místě. Pokud jdete bivakovat - v sedm večer přijdeš, rozložíš stan, na nepoužívané cestě uděláš oheň, opečeš buřta, ráno ohniště zahrabeš a vypadneš tak je to legální. Pozor ale na vlastníka lesa.
caira (Vojta1/03,Mates11/04) 5858
29.8.2017 7:59:08
V Brdech můžeš pouze bivakovat - tj. nocleh bez stanu, rozdělávní ohně zakázáno. Obojí je pod velkoou pokutou. Bivakovací místa jsou, jsou moc pěkná (k mému úžasu vždy s ohništěm, asi aby CHKO snadno dopadla rozdělávače ohňů). Omezení pohybu platí pouze pro dopadové plochy, tam bych fakt nelezla. A další omezení pohybu bývá od poloviny října kvůli honitbám, a myslivcům pod pušku bych už vůbec nelezla (to omezení bývá časové - většinou od 16h do druhho dne ráno, o víkendech bývají vypsané celodenní honitby)
jenny1024 + 2015 + 2017 114714
29.8.2017 0:47:14
Spala jsem takhle spoustukrát, ve dvojici, skupince i velké skupině, s ohněm (nejmenším možným na nejkratší dobu nutnou pro uvaření vody na čínský nudle) i bez, a nikdy se nic nepříjemného nestalo. Pravda, nikdy nás nikdo nenačapal. Ale spali jsme i na místech, kde se to určitě nesmělo. Jednou dokonce někomu na zahradě pod pergolou, protože hustě pršelo a bylo to jediné kryté místo široko daleko,kromě posedu, kam jsme se ve dvou nevešli naležato. To jsem se ale hrozně bála a styděla a teď už bych si asi netroufla.

Mám kolem sebe teda spousta historek, kdy dotyčné někdo načapal, ale většinou to ukecali, pokud teda vyloženě nespali v první zóně nebo nerozdělávali oheň v CHKO.

Jak přesně je to podle zákona nevím, ale Péťa by věděl, ráno se zeptám :-)
zefýr 58223
28.8.2017 22:53:57
No my s mužem spali venku na x místech a problém nikdy nebyl. Ale nikdy jsme nerozdelavali oheň. Jezdili jsme s tou malou bombickou a na té vařili.
Spali jsme jednou v Chorvatsku na nádraží a výpravčí nás vzal do čekárny.
A v Portugalsku na nádraží nás zvali bezdomovci do vagónu.
Jediný problém měl pes na Stromboli, leželi jsme mu na místě, ale za salám se ustrnul. Pršelo a byla to jediná vhodná stříška.
Tady jsem jednou s kamarádem dělala oheň a přijel hajný. Udobrilo ho to, že jsme měli vyřezaný drn a byli připraveni uvést ohniště do původního stavu, ale další noc nám už nepovolil.
Girili 117849
28.8.2017 21:29:03
Krk na to nedam, ale bivakovani (bez stanu a ohne) se da dost tezko nejak odlisit od napr. bezneho pobytu v lese, proto se asi postihovat neda. Na oplocenych pozemcich bych tedy nebivakovala, ale do lesa, byt soukromeho, ti nikdo vstup zakazat nemuze. :-)
Buchli 121873
28.8.2017 20:59:35
Commer, to je prý běžné, že lidi mají po vykradení nejhorší pocit z toho, že někdo cizí narušil jejich intimní prostor.
-Commer- 147259
28.8.2017 20:57:35
jinak našim jednou někdo vykradl chalupu, celkem nic tam nebylo, ale náš táta nemohl přenést přes srdce, že mu někdo nezvaný chodil po jeho zahradě, to mu vadilo víc než rozbité dveře, tak jsou to asi geny
-Commer- 147259
28.8.2017 20:55:37
tak někde na osmitisícovce je to asi něco jiného, ale neumím si představit, že bych si ustlala vedle Angreštovo skalky a zalehla nějaké cibulky, v tomhle mám respekt k soukromému vlastnictví, zase ale nechávám své auto celou noc před domem v ulici odemčené, občas i s kabelkou na místě spolujezdce, protože vím, že sousedi jsou stejného ražení
angrešt 114837
28.8.2017 20:47:55
A to já spim dobře ~:-D Jistěže, teď teda prakticky vůbec, ale cca 20 let jsem takhle jezdila pořád. V cizině jsme volně spali jen v horách, vlastně vůbec netuším, jestli alpské vrcholy patří nějakým soukromníkům a asi by mě nenapadlo po tom pátrat.
V ČR jsme spávali ledaskde, převážně ale daleko od lidí, to je koneckonců cílem celé věci. Načapáni jsme občas byli, zpravidla tam, kde jsme to neznali. AN Brdech snad nikdy, tam jsme vždy využívali tradiční tábořiště. Oujé, strašně se mi potom stýská! ~:-D Letos jsem byla aspoň na dvou jednodenních výletech s ohněm na starých tábořištích na Brdech, douám, že postupně dojdem zas k vícedenkám a třeba nějakým těm horám...
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 979  [Dalších 839 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.