Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
28.8.2017 20:35:54
Mně by táborníci na mém pozemku u přehrady nevadili. Ohniště tam mám. Jen bych brala, kdyby si po sobě uklidili.
Ani na terase u chaty ( pod střechou) bych to nehrotila. Kdyby jen použili sezení a nic nezničili. |
Buchli | 121873 |
28.8.2017 20:33:57
Měla jsem zato, že spát jen tak pod širákem, bivakovat, se může prakticky všude. Nikdy jsem s tím neměla v mládí problém. Rozdělat stan je horší. A oheň, samozřejmě. Ale teď jsme byli na dovči, kde žil ve vesnici magor, co objížděl autem svoje pozemky, každej večer, a chytal lidi, co tam přespávali. Patřilo mu tam skoro všecko a tohle byla jeho zábava. Z auta ale prej už ani nevylízá, protože je tak tlustej, že skoro chodit nemůže. Byli jsme na procházce a potkali jsme ho v tom jeho autě na místě, kde by nikdo auto nečekal. Stáhl okýnko a začal nás vyslýchat, jestli nepřespáváme tam a tam. My že ne. A on znova: Opravdu nepřespáváte tam a tam? Kde spíte? My jsme mu řekli, že mu po tom nic není. A on znova. Tak jsme ho poslali do patřičných míst a on jel. Pak jsme se dozvěděli, že si prý vozí v autě kulovnici a obyčejně tyto svoje výpravy koná ožralej.
|
-Commer- | 147259 |
28.8.2017 20:29:23
Angrešte, ty taky?
kempujeme od dětství, teď jsme přijeli od Baltu, ale nikdy by mě nenapadlo, spát na pozemku, který není můj bez dovolení majitele, to bych strachy ani neusnula a zároveň bych určitě volala policii, pokud bych na svém pozemku našla nějaké táborníky |
angrešt | 114837 |
28.8.2017 20:27:02
Jo, ale bez ohně nás nenačapal samozřejmě nikdy nikdo, to nás nikdo nenašel. Všechna má načapání byla kvůli ohni.
Někdy to končilo fakt i v dobrém, nabídli jsme jednou knedlíky s vajíčkem a hajnej se smál a dal si s náma. |
angrešt | 114837 |
28.8.2017 20:25:18
Načapána jsem byla opakovaně, v ČR to končilo max. vyhnáním z místa (uprostřed noci nepříjemné, ale dá se to přežít), většinou jsme to ale nějak ukecali.
Při načapání v Rakousku jsem byla odvezena na četnickou stanici, vyslýchána a platila jsem pokutu 300 šilinků za rozdělání ohně v horách. (odvezena jsem z naší skupiny na stanici byla jen já, protože jsem uměla německy, ale ta pokuta byla dohromady za nás všechny, bylo nás snad 15? už si nepamatuju, tj. nebyla to zas tak strašná částka po rozpočítání na osoby). Nijak mě to neodrazuje od spaní volně, ale mám manžela, který má k volnému spaní (a vůbec spaní mimo postel) značnou averzi, takže s mužem jsem byla (společně se skupinou) načapána pouze jednou, při spaní ve zřícenině hradu ve Skotsku, a byli jsme pouze napomenuti, že už takové věci nemáme dělat, a nechali nás tam do rána a doporučili, že máme navštívit ráno místní palírnu (navštívili jsme a jeden ten chlapík tam fakt byl) |
Ráchel, 3 děti | 76748 |
28.8.2017 19:52:11
táboření je oheň a přístřešek.
bez toho je to bivakování |
withep | 93862 |
28.8.2017 19:40:36
Nikdy nás nikdo nenačapal, v CHKO jsme se vždy celkem pečlivě ukryli, zalezli jsme už za šera a za rozbřesku se sbalili. Jednou jsme takhle spali pod Velkým Rozsutcem, opodál se utábořila ještě jedna partička. Jenže my jsme brzy ráno zabalili a vyrazili nahoru, a z vrcholu jsme sledovali, jak rozjařenou partičku umravňujou správci. Vlastně jsme se na Slovensku až tak neskrývali, naopak jsme se drželi poblíž lidských obydlí, přístřešků a chat, abychom se měli kam uchýlit, až nás napadnou medvědi. Jo a jednou na Lužnici se nám nechtělo do kempu, našli jsme si místečko opodál. Přišel správce kempu a starosta v jedné osobě, naúčtoval nám místo pokuty částku, jakou bychom zaplatili v kempu, s tím, že nás neudá, a že příště ať jdeme do kempu rovnou, že tam ráno vozí čerstvé rohlíky
Velmi se mi líbí v Norsku, že se člověk může utábořit, kde potřebuje. |
magrata1 | 95172 |
28.8.2017 19:27:39
My jsme vždycky přespávali někde na zříceninách. Stan i oheň jsme měli. Nikdy nikdo nás ani nepotkal, tak nevím, jestli by byl problém, kdyby nás někdo vyhmátl. Je stanování na zřícenině z hlediska zákona stejné jako v lese?
|
Vítr z hor | 100046 |
28.8.2017 18:43:11
Mam dojem, ze spani v lese je vsude v pohode - krome chranenych uzemi, kde je zakazan pohyb mimo vyznacene cesty. Takze pokud bys nespala primo na ceste, tak by te mohli pokutovat za courani mimo vyznacene cesty.
|
dryjáda | 118607 |
28.8.2017 18:35:47
Jo jo, v lesích je vždy cedule stanování nebo táboření zakázáno. ale co je to táboření ? Podle mě rozdělání ohně. Já bych se najedla v hospodě a pak vyrazila za šera do lesa.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.