Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
vlsseb |
• |
14.7.2005 11:34:29
Zkus pohledat na hlavní stránce diskuse.
|
Sefrnova |
• |
14.7.2005 10:50:42
Zkus pohledat na hlavní stránce diskuse.
|
ZUZKA, Máťa & Adámek | 23621 |
9.7.2005 20:14:11
Ahoj Moni,
jsem docela ráda, že slyším o úspěchu cesty na noc do Polska. Rozhodli jsme se totiž, že to chorvatsko zkusíme podniknout taky tak, tak uvidíme zda to přinese to ovoce. Martinka moc přes den nespí v autě, tak snad v noci to bude lepší. Jinak máme už! 6 zubů, upovídanou slečinku a velkého horolezce. Miluje vše tajemné, takže se schová i pod postelí. Bravurně Martinka skáče salta k nám do postele ze své a spoustu dalších věcí. Mám z ní ale velikou radost. Miluje děti a zvířátka. U babičky ve Hnanicích má koťátko a musí od ní vytrpět spousty "lásky"! |
Monika+Anetka 20.10.2004 |
• |
6.7.2005 20:34:54
Tak máme za sebou cestu do Polska. Ujeli jsme cestou tam 650 km. Jeli jsme to cca 7h. Vyrazili jsme na noc a musím říct, že to bylo super. Malá se budila po 4h a to jsem ji nakojila a spala dál, takže pohoda. Akorát manžel je stále ještě "nedospalý".
V sobotu jdeme na poslední hodinu plavání - volná zábava se všemi hračkami, hudbou a od září jsme se přihlásili zase. Anetce se to v bazéně líbí, takže přes léto doma a na podzim zase do turnovského. |
Monika+Anetka 20.10.2004 |
• |
25.6.2005 14:06:41
K té cestě do Chorvatska, nikdy jsem tam nejela, ale snad ti budu moci poreferovat začátkem července až se vrátíme z Polska. To je taky lán cesty a my chceme jet na noc, takže ti pak pisnu, jak to probíhalo. Nebo tu mezi nás zavítá nějaká mami, která s tím má zkušenosti.
K tobě na návštěvu se chystám už dlohou, jenže mi do toho pokaždé něco vleze, ted už manža nejezdí učit a tak bývá v obchodě sám a tím pádem já jsem doma a když už mě v krámě potřebuje, dám malou k babičce, která je celá natěšená, že může hlídat. Jo, taky jsme si koupili vozík za kolo na Anetku. Je to dvojsedák - takže 2 děti, do věku 7 let a můžou tam jezdit i novorozenci se speciální vložkou (tu nemáme). V neděli s ním poprvé pojedeme k babi a dědovi na oběd, tak pak taky poreferuji. Soutěž dopadla blbě, obvolala jsem fůru známých aby posílali body, spousty z nich neměli e-mailové adresy tak si je zřídili. Jenže z místečka mi poslali něco v tom smyslu, že jsem si to všechno zřídila sama a podvádím. Nepomohlo žádné vysvětlování, prostě nás vyloučili. No nic. Štve mě to, kdybych podváděla, jak oni píšou, tak bych nad tím mávla rukou, ale takhle... |
24.6.2005 10:06:41
To je otázek najednou!!!!!
Na druhou dovču máme namířeno na jih, do Chorvatska. V současněé době řeším, jak to máme uděla s cestou. Jestli jet v noci durch, nebo si udělat pauzu v Alpách a po noci pokračovat. Ještě uvidíme, do konce srpna je ještě dlouhá doba a dětičky ělají přímo skoky ve vývoji. Druhé mimi bychom chtěli co nejdřív, už se na něm v podstatě pracuje, ale je to jiné, než při tom prvním snažení, tak uvidíme. Je nám to úplně jedno, co to bude, hlavně, když to budě vše v pohodě!!! Jména možná tušíme, ale to je příliš předčasné. Jak dopadla soutěž na místečku? Kdy se mi přijdete holky ukázat alespoň do lékárny? Nebo ty mě, Moni už znáš? |
Monika+Anet 20.10.04 |
• |
23.6.2005 11:45:03
Ahojky, já jsem také rodila v Turnově. Se setrami jsem byla spokojená, žádné konflikty jsem neměla, ale víc jsem si rozumněla se sestrami od miminek (jsou tam totiž dvoje sestry - ty co se starají o maminy a ty co se starají o mimi). Ty od mimi mi radily nejen s mimčem, ale ikdyž jsem měla problémy s kojením (popraskané bradavky, apod.) Co se doktorů týče, tak možná bych "upozornila" na primáře Mikla. Nechci ho tu nějak pomlouvat či tak něco, ale potrpí si na titulu "primář" (žádný pan doktor)a rád poučuje. Je to dobré vědět, protože pak má trochu jiný přístup. Já měla porod předčasný a velmi rychlý, takže ani při porodu nebyly žádné problémy, ale pár maminek mi řeklo, že by už od primáře rodit nechtěly. Ostatní doktoři jsou prý "šetrnější". Ale jak píšu, já s nimi zkušenosti neměla. (mě rodil primář - tedy mé mimi) Takže to ber, že to je z doslechu. Manžel za mnou chodil i mimo návštěvní hodiny a když se nejprve ze zdvořilosti zeptal sestřiček, tak bylo vše OK.
Domu mě pustlili (malá měla žloutenku) až 6-tý den, ale holčina, co rodila ve stejný den jako já šla o den dříve. (obě prvorodičky). Ještě by mě zajímalo - proč Liberec ne? Já na něj slyšela jen chválu. |
Monika+Anet 20.10.04 |
• |
23.6.2005 11:20:27
Zuzi, tak dovolenou vám tedy závidím. Kdy a kam bude druhá část? My pojedeme na mini dovolenou začátkem července jak jsou ty svátky. Je to taková dovolená-nedovolená - jedeme ukázat první pravnučku do Polska, takže nás čeká cca 10h. jízdy autem jedním směrem, jsem zvědavá jak to Anet bude zvládat.
S tou postýlkou, my jsme zatím na středu, ale děsím se toho, až zjistí, že se dá peřina nahromadit tak aby se pak mohla přes pelest přehoupnout. Jak píšeš o uspávání, tak o to se manžílek taky pokoušel (ještě v době, kdy malá moc nelezla ani nestála), ale vždy to dopadlo tak, že on usnul a malá si vesele hrála vedle něj. Lezení do výšek - kamarádce takhle kluk začal taky lézt, pak zjistil, že když si přistrčí židli (na kterou vyleze) tam kam potřebuje, vyleze na ni a najednou je na kuchynské lince!! (nebo na stole...), takže další nebezpečí na obzoru. A co povídání jak vám jde? Anetka si ted oblíbila ječení, takže když se raduje ječí, když se vzteká tak ječí, když nám chce něco říct ječí... Už asi nemám žádný sluch, nejhorší je, když začne ječet přesně u tvého ucha :o)) Co to druhé mimi? Vím, že to je hloupá otázka, ale co byste chtěli - kluka nebo druhou holku? A jaká jména? (hudba budoucnosti já vím :o) ) Tatínek bude určitě rád "pracovat" na druhém, že? |
21.6.2005 21:23:16
Tak máme za sebou první část letní dovolené! :-( Bylo to ale super. Počasí nám vyšlo, pouze jeden den pršelo, ale protože jsme plavci, vydali jsme se s Martinkou do plaveckého bazénu a užívali si pohodu v brouzdališti.
Byli jsme týden na chatě známých v obci Temešvár nedaleko Písku. Martinka v podstatě týden neseděla v kočárku déle než hodinu a užívala maximálně výběh do lesa a na louku. Hlavní atrakcí byly ale schody! Dolů jí to ještě moc nejde, ale nahoru si s nimi poradí bravurně. Stal se z ní lezec do výšin, takže dnes jsme museli dát postýlkový rošt už nejníže, protože jsem jí po poledním spánku našla na půl cesty z postýlky (kdybych nedorazila, nechci ani domyslet .....) Začal se nám taky klubat 5. 6. zub, tak to pomalu doháníme. Docele "dobré" bylo ale uspávání. Martinka je celkem patriot na své zvyky a rituály a protože tam neměla svou postýlku, ale spala mezi námi, uspával taťka, kterému se dařilo víc, ale někdy to trvalo i 1,5 hodiny a byly i takové dny, kdy se nevrátil ke mě vůbec :-(. Takže jsme si vyzkoušeli, co nás asi čeká, až budeme převádět Martinku z ložnice do pokojíku na postel. Protože bychom rádi v příštím roce pro Martinku sourozence a ona je takový patriot, měli bychom už možná začít :-)))). |
BERBER+A+L+V | 7963 |
21.6.2005 13:20:51
Ahojky "sousedky",
mám na vás dotázek... napište mi o Turnovské porodnici... Dnes jsem mluvila s kamarádkou, TP 18.7.!, a ta se rozhodla že své třetí dítě už v Liberci rodit nebude !! :-O... do Vrchalbí je to moc daleko, teda hlavně pro manžela, kterej by jí chtěl denně navštěvovat, a dovo si vzít nemůže, uvažuje o Turnově... říkala jsem jí že Zuzka s Martinkou byly myslím spokojené, je to tak?? Jaká je porodnice, Doktoři, sestry, přístup?? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.