Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| Hanka 75 | 76332 |
|
|
10.10.2017 8:59:04
čerstvě usušené jsou krásně žluté.
|
| Hanka 75 | 76332 |
|
|
10.10.2017 8:58:27
Každý rok mám stejný problém, do žluta usušené květy divizny my téměr všechny později (uskladněné v zavařovačce) zhnědnou. Myslela jsem, že zvlhnou.. Nevíte čím to může být ? Suším zaručeně dobře, během jednoho dne na přímém sluníčku (to platí pro divizny-přímé slunce). Jsou krásně žluté, pak zhnědnou. Jsou tím zcela znehodnocené, nebo třeba naopak to ničemu nevadí.
Asi bude chyba v uskladnění, ale na plátěný pytlík, kde mám třeba listy maliníku jsem si netroufala, že tím spíš vzhnou.. nevím. díky |
| PJana | 86863 |
|
|
4.10.2017 9:35:28
Připojuji se k doporučení. Mám snad 5 let Etu (možná i přímo Karinu) a připadá mi dobrá. Plata jsou bytelná, myji v myčce. Usuší i maso.
|
| Dadyna s mláďaty | 150151 |
|
3.10.2017 18:18:55
Ta diskuze je tady http://www.rodina.cz/nazor19041935.htm
Já osobně mám Sencor, nic se mi zatím po těch letech neláme. https://www.alza.cz/sencor-sfd-1209wh-d1532935.htm?kampan=zbozi.cz_alza-domacnost-suseni-a-skladovani-potravin-susicky-ovoce&utm_source=zbozi.cz&utm_medium=product&utm_campaign=zbozi.cz_alza-domacnost-suseni-a-skladovani-potravin-susicky-ovoce |
| Katka a 2 výrostci | 141251 |
|
3.10.2017 18:05:58
Máme asi 2 roky susicku Eta Karina,jsem spokojená.Susime tedy hlavně houby a bylinky.
|
| hexhex | 100343 |
|
|
3.10.2017 17:30:30
Bylo tu téma, kde jsem teď chtěla hledat tipy, ale je pryč. Chci koupit jako dárek mamce sušičku ovoce. hodně sbírá houby, tak primárně na ně, ale celkově na ovoce. chtěla bych se vejít tak do 1500,-. minule tu byl i typ, jako vyloženě nebrat, že se lámou patra, ale ta diskuze jakoby byla smazaná. takže se ptám, dá mi někdo typ na nějakou sušičku ovoce za rozumné peníze a přitom ne úplný šunt?
![]() |
| Martina, 2 kluci | 15942 |
|
|
23.9.2017 12:37:59
Troubu vyhřát na 150 st. na spodek i vrch, sklenice (zalévám horkým nalevem a rovnou davam do trouby) do pekáče s teplou vodou a do trouby s nimi, nechat 15 min, pak troubu ztlumit na 100 st. a ještě 20 min. v troubě. Vyndat, postavit dnem vzhůru, nechat zchladit.
Zavaruju takhle už 30 let. |
| HelenaPa | 48800 |
|
|
23.9.2017 11:27:22
Díky. I za odstraňovač fleků. Jen musím zaběhnout do obchodu pro bílý jogurt, jahodovým by to asi nebylo úplně ono
![]() |
| žiraf | 54559 |
|
|
23.9.2017 9:43:55
Do trouby dám pekáč nebo hluboký plech, do něj postavím dobře zavřené sklenice, plech naplním vodou a zapnu troubu na 140 °C.
Od chvíle, kdy se dosáhne nastavené teploty, nechám lahve v troubě tak dlouho, jak předepisuje původní recept. Opatrně lahve vyndám (pokud je některá víc naplněná, může vytékat šťáva, což zejména u řepy hrozí nejen opařením, ale i nepěknými skvrnami) a postavím na víčko (a zase - radši lahve otáčím nad nějakou miskou nebo hrncem - kdyby bylo víčko špatně přichycené nebo kdyby bylo šroubovací víčko tlakem pootevřené - pak rychle sklenici postavím zase dnem dolů a víčko hlavou domáčknu / rukou v chňapce dotáhnu a znovu zkusím otočit.) A nevyžádaná rada: skvrny od všeho modro - červeného (rybíz, řepa, borůvky, ...) perfektně pouštějí, pokud je jen potřu bílým jogurtem, ten nechám zaschnout, vydrolím a pak už je skvrna pryč. |
| HelenaPa | 48800 |
|
|
23.9.2017 7:41:56
Mohl byste mi někdo, prosím, popsat postup zavařování v troubě? Jsem spíš kuchyňské nemehlo než kouzelník, takže raději včetně věcí, které považujete za "naprosto jasné". Vím jen, že je potřeba mít čisté, nejlépe sterilní, sklenice.
Mám tu recept na nakládané zelí s červenou řepou, chtěla bych ho vyzkoušet. Máme sice zavařovací hrnec, ale ten není na indukci, tak bych musela jít zavařovat ke tchyni, což se mi nechce. Raději bych to zvládla nějak sama v troubě. Díky. ![]() |
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.