| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 11586  [Dalších 11496 >>]
136050
24.11.2017 12:21:47
Dělám taky tak. Beru krocana každý rok začátkem prosince. Naporcuji, nabalíčkuji a obědů je z toho opravdu hodně ~;)
Siobhian 140384
24.11.2017 11:08:08
Krocana porcuju ráda, jde to rychle. Spodní stehna a křídla nechávám s kostí, horní stehna a prsa vykostím a nabalíčkuju. Hřbet peču i s kostí. Zbytky vařím psům. Ceká akce 2 hodiny max.
Slonisko 65085
24.11.2017 11:01:36
Fren díky, holt to letos vyzkouším a vyhodnotím klady a zápory.
Fren 117315
24.11.2017 10:05:28
Upřímnou soustrast! Ale není nad vl. zkušenost,to je fakt.

Jednou jsem si koupila půlku krůty, bylo s tím časově hodně práce, i fyzicky docela,nebylo to jak naporcovat kuře a vyhodnotila jsem to tak, že ta tzv. úspora,kdy koupíš najednou třeba celý nebo půl zvířete se nakonecc nevyplatí,protože ty kosti jsou velké,těžké a kupuje se to především hlavně kvůli masu.
Takže já nyní z farmy kupuju nejradši jen horní krůtí křídla,masa je tam hodně a není suché a i tak to jedno křídlo vykostuju asi hodinu,pokud z toho chci nakrájet alespon pár plátků masa třeba na řízky.
Jinak jsem to použila i na přírodní karbanátky,to porcování jde pak rychleji,dokoupila jsem trochu vepř. a hov. k tomu,semlela a mnamka,i na pečení je to perfekt a na všechny další možné úpravy.

Kůže - můžeš je vyškvařit spolu se sádlem a to vyškvařené sádlo se pak může používat normálně na smažení,atd.
Anebo si ty kůže rozporcovat ke kostím a nechat na vývary.
Slonisko 65085
24.11.2017 9:53:51
Dnes večer si pro něj pojedu.Místo v mrazáku snad mám, nějakou zkušenost s porcováním masa taky, umím rozebrat na součástky jehně. Ale i tak uvítám tipy, co a jak dělíte, co se vám osvědčilo a co ne. Počítám, že z kostí udělám vývar, velké kusy masa taky zvládnu. Co moc nevím jsou takové ty zbytky a třeba kůže, co s ní, vyvařit do toho vývaru? A nejspíš tam bude i nějaký tuk, někdo ho snad škvaří?
Hanka 75 76332
11.10.2017 12:14:38
Díky, vyzkouším (asi takový ten běžný co se dostane v papírnictví), jen ověřím, že není z PVC, ale předpokládám, že není. A přímo tam padl dotaz na diviznu a její uskladnění a žloutnutí nebo ta paní obecně všechny bylinky má v igelitových pytlících ?
Jiné bylinky mi přijde škoda tak skladovat, květy bezu, maliníku... ale tu diviznu bych i takto vyzkoušela. Jinak mám hodně věcí v plátěných pytlících a zdají se mi skvělé. Samozřejmě nějako mikroplísně bych možná nebo spíše asi určitě nepoznala... něco mám v zavařovačkách a také dobré (meduňku apod.)

díky za rady
Hanka 75 76332
11.10.2017 12:11:39
Ahoj, zkusím, ale ta zavařovačka je umístěná ve skříňce kuchyňské, zavřené, neprůhledné, takže světlo se tam dostane snad jen škvírami a když skřínku otevírám a to není zase tak často (nejsou tam hrnečky a běžné nádobí) a navíc skleničky s bylinkami jsou většinou spíše vzadu.. budu zkoušet.

wer 81075
10.10.2017 12:30:06
V takovém tom uzavíratelném igelitovém pytlíku.
Rada od autorky knížky Devatero kvítí. Zrovna tento dotaz padl na jedné jarní vycházce za bylinkami, s touto úžasnou paní. Část přírodněji založených účastníků z té odpovědi padlo do mdlob, ale já mám s ní ty nejlepší zkušenosti.
Mapat 109192
10.10.2017 11:19:52
Nemyslím, že by se zhnědnutím ztratily nebo nějak znehodnotily obsažené účinné látky, samozřejmě pokud tam není vliv vlhka, plísně apod.
Nemůže to v té zavařovačce zhnědnout vlivem světla? Obecně se má skladovat v chladu a temnu, ne? Proto jsou lékovky z hnědého skla. Na zkoušku bych jednu sklenici dala třeba do hnědého papírového pytlíku, jestli tam po čase bude rozdíl.
Leda 147475
10.10.2017 11:14:08
Jejda, Hani, to by mi bylo strašně líto. Divizna je jedna z mých nejoblíbenějších bylinek a tohle mi skoro trhá srdce.

Letos jsem ji musela sušit v sušičce. Ze dvě várky jsem sušila na přímém slunci a výsledek se mi nezdál dobrý, i když všude čtu, že u divizny se to může (nebo dokonce má) dělat. V místnosti, kde suším většinu ostatních bylin, mám pořád vlhko (zvláštní, když bylo letos sucho jako blázen). Květům to tam vůbec nesvědčilo, něco jsem musela i vyhodit, nebo jsem to vždycky přihodila do nějakého čaje nedosušené.

Mně osobně se zhnědlé listy a květy nelíbí, nerada je používám. Už to není tak krásná bylina a jenom tak pocitově si myslím, že těch účinných látek v nich bude míň.

Ze sušičky byly divizny krásně žluté, suché byly většinou za dvě tři hodiny. Mám je uskladněné taky v zavařovačkách, některé jsou obyčejné šroubovací, ale většinu mám v takových těch se skleněným víkem, těsněním a patentním uzávěrem. Jsou žluté pořád a dělají mi radost i jen tak na oko :-) A co teprve v čaji.

Nemohlo by to zhědnutí být špatným těsněním víček? Nebo nedostatečným uzavřením?

Moje babička suší diviznu celý život, má to jen tak v krabicích nebo papírových pytlících -- aspoň loni to tak měla, ale po pravdě se mi ta kvalita od ní zdá nic moc. Loni mi dala pytlíček, ale musela jsem ji vyhodit, byla taky celá hnědá a byli v tom snad i moli. :-(
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 11586  [Dalších 11496 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.