| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

  (?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 11586  [Dalších 11536 >>]
Senedra 14756
14.1.2018 13:32:55
Přišla jsi mi do rány. Zrovna za chvíli chci tvořit nepečený dort z kulatých piškotů. Vyskládám je na dno formy, pak dám vrstvu krému s ovocem ( u nás vedou v zimě kompotované broskve a ananas), pak zase piškoty a pokračuji, dokud mi jedno nebo druhé nedojde.
Krém používám z tohoto receptu : http://www.brydova.cz/2009/08/02/strecha/, místo pribiňáků jde dát tvaroh.
Nebo dávám piškoty do pudinku.
Valkýra 10956
14.1.2018 13:28:06
Se zakysanou smetanou nebo zalít rozvařenými jablky s pudinkem nebo postupně dávat na dno pudinku, piškoty vydrží celkem dlouho.
Diva.Bara 37553
14.1.2018 13:23:32
nepečený dort - piškoty, na to ovoce (broskve z plechovky, mandarinky) a na to zakysaná smetana s cukrem (dá se přidat ještě bílý jogurt). do lednice na odležení.
Kudla2 58452
14.1.2018 13:21:04
Po Vánocích nám tu zbylo spousta piškotů (kulatých i cukrářských).

Chtěla bych udělat moučník a využít to tam nějak a nenapadá mě jakej, nemáte někdo nějakej nápad?

Díky předem.
Girili 117849
28.12.2017 1:25:30
Udivali jsme s nasimi. Ale pak to nase nejak prestalo bavit, ze je s tim moc prace. Domaci zabijacka nam uplne stacila - nejdriv domaci prasata od babicek, pozdeji jsme kupovali prase od znameho a privezli domu ocistene pulky. I samotne zpracovani da zabrat. Ted uz nebude ani to.
Sopka 106697
27.12.2017 15:51:00
Neudíme, uzený kromě mě doma nikdo nejí.
Fren 117315
27.12.2017 9:46:09
vinné mušky~t~, jak výstižné~R^
zefýr 58223
27.12.2017 7:31:06
Stáňo, ne normálně maso nakupujeme u řezníka. V únoru si ještě děláme tlačenku a škvarky, ale taky nám na to všechno připraví jeden řezník- to děláme jako akci se svařákem.

Nechovame, ale ještě před pár lety jsme pořádali zimní zabijačku, brali jsme prase od známého, ale neshodujeme se při výrobě s dědou ( brali jsme napůl ) a celé je pro nás moc. Děda vidí postupy jinak a navíc moc solí.
My obecně máme se solením jídla problémy, protože nám všude přijde všechno slaný. A dědovi zas přijde málo slaná i sůl 😁
Já potřebuju hlavně bůček a na vaření. Cibule a slanina jsou základ jídla 😋
Klobásky děláme tak že máme třeba 40 kousků, to by se po otevření krbu sežralo:)
Nejde tak ani o ty prachy, i když kilo vyjde jen v mase bez jakékoliv práce na 150,- ale spíš o to, že je to poměrně složitá operace- krájení masa, umleti, nabíjení klobás... rozložená do více dnů, první den se ještě mele spojka, furt se myje mlýnek... prostě opruz, to už bych postupovala leda, kdyby se to točilo a každý rok by to dělal někdo jiný:)
Už jsem líná a nebaví mě hostit za každou cenu:)
margotka78 alias shit-roller 108560
27.12.2017 7:27:30
Ano, měli a chybí nám to.
~n~
Dělali jsme i domácí zabíjačku ( prase jsme přivezli už zabité, načtvrcené).
Venice+3 67640
26.12.2017 23:18:48
O nejake vyzirkovani nejde. To vis, ze sem zaskoci i tzv. vinne musky, ktere chcou jenom popit. Ale clovek uz je zna a posle je zavcasu dom. Nebo si pro ne dojdou jejich zenske aby predesly ostude. Vesela je dedina.
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 11586  [Dalších 11536 >>]


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.