| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Děti v nemocnici

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 4057  [Dalších 3957 >>]
madelaine 42020
22.3.2017 14:36:14
Říká se tomu konfrontační terapie a má to dobré výsledky.
Ale když si někdo svoje fóbie pěstuje a hýčká, tak to nezabere, to je jasný.~;)
jentakj 147688
22.3.2017 14:32:08
Ale přece nemocné dítě se nemůže starat o jiné nemocné dítě - ty děti tam snad nejsou z plezíru, ale kvůli nemoci.
madelaine 42020
22.3.2017 14:30:18
To dělají záměrně, a ty starší "nutí" starat se o ty malé, protože sestry nic nestíhají. Realita českého zdravotnictví.
jentakj 147688
22.3.2017 14:24:50
Manžel ležel v tomto typu nemocnice, pro dva pokoje společná sociálka. A tam teda dbali na to, aby oba pokoje byli obsazeny jedním pohlavím, tudíž tam byli v jeho případě jen muži. A jeden z nich byl mentálně poněkud mimo a znečistil WC. A když jsem tam přišla, tak manžel se mě ptal, jestli jsem si všimla více návštěv. Já nevěděla, proč to chce vědět a on vysvělil, že pak on a další z tohoto pokoje chodí na WC do jiných pokojů a když je větší pohyb, sestry si toho nevšimnou. Podivila jsem se, proč to neřekli sestrám, prej řekli a že když jim to vadí, mají si to uklidit sami. No tak jsem si zašla popovídat s primářem a najednou bylo WC uklizené a chlapi nemuseli držet potřebu až do návštěv.
Já sice chápu, že zdravotnický personál je přetížený, ale všeho moc škodí a navíc - já, jako pacoš to neovlivním, to musí sami, ale taky nebudu dělat práci za jiné.
Kat 121378
22.3.2017 14:22:06
...hlavne pavoukolog by byl mrtvej a ja bych se hruzou zblaznila. A pri seskoku z letadla by me museli vykopnout. Asi bych blila jak alik. Fuj.
zefýr 58223
22.3.2017 14:16:24
Zažila jsem taky. Maminka rodila a dcera měla zánět ledvin, takže tam s ní byl tatínek. Měli jsme každý svůj pokoj, oba jsme tam s dětmi byli sami a žádný další pacient na pokoji, nemocnice poloprázdná ( srpen ) Měli jsme s tatínkem společnou sprchu a záchod ( takový ten častý typ- chodba na ní sociálka a pak dveře do dvou pokojů.
Při jeho odchodu chtěli platbu za nadstandard, že by s ním žádná maminka nebyla, tak jsem se tam s nimi hádala, že mně by to tedy nevadilo a že je to ošklivé. Neplatil.

Pěkná zhovadilost. ~o~
jentakj 147688
22.3.2017 14:13:40
Za totáče byly kolikrát zvykem ujetiny, který by rozhodně dneska neprošly - pokud by se dotyční ozvali. Jenže problém je, že leckdy si to ti dospělí nechávají líbit.
jentakj 147688
22.3.2017 14:10:35
Tak to mi kupodivu nevadilo - ale doktor nějak nic moc vidět nechtěl, jen se poptal, co a jak. A teda když přišel doktor, tak návštěvy automaticky odcházely na chodbu, kdyby neodešly, tak by asi řekl sám. Pokud ne, tak já bych se ozvala.
zerat 18305
22.3.2017 13:59:01
Pole, u nás to třeba bylo potřeba pouze v tom ohledu, že na ni dohlížely a když bylo potřeba, tak zavolali sestru (po otřesu hlavy například) a nebo že jí holčina od vedle zaklapla notebook a dala ho do skříňky. Opravdu se holky nepředřely tou pomocí :-) Popravdě jsem hlavně za jednu z těch slečen byla hodně vděčná, naše holka si ji oblíbila a potom tolik netrpěla tím, že tam musí být ~;)

Pole levandulové 23006
22.3.2017 13:44:57
zerat, to jsi mi pripomnela, jak jsem kdysi, jeste za totality, lezela na dorostovem oddeleni na Karlaku a soupli vedle mne holcicku na voziku a automaticky ocekavali, ze kdyz mam s peci o brachu na voziku zkusenosti z domova, budu ji k ruce, nosit ji misu, odnaset ji a i jinak o ni pecovat /potrebovala i krmit/. No, ozvala jsem se tehdy velmi halasne. Dobrovolne jsem ji nekdy pomahala a rada, ale to, ze si chtely sestry usetrit praci automaticky, to mi hodne vadilo.Samotny mi bylo dost spatne, nelezela jsem tam pro legraci.
Jinak jsem lezela na JIP po porodu a za plentou vedle mne chlap, co tam na porodnim oddeleni delal, netusim, ale oba jsme na tom nebyli uplne dobre, ze mi nenapadlo takovou blbost resit.A na klinice, kde jsem absolvovala behem peti let tri operace, maji sice pokoje pohlavne oddelene, ale vzdy mezi dvema pokoji je spolecna koupelna a WC, kde uz samozrejme jsou lidi smisene a zadnej problem to nikomu nedela.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 4057  [Dalších 3957 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.