| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Děti v nemocnici

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 4057  [Dalších 3907 >>]
jentakj 147688
22.3.2017 12:09:21
Hbf - ani mě nehne svůj strach z létání vyřešit skokem padákem - nejsem blázen. Navíc proč bych to měla řešit? Když na mne doma "zaútočí" pavouk, tak je nezačnu chovat, ale prostě se v domě po dobu, kdy mě to děsí, nikdy nezhasíná. Nijak nepomůže argument, že ten pavouk mě nesežere.
Není nutný překonávat všechno, někdy se to dá obejít.
Rodinová 140078
22.3.2017 12:08:45
Souhlas, hbf, chtela jsem totez napsat, obzvlast kdyz to rikam desetiletymu diteti (vem si na bubaka hracku ..)...

A uz k tomu mlcim, protoze nejlip se vychovavaji cizi deti:-)
hbf 94684
22.3.2017 12:06:07
Vím, že nejlépe se vychovávají cizí děti ...

Nicméně pokud dítěti řeknu, ať si vezme "zbraň", tak de facto potvrzuji, že existuje důvod se bát.

Mně se spíš jeví říct něco ve smyslu: Ničeho se neboj, zajdi si na záchod a pak se tu stav pro pusu na dobrou noc.

Jinak můj strach z létání naši "vyřešili" tak, že mi zařídili skok na padáku. Milovník letecké dopravy ze mě už sice nikdy nebude, ale ten pocit, že člověk překonal něco mnohem exponovanějšího, než si vůbec připouštěl, ten je k nezaplacení.

Jako malého mě dvakrát pokousal pes ... tak se čas od času hecnu a jdu venčit útulkové psy.

Stejně tak byste nevěřila, kolik horolezců začínalo tak, že šli překonat strach z výšek...
jentakj 147688
22.3.2017 12:04:59
Liško - syn vídal mezi dveřmi v jeho pokoji cizího muže a taky se ho bál. Odmítal v pokoji spát, protože když se vzbudil a viděl ho tam, tak se zas bál usnout. No asi těžko mu budu vykládat, že to je nesmysl. Já ho neviděla tam, kde on, ale u druhých dveří. Potmě bych nešla dolů ani za nic. A taky od tý doby nejsem schopná usnout, pokud ty dveře nejsou zavřené.
Nepomohlo by to, že by měla možnost si rozsvítit hned, jak se vzbudí - aby nikam nešla ve tmě. Je celkem známý, že bubáci se vyskytují ve tmě, světla se bojí.
xxxxxx2 134466
22.3.2017 12:02:16
Monty - sorry, ale to si jako myslíš, že to už těch x let vůbec neřešíme?
Monty 129940
22.3.2017 11:59:43
jentak,
na ty postupný krůčky je celkem dost času předtím, než dítě nastoupí do školy.
xxxxxx2 134466
22.3.2017 11:59:09
jentajk - tvrdí, že tam vidí zombie bubáky, v předsíni zase přebíhá malý černý bubák, v ložnici žije starý pán-bubák (toho jsem viděla několikrát i já). Ve školách v přírodě, na táboře či u prarodičů bubáky nevídá, jen doma.

Dcera není na výchovu vůbec snadná - nedá se jí dát nic rozkazem, nejsou na ni žádné páky. Její ADHD bratr je proti ní naprosté zlatíčko a výchovný relax. ~d~
Monty 129940
22.3.2017 11:58:40
Rodinová,
ale jo, myslím, že to budeme mít hodně podobně. ~;)
Život sám o sobě není žádný peříčko a podporovat iracionální strachy u dítěte beru za hodně velkej potenciální průser.
jentakj 147688
22.3.2017 11:56:13
Ale taky není správná cesta pro některé děti je do toho života vhodit bez postupných krůčků.~;)
Rodinová 140078
22.3.2017 11:54:31
Monty, ja taky nejsem hyena furt, me deti dokonce rikaji, ze jsem hodna mama ~:-D
Nebyvam taky furt dusledna a ze zasad obcas slevim.

Jen (a uz jsem to tu psala) si myslim, ze zivot neni jednoduchej a byla by blbost na to deti nepripravit.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 4057  [Dalších 3907 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.