| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Kouření

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 8482  [Dalších 8462 >>]
Kudla2 58452
8.11.2017 8:22:19
Já jsem teda nekuřačka a do kaváren moc nechodím, ale kdyby se tam kouřilo, tak bych nechodila vůbec. Nestojím o kafe a dort ve smradlavým prostředí.

Jednou jsem takhle musela (měla jsem s někým spicha a jinde nebylo volno), a byl to hnus fialovej, ten smrad dost rušil.
Jana+3 princezny 100218
8.11.2017 8:15:51
V naší malinké vesničce je jedna hospoda, kde zakázali kouřit asi před 2 lety. Jediný kdo si stěžoval byl soused totální ignorant,co si tam byl schopný zakourit i když tam bylo asi 10 děti. Hospoda má moc hezké hřiště a lidi tady jezdí s dětmi i z města a zrovna v tu chvíli začalo pršet, takže všichni šli dovnitř. Soused vždycky razil názor, ze se nehodlá nechat omezovat smeckou decek.Kouří taková ta cigara,co smrdí jak doutník.
Rodinky s dětmi tady na oběd chodí častěji, než před tím.
Z+2 109449
8.11.2017 8:09:49
Tohle mně vždy šokuje, že se najde někdo natolik debilní, že nechápe, že stát ve veřejném prostoru může regulovat činnosti poškozující, životy nebo zdraví ostatních? Taková míra hlouposti je pro mně zarážející.
Thea + 2 93496
8.11.2017 7:57:59
Chodím tedy do restaurací, ne do kaváren, rozdíl je, že teď už můžu kdykoli, dřív jen v době, kdy se tam nekouřilo, protože to stejně bylo cítit i když jsme byli v nekuřácké části. Za mě super.
Žžena 83005
8.11.2017 7:31:20
Ta posloupnost odlivu zákazníků hospod nebyla EET > zdražení > odliv.
Ten odliv už začal dávno před EET, lidi přestali chlastat v zařízení, pijou doma pivo koupený v supermarketech, když chtějí spářku, spíš grilujou na zahradě, než aby šli do hospody. Tento trend, že české hospody hynou na úbytě, přišel dávno před EET a protikuřáckým zákonem, ty to tak maximálně dorazily, ale ty poklesy tržeb (ačkoli žijem v konjunktuře) byly už mnohem dřív.
U nás na vsi skončila hospoda těsně před EET, nikoli kvůli EET, ale proto, že tržby šly meziročně tak dolů, že to sotva pokrývalo nájem a hospodský šel makat do stavebnictví, aby uplatil hypotéku na dům a náklady rodiny.
A další zkušenost: v Prostějově, což není úplná řiť, není otevřena o víkendu jediná restaurace, nikdo tam nechodí. Kamarád má tradiční restauraci v centru a říká, že víkend je totálně mrtvej, kromě pár skalních pivařů na sobotní podvečer, takže už ani neotevírá. A to byla sobota špička, rodinné obědy, romantické večeře, večerní pitky... dnes nic.
Danulu 23974
8.11.2017 7:31:02
Do.kavaren nechodim, jen kdyz jsem ve meste a potrebuji kafe.dobre caffe mam doma. Prestoze jsem socialni kurak jsem rada ze se uz nekouri a ja nesmrdim
Vítr z hor 100046
8.11.2017 7:15:18
Libik, zila jsem ve Francii, zrovna kdyz zakazali koureni. Tam se hulilo MNOHEM vic nez u nas. Chytala jsem to z prvni ruky, nebot jsem mela spolubydlu kuraka a brigadnicila jsem pri studiu v chic restauraci. (Studium i restaurace obnasely dalsi kvanta kuraku.)
No a po zakazu - proste se jen prestalo hulit v hospodach. A nic zasadniho se v tomto narode revolucionaru nestalo.

Naopak zasadni vliv na hospody melo i zde zdrazeni - driv, pri prechodu na euro.

U nas holt nastalo zdrazeni i zakaz koureni najednou.

Dozivajici kuraci s sebou stahnou i mladsi. Bud tak, ze zacnou taky, nebo second hand kourenim. Vidim na vlastni oci deti kuraku. V podstate denne. Hele, byla bych jeste radikalnejsi - zakazala bych ho i doma, kde jsou deti a v autech, ktere vozi deti...
Vítr z hor 100046
8.11.2017 6:52:22
Mimina/batolata v hospode nevadi, pokud je rodice radne administruji. Pokud to rodice nezvladaji, vadi i na divadelnim predstaveni pro deti.

Dotycne syry byly LEVNE a KVALITNI dovazene primo z Francie. Slo o privydelek pana, ktery je bral kazdy mesic cestou ze sluzebky, koupil si kvuli tomu chladirensky vuz a doma meli specialne upravene prostory s chladaky, funkcni HACCP, vse schvaleno a kontrolovao hygienou (oceni ten, kdo vi, co to obnasi). Takze to nemelo nic spolecnyho s podnikama na hlavni tride, ktery se tvarej, ze nabizej luxus. Ale taky to nebyly fejky ze samosek.

Pojizdna projejna to samy. Zadnej velkej vejvar, spousta prace, ale obchod babickam az pod nos.

Jako problem vidim, ze stat likviduje aktivitu lidi, kteri maji chut a silu se zabyvat necim, co znatelne byt nikoli zasadne zvysi kvalitu zivota jim i okoli. Celek se sklada z malejch veci.
.libik 142094
8.11.2017 6:35:29
Ale já nepochybuji, že budoucností lidstva je nekouření, už dneska je to podezřelý koníček. Otázka je, jestli musel být pro dožívající kuřáky ten zákon takový (když u nás stále kouří každý 3. dospěký občan) ~:-D
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 8482  [Dalších 8462 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.