Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Bouřka | 7675 |
2.1.2018 17:38:49
U nás Ježíšek nosí akorát dětem, dospělý, když chtějí, si dávají dárky mezi sebou a říkají tomu taky Ježíšek jako na památku, když dostávali coby děti dárky od něj. Tím je ošetřeno, že rodiče nemají pod stromečkem nic. Ale u nás je to po dohodě z pragmatických důvodů. A já stejně nerada překvapení
|
Alraune | 129596 |
2.1.2018 16:58:22
Mezi "nic nechce" a dárkem k vánocům ale není rovnítko :)
|
maargitt & dráčátka | 67638 |
2.1.2018 16:57:14
já leto tedy definitivně pochopila, že chlap má větší problém, než jsem myslela (sám se sebou) a konkrétně vánoce že mu nahánějí hrůzu (myslímže na tom zásluhu nemám). Ač jsem po něm téměř nic nechtěla, zvládl nečekané
|
Mi+3 | 11897 |
2.1.2018 16:48:30
Pojala jsem tuto diskuzi spíš jako reakci dárek nebo nic. Dárek jako snaha ukázat, že jsme schopni pro druhého něco udělat, zařídit, vymyslet a to nejen pro děti ale i pro partnera. Nevím co si děti už nevěřící na ježíška vezmou pro život, že oni dostanou a nejeden dárek a rodiče si nedají nic,a děti nejsou blbé aby nepoznaly že ponožky jsou od tety a voňavka od babičky. Třeba u Tuten manžel upeče cukroví a to jde brát jako dar, já to beru. Ty jsi vymýšlela pro syna trička podle momentálního vkusu, z manželem jste se dohodli na výletu před svátky. Ale když některé děti nevidí žádné takové malé radosti a odmala dostávají plno dárků, tak nevím, jak to budou mít v dospělosti. Asi jim pak může připadat divné dávat si dárky na Vánoce, narozeniny, dávat svatební dary, protože to neodkoukaly doma. Ale někteří chtějí toto zrušit hlavně z pohodlnosti, dle diskuze hlavně chlapi. Někdy stačí maličkost a může udělat velkou radost, ale vymyslet to je velký problém.
|
Monty | 129940 |
2.1.2018 16:24:11
"...když někteří zdejší manželé ulovili manželky přestalo jim na nich záležet"
Mi, ale ono je to oboustranné. Některé ženy taky "uloví chlapa", pořídí si s ním děti a přestane jim na něm záležet. Myslím, že si v tomhle nemají muži a ženy co vyčítat. |
Marta. | 149668 |
2.1.2018 16:21:52
mosaic, to je mi líto. Vím, jak to bolí, když ten dotyčný neprojevuje zájem ani o tebe, ani o děti. Jste krátce po rozvodu, třeba se to ještě změní. U nás po rozvodu došlo k velké změně . Během manželství můj bývalý manžel hodně pracoval, měl noční služby v nemocnici, so a ne nebyl doma, jezdil na kongresy, viděli jsme ho opravdu málo. On se nikdy nezajímal o to, co bylo ve škole, nekupoval dětem k narozeninám, to jsem kupovala já. Dělal jen to, co bavilo jeho, např. jezdil s dětmi plavat, nebo jsme jezdili autem každý rok k moři nebo každý rok na hory lyžovat. Po rozvodu se to změnilo. Začal se zajímat i o školu, dokonce začal chodit i na třídní schůzky, kam předtím nikdy nešel. Začal dětem dávat dárky, starším dával a dává peníze, nejmladšímu byly v době rozvodu 4 roky, tak tomu dával dárky. Ale syn si ty dárky nesměl vzít k nám domů. Všechny děti jsem měla po rozvodu v péči já. Nejmladší syn, vtěch 4, 5 letech toužil mi ukázat, co mu dal táta, ale on tvrdě vyžadoval, že to nesmí odnést z jeho domu. Teď je situace zase jiná, tento syn je na gymnáziu a žádné dárky od otce nedostává, protože si s ním vůbec nerozumí a nechce u něj vůbec být. Svým chováním k němu /a bylo toho za ty roky víc/ tak si otec naprosto zničil vztah se svým nejmladším synem.
|
Mi+3 | 11897 |
2.1.2018 16:07:34
Nevím kdy už by se chlapi, než na vánoce měli naučit dávat dárky. Přece někomu musí přijít divné, že pro něj je vymýšleno překvapení, nebo zabalena nějaká využitelná potřebnost a na oplátku se nic nevymýšlí, ani nedává. Mám dojem, že už u dětí vzniká dojem, že se dárky pouze dostávají a nemusí se nic dávat ani vymýšlet. Chápu, že někdo chce zrušit dárky, ale potom ať až děti přestanou věřit na Ježíška neměli by dostávat nic ani oni. Vidím to doma, snažíme se dětem dávat co si přejí a na co stačí naše peněženka a oni se nám snaží taky vymyslet něco např. 3 denní pobyt ze slevomatu, zaplatit saunu. A to jeden v září ukončil, školu a dcera ještě studuje. Moc by mě mrzelo kdyby si doma nikdo nelámal hlavu s dárkem.
Manžel mi kupuje každoročně krémy a čokoládu, když není nadán talentem vybírání dárků.(přijde mi to lepší než by se u nás hromadili nepoužitelné věci) Ale pokud by si nedal námahu ani s tím, viděla bych to tak ,že mu na mě nezáleží. Vždyť jde upéct pod stromeček třeba i jen vánoční buchta, cukroví, vymyslet nějaký výlet, nahrát film nebo stáhnou něco z internetu. Čím se tedy projevuje láska v rodině, než jakoukoli pomocí mezi jednotlivými členy, něco zařídit, vyřídit, projevovat si vzájemnou úctu. Ale pokud v rodinách je normální, že otcové pouze nosí peníze a víc se po nich nechce je to smutné a asi se to převádí do dalších generací, když někteří zdejší manželé ulovili manželky přestalo jim na nich záležet, a takoví chlapi budou čím starší tím horší nebo je popadne druhá míza a půjdou jinam. |
1kulička | 119729 |
2.1.2018 15:53:22
Mosaic, tak přesně kvůli tomuto se ponižuji a volám a zvu ho na vánoce a povzbuzuju, aby za dětmi chodil, ikdyž mě často nějak zdeptá. Zatím mi to kvůli dětem ještě stálo za to, ale myslím, že když už to nebude tak čerstvé, zvát ho už nebudu. Uvidíme.
|
Cimbur | 64764 |
2.1.2018 15:50:17
Me se to kdysi stalo. Je to 6 let. Byla jsrm před svátky za manželem v Belgii, kde byl služebně, poslal mi tenkrát letenku, romantika největší. Dal mi nějaká eura, záruční byl v práci, poctivě jsem je utratila za dárky pro děti a sobě jsem koupila svetrik, šálu, čepici a kabelku. Pak ještě ve Zlíně podprsenku. Tak si adi myslel, ze si to tam mam naskládat pod stromek, ale ja si tam nic nenaskladala a citila se blbě. Krom toho byl mobil nekde zpožděný na poště, ale to mi taky neřekl, stačilo dát obálku mobil na cestě... tak byly slzicky a blbá nálada.
|
xxxxxx2 | 134466 |
2.1.2018 15:40:34
kuličko - blahopřeji, že jsi mu dala košem.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.