| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 44643  [Dalších 44593 >>]
1kulička 119729
2.1.2018 15:38:44
Stalo se mi letos (a myslím, že i dříve). My se teda s manželem rozešli víc než před půl rokem, ale domluvili jsme se na rodičovském fungování a tyto vánoce jsme chtěli pro děti společné. Nečekala jsem nic světoborného, ale zamrzelo to - člověk si připadá jako blbec, protože ode mne samozřejmě dárek dostal. Mrzelo to o to víc, že mi šel v létě k narozeninám s dětmi koupit dárek (dost demostrativně) a přinesl asi 80g vzorek čokolády. Nemohla jsem tomu uvěřit ~a~
Trochu jsem po vánocích bouchla kvůli jiné věci a říkala jsem, že já se pořád jak blb snažím a v\cházím vstříct a on jen prudí a ani dárek mi pod strom nedal. On se strašně bránil, že přece říkal, že má něco objednané a že to ta objednávka zdržela. No neříkal, ale co už. Jestli chceš přijít na mentalitu člověka, který pořád bere a dává málo - je to jednoduché. Na sebe je opatrný a vždy má omluvu, ve vztahu ke druhým je to právě naopak.
Já třeba myslím, že dříve ho to ani nenapadlo, protože všechny dárky jsem zařizovala já....nerozešli jsme se kvůli dárk§m, ale v principu vlastně jo - kvůli jeho bezohlednosti.
Alraune 129596
2.1.2018 15:29:55
Já svýmu ne. Programově to odmítá. Dá peníze Niki a ta nakoupí dárky za oba. Po pravdě, kdyby to kupoval on, nejspíš jen vyhodí prachy za něco, co nechci. Nebo by mi koupil pastelky, nebo Parkera. To kupuje, když je donucen k akci.
Danulu 23974
2.1.2018 15:14:25
Libiku jenze ne vsichni na to jsou. Muj manzel me rad obdarovava,ale nechce koupit neco co se mi.nelibi tak.chodime spolu. Ale letos jsem si nic nevybrala,nic se mi nelibilo, on taky ne, nakonec jsem si.koupila aspon drahou malickost cepici a sal~;).velky darek mame spolu dovolenou
xxxxxx2 134466
2.1.2018 15:14:13
Děti na to nic, ale ony jsou zvyklé, že nic nedostávám, muž mi nedává nic ani k svátku či narozeninám."

nechala ses, Keššška, vnutit do postavení 5. kola od vozu; roztomilé; moje matka byla také taková, a ještě na to byla hrdá, jak to zvládá! ~a~
JaninaH 12107
2.1.2018 15:11:39
Mosaic,
to je hrozné, chudáci děti. ~6~ Však ono se mu to jednou vrátí, až si na děti vzpomene, ale ony už o něj nebudou stát.
Concetta 152593
2.1.2018 15:10:18
My si s manželem dárky na vánoce nedáváme a nikdy jsme nedávali - po dohodě. Už tak je pro nás dost stresující na vánoce vymyslet a nakoupit nějaké pokud možno smysluplné dárky pro děti, synovce, děti nejbližších přátel a naše rodiče ... že by to pro nás byl jen další stres. Pokud něco potřebujeme nebo si přejeme, tak si to prostě koupíme kdykoli během roku (větší věci po dohodě).
V dnešní době jsou všichni tak přesyceni věcmi, že nakupovat další jen proto, že jsou vánoce, se nám opravdu nechce.
Zato si přes vánoce dopřáváme dobrá vína a jídla, restaurace, koncerty, atd..
mosaic 108345
2.1.2018 15:07:29
Marto, u nás jako přes kopírák. Snažila jsem se 14 let, nedostávala jsem nikdy nic, ani kytku po porodu. Vždycky mi to přišlo hrozně líto, brala jsem to jako absolutní nezájem. Snažila jsem se mu to vysvětlit. Nejsem náročná, čokoláda by úplně stačila. Nedalo se u to nijak vysvětlit. Taky jsem si kvůli dětem kupovala dárky sama. A když už byli děti větší a chtěli tátovi něco dávat a udělat mu radost, tak jsem s nimi vyráběla pro něj dárky a kupovala je. Nakonec všechno jsem vždycky dělala sama. Rozvedla jsem se letos v létě, děti jsou 10 + 6. Proběhlo to docela v klidu, dohodou, žádné dohadování o majetek, hádky. Ex se ale pro jistotu dětem už od začátku prosince neozval, ani na Vánoce, ani na nový rok. Dárky od něj děti nedostaly, zato on je tu má od dětí připravené a zabalené, bolí mě to za ně. Dokonce jsem zjišťovala, zda se mu něco nestalo. Ale těší se výtečné kondici. Zato já jsem na antidepresivech.
ruže červena 131389
2.1.2018 15:04:04
Naše rodina se domluvila na dárcích pro děti vždycky tam i dospěláci najdou něco,ale my s manželem se bud domluvíme na něco většího telka,foták,ale já raději nechávám peníze na moře tak že si vlastně pod stromek nic nekupujeme,Pod stromkem vždycky dárky jsou,protože si je u nás předáváme s vnoučaty,ale když jsme byli mladí a s dětma tak jsme měli dárky všichni.
xxxxxx2 134466
2.1.2018 15:03:30
Marto, Maargitt - já nechápu, jak můžete v takových vztazích tak dlouho setrvávat. Marto - blahopřeji, že ses ho nakonec zbavila.
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 44643  [Dalších 44593 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.