Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Věra+Kájík | (IP adresa: 88.103.235.112) |
• |
15.3.2009 22:22:15
Peti, já mám k tomu ještě rod. příspěvek v základní výměře a měla bych ho mít až do 7 let, tak mi to zatím stačí. Je jasné, že kdybych měla jenom výplatu z práce za 4 h, bylo by to málo.Raději bych teda byla, kdyby byl malý zdravý a šla do práce na 8 h, ale co se dá dělat, že jo.
Kdybych uvažovala o druhém dítěti, tak nejdřív, až by by Kájíkovi bylo tak 6 let, ale to už je vzhledem k mému věku nerealizovatelné.My na bazén zatím nemůžeme, ale kdybychom mohli, tak bychom taky chodili. Soni zdravím, věřím, že ti dva dají pěkně zabrat, mě stačí i ten jeden. |
Petra | (IP adresa: 77.48.27.34) |
• |
15.3.2009 22:11:56
Soni, a ty už máš v plánu taky nastoupit do práce? Nějak matně si vzpomínám, že jsi psala, že máš nějaké místo, ale nevím, jestli se mi to neplete?
Věruš, myslím, že to místo na 4hod. je úplně super, já bych to taky brala. Jen je bohužel mínus, že je za to taky míň peněz :-( Jo, a musím se k vám přidat, že teda taky mě moc dvakrát neláká představa miminka, brala bych rovnou tak dvouleťáka V tomhle máš, Soni, výhodu Ale zas na druhou stranu, si případného druhého potomka budu hooodně vychutnávat, ptž to bude naposled. Úplně teď dávám za pravdu těm zkušeným matkám, které mi kdysi dávno říkaly (na mé sténání, že už se těším, až bude J. starší), ať si to pořádně vychutnám Dnes jsme byli v Hranicích na bazéně a bylo to super, moc jsem si to užila. Jen se mi zdá, že se tam J. nějak spustila rýma, tak snad z toho nebude nic víc. |
Sonča+Pavlíček a Tomášek 3roky | (IP adresa: 85.93.179.122) |
• |
15.3.2009 20:04:19
Věruš,moje slova...také bych si nedovedla představit miminko u nás tady v tom blázinci.Nějak jsem ráda,že jsou větší.Je mi to líto,že další mít nebudu,ale zase jsem vděčná,že mám dva a mám to za sebou.Na jejich první rok vzpomínám tak nějak spíše v dobrým,ale když si vzpomenu na to,co bylo blbý,tak brrr,že už je to za mnou.
Do práce se těším také,dnes jsem měla chuť tu se vším seknout a utéci,kluci děsně zlobili,Petr u tchýně-maluje...já už po těch X týdnech s nima doma blázním a oni také...prostě už musím také vypnout a dobít nervy někde jinde!!! Jen kdyby byli zdraví a mohli v kuse chodit do školky,ptž otravovat denně,nebo ob den si nemohu dovolit,vím,co mám doma a jak je to těžký je hlídat a jak ty babičky jsou na ně mírné,že já je pak z toho dostávám horko těžko,u těch dvojčat musí být člověk hodně přísnej a důslednej,jinak přerostou přes hlavu!!!Už tak je budu potřebovat 2x v týdnu,když budu mít odpol.a Petr nebude mít čas,je mít doma,nebo bude úplně pryč.Takže bych potřebovala,ale byli spíše zdraví,než nemocní,než jak je to nyní-přesně naopak. Peti,ty si musíš ještě užít doho druhýho potomka:) |
• |
15.3.2009 19:35:15
Peti ještě že ty babičky máme.Já teda jsem ráda, že jsem před totálním zblbnutím prchla do práce.Doma bych teda být už dýl nechtěla a už vůbec ne s miminkem. Možná je tam taky ten blok, že na období 1. Kájíkova roku života nevzpomínám moc ráda. Byla jsem strašně vyčerpaná,zoufalá a věčně vystresovaná.Taky když je člověk pořád doma, má tendenci víc přemýšlet a nimrat se v problémech a to není dobré.Teď nabírám druhý dech, jsem relativně v pohodě a taky je fakt, že práce na 4 h denně není až zase taková zátěž. Vzhledem k Kájíkovu zdr. stavu si stejně víc dovolit nemůžu a jsem opravdu moc vděčná i za tohle, protože jsem s tím vůbec nepočítala a myslela jsem si, že ztvrdnu doma do jeho 7 let.
|
• |
14.3.2009 21:35:18
Věruš, pomáhá mi hodně mamka, je už v důchodu a každý den mi malého vyzvedává, v pátek se snažím chodit z práce dřív. Bez ní by to takto nešlo.
Ale musím se přiznat, že kdyby dnes nebyla ta situace tak nejistá (myslím tím tu blbou fin.krizi), tak bych asi měnila zaměstnání a hledala něco sice míň placenýho, ale klidnějšího. |
• |
14.3.2009 20:44:27
Ahoj Peti,
ta jsi teda pracant:)Hlavní je,že se vám to daří zkloubit dohromady.Snad se toho těhu zase dočkáš,určo to půjde samo.Držím palce. Věruš,zkus mu teda často stříkat do nosu Vincentku,nebo mořskou vodu,pak tak max.3x denně dět.Olynth,ten je nejlepší.Já jsem Tomáškovi musela stříkat násilím a i nyní ho přemlouvám,nebo to musí být natvrdo.Ale naštěstí mi už smrkají celkem dobře a už i sami,ale pak je ten soplík všude. |
• |
14.3.2009 20:23:58
Tak to jsem nevěděla, že po laryngitidě následuje klasické nachlazení. Kájík nechce smrkat a můžeme slibovat hory, doly. Prostě se šprajcne a nebude, i když se dusí hlenama.To zas bude dneska noc.
Peti v ateliéru jsme byli tady u nás.Máme tady šikovnou fotografku.Kdo ti chodí pro Jarečka, když jste ve školce jen dopoledne? Já kdybych neměla babičku, nemohla bych chodit do práce ani na ty 4 h.Tedy mohla, ale být každý měsíc doma, to by se jim asi moc nelíbilo.Ještě že dělám na směny a když mám odpolední a mám ho nemocného, můžu ho nechat doma, protože než jdu do práce, je doma manžel.Když mám ranní, pokud to není nic vážného, tak otravuju babičku. Ve školce se mu líbí a mám tam už i kamarádku-blonďatou Klárku, jejíž maminku si (to je ale náhoda), pamatuju z centra asistované reprodukce OL. |
opice... | 6073 |
14.3.2009 9:49:02
Peti, vítej.
U nás nevládnou dinosaři, ale Věrka je miminko a Vojta ji v tom podporuje, takže většinou musíme oslovovat "miminko" Věrko, Vojta jak měl laryngitidu (tedy tak to u něj vypadá skoro vždycky), tak první má jen noční štěkavý kašel, přes den je pohoda a po 3-4 dnech teprve začne kašlat. |
• |
13.3.2009 21:40:23
Ahoj holky!!!
Už jsem tu dlouhatánsky nebyla, doufám, že se vám všem daří i přes ty nemoce, o kterých píšete. My se máme dobře, i když hodně pracovně, už to není taková paráda jak dřív (chodím do práce už každý den na celý den), potřebovala bych znovu otěhotnět A co vy, už jste taky všechny pracující? Nebo kdy vás to čeká? Hned bych si tu mateřskou prodloužila, ale bohužel peníze jsou potřeba... Věruš, fotky byly moc pěkné, kde jste byli v ateliéru? A jak čtu, Kája se už ve školce rozkoukal, co? Jareček byl taky díky školce letos v zimě víc nemocný, ale teď už je to ok (hodně ťukám). Školku bere celkem dobře, ale zatím ho do června nechám chodit jen dopoledne, přece jen RP se stále hodí No a jinak je u nás éra dinosaurů, maluje dinosaury, povídám pohádky o dinosaurech, prostě dinománie |
• |
13.3.2009 21:15:49
Věruš,to nemá ani tak z větrání,ale po tom záchvatu následuje kašel a rýma,nám se kašel také zhoršil a rýma také.Pája dostal rýmu v neděli a v pondělí ráno ten laryngeální kašel,no a pak se mu kašem jen zhoršoval,včera to bylo nejhorší a dnes v noci.Tomášek měl rýmu od úterka a ve středu ten záchvat,od toho má kašel,kterej se zhoršuje.Mám mu dávat Robitussin po 4hod,když bude míň kašlat,tak i po delší době,3dny 2x denně půl Dithiadenu,na noc půl Codeinu,pak mu mám dávat 14dní Aerius,to je na tu jejich hyperreaktivní sliznici,až začnou vykašlávat,tak 4dny ACC.Příští týden budou doma celej.Na ty nemoce si musíš zvyknout,mělo by to trvat tak dva roky,než si udělají imunitu.Podle mě chodí ještš dobře,my máme rekord 9dní v kuse,to zn.ani nedochozenej druhej týden a pak nemoc,která se většinou táhne 2 týdny.Od září tam chodí ani ne 30dní celech...Ještě že jdu makat až v červnu a budu pryč 6hod.,babičky a táta budou muset hlídat,ale doufám,žepřes léto bude klid.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.