| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 1746  [Dalších 1636 >>]
lydushe + 3 háďata 3538
21.6.2005 8:57:14
Jindro a kolik bylo Káje, když jste s ní byli pod stanem???
A jak jste to "technicky" zajistili? V čem spala?
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) 5048
20.6.2005 23:47:38
Čauky,
Kája s Eliškou taky moc chce pomáhat. Ještě když Elík nedržela hlavičku, tak v nestřeženou chvíli s ní cvičila. Vzala jí za ruce a zvedala (prostě to viděla u nás, tak to taky udělala, jen trochu víc), když jsem řekla, že to s ní nemůže takhle moc, tak jí zase prudce pustila a Elík spadla zpět. Všechno dopadlo dobře. Teď jí chce furt hlídat (ráno:maminko spinkej, dej mi do obíváku Elišku, já se o ní postarám - v tu chvíli klidný spánek končí a já šmíruju, protože jí zase chci projevit důvěru). No znáte to!
Na dovču se chystáme taky pod stan. I s Eliškou. S Kájou jsme taky jezdili hned a bylo to v poho, tak v tom pokračujem. V červenci jedu pod stan s holkama a s kámoškou a jejím klučíkem sama bez manžela. Tak z toho jsem trochu nervózní, ale snad to zvládnem ;o)
Byt bude 4+kk s terasou. 84m2 a terasa 17m2. Ta terasa mě trochu zklamala, protože to není taková ta klasická čtvercová, ale je podél celého bytu a jen na jednom místě je širší, jinak je v podstatě takový balkón (nudle) bez střechy. Ale na tom širším místě se vejde stůl a židličky a na to se těším. Snídaně, kafíčko, pohoda ... snad to jednou přijde. Bude to na Proseku a už se moc těším. My jsme teď v 2+kk bez balkónu a už mi tu fakt všechno vadí. A nic mě tu nebaví.
Mějte se moc hezky, manža jde zase pracovat, tak já musím vyklidit pole.
Pa, pa :o)
lydushe + 3 háďata 3538
15.6.2005 23:11:43
Ali tyhle věci i kdybych se rozkrájela, tak se prostě někdy stanou. Šimon moc chce malou hladit a chovat a pomoct jí, když pláče, ale nedokáže to a nemá takovej cit. Tak se snažím, abych mu to jeho přání vždycky splnila, protože pak nebude mít snad ty touhy takhle samostatně..
Na prázdniny se chystám s dětmi na chatu. Uvidím, jak to tam zvládnem. Šimon tam bude asi moc spokojenej a já si to tam budu muset nějak sladit, abych se moc nenaběhala a doufám, že se mi podaří obstarat pračku, protože Žofka má slušnou spotřebu prádla a prát v ruce, to bych prala denně.. Kluci asi pojedou na chvíli někam pod stan, aby si to Šimon ozkoušel. Uvažuju, že bych jela se Žofkou taky, uvidím jak to půjde.
mavaal 15078
14.6.2005 22:38:26
Tak to já znám, taky jsem měla a mám pořád strach. Mám štěstí, že Vaní nemá o Ali přehnaný zájem, ale člověk nikdy neví. Kamarádce tříletej kluk přikryl svého bratříčka hned po příchodu z porodnice hlavu, aby prý mu nebyla zima. A to v okamžiku, kdy připravovala pro staršího pití. A takových věcí už jsem v okolí zaslechla. Takže jsem opatrná a samotné se je snažím nenechávat, ale znáte to.
Dneska jsem byla s deckama v Brne, mala A. byla hodna a V. strašně protivná. Prostě měla svůj Den a právě dneska, když se mi to vůbec nehodilo. Zpáteční cestu provzekala a malá musela vedle ní v sedačce spát :o)Mám velké štěstí, že mám M., moc moc moc mi pomáhá při cestování, když je s holkama a stará se o ně v autě. A moc se těšíme na prázdniny, kam vy se chystáte????? Já se moc těším kvůli dětem na dovču, pořád nevím jestli malou necháme doma nebo budeme brát. Ale asi ji vezmeme.
Jindři, vy se máte s tím stěhováním. Jaký byt budete mít, pochlub se nám!!!!
lydushe + 3 háďata 3538
14.6.2005 21:42:23
Tak koukám, že se to tu trošku rozjelo..:o)
Dneska jsem nebyla ve správném okamžiku na správném místě a Šimon vyndal plačící ŽOfku z tašky do kočárku.. vytáhl jí za nohu...
Jinak se snaží i pomáhat, ale je to trošku kopýtko. Tak mám někdy strach, aby jí něco neudělal.
Žofka je zatím docela zlatíčko, akorát ty moje děti se ne a ne sladit při odpoledním spánku, takže když usne Šimon, Žofku zrovna trápí prdíky a nespí nebo obráceně (u Šimona naštěstí bez prdíků...).
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) 5048
13.6.2005 22:06:37
Čauky všichni,
tak jsem se tím vším prokousala a s radostí konstatovala, že to tu žije, jen já nějak mlčím.
U nás je vše v pohodě. Eliška se zkouší přetáčet, ale ještě jí kousek chybí. Už se téměř otočí, zbývá jen upravit ruku, ale pak to vzdá a vrátí se na záda. Tak asi ještě není ten správný čas. Jinak celkem slušně s náma rozmlouvá. Brumlá si, prozpěvuje a když si chce opravdu popovídat, tak začne tak nějak prskat a dělá do toho brrr. Prostě tak nějak, však to znáte.
Kája je dost v pohodě, každou změnu u Elišky okamžitě hlásí a chce se o ni starat sama. V zaří jde do školky a myslím, že jí to prospěje. Ona sama se moc těší, je moc ráda mezi dětma, ale je to takový truhlík. Hračky bez problémů půjčuje, ba si je nechává i brát a prostě si jde vzít něco jiného. Teď teda trochu pochopila, že to nemusí, tak hračku pevněji drží a odkazuje děti na pozdější dobu, že teď to má ona, ale děti jí nějak nechtějí chápat a to zase nechápe ona. Tak si myslím, že pobyt a soužití s dětma bez maminky jí prospěje. S dětma je jinak furt (cvičení, plavání, mateřský centrum, písek), ale je tam pořád v záloze ta maminka, která jí poradí, co má dělat :o) Taky se hrozně stydí, tak uvidíme.
S fotkama se hrozně stydím. Album sice založený mám, ale vůbec tam fotky nedávám. Zkusím se nějak polepšit a pak vám dám vědět, abyste nás taky omrkly ;o)
Jinak radostná zpráva! Možná se budeme stěhovat už v sprnu! Původně to mělo být až tak září říjen, ale teď máme trochu lepší vyhlídky. V pátek jdeme zkontrolovat byt a pak se uvidí. Už je zkolaudováno a čeká se na zápis do katastru, který pro tyhle velký firmy dělají do dvou měsíců (pro nás soukromníky to trvalo 4 měsíce).
Mějte se moc hezky a pa, pa :o)
Ali
  • 
13.6.2005 13:54:54
Ahoj, taky se mi líbí ta fotka. A poznala jsem to :-) Jinak malá V. teď taky měla menší problémek v dětském koutku v Brně. Přišel tam klouček v jejím věku a sedl na ní do křesla. Takže takové zasednutí ji pěkně vytočilo a pak to dopadlo tak, že nebrečela a přišla k nám, že to je její křeslo, ale k breku neměla daleko. Bylo to v tom ikeáckým křesílku - vajíčku, s tou stříškou. Mají tam jedno v koutku a pak to všechny děti chtějí. Nakonec se tam pustil tenhle milej kloucek do jinyho vrstevnika, takže Vaní pěkně čučela. Ona je spíš zvyklá, že ji doma brácha ustupuje. Tak jsem si říkala, že je dobře poznat i něco jinačího a bude muset od září někam taky. Pak je z toho totiž v šoku. Ona půjčuje dětem všechno co má, když někdo přijde. Akorát pořád zdůrazňuje, že to je její. Takže TO JE MOJE :o)naše nejčastější věta. A taky říká, že ona je mámy a Ali táty. Prostě žárlíme :-)
lydushe + 3 háďata 3538
13.6.2005 9:52:09
Tak Šimon je na hřišti nejspokojenější, když tam nikdo není... Nejraději si hraje sám anebo s dětmi, které dobře zná a strašně ho rozčiluje, když s těma dětma není dohoda. Když mu nechtějí vracet jeho hračky atd. Zatím na to asi není zralej. Až se trošku zajedem, zkusím s ním občas zajít do nějakýho centra. Myslím, že mu brzo dojde, že se mnou doma je nuda a že třeba ve školce bude mít víc zábavy a zážitků. Nicméně teď je to stejně bezpředmětný, když nikde není místo...
Kamarádky kluk se taky hrozně trápil ze začátku roku ve školce a když ho tam přestala dávat a začala o pár měsíců později, tak se mu tam začalo líbit a bylo to OK..
Jo jinak jak se ti líbila ta fotka, tak to je pokračování našeho PF. Je to všechno v albíčku Kotalická přání a vzkazy...
Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 21758
12.6.2005 21:58:50
Lydu,
tyhle rukavice budes mit za dva vecery hotovy !! :o)
plete se to raz-dva :o)

Jeje - tak to je mi lito, ze ma Šimon vzpominku na jesle takovou "negativni" :(

Ja mam pocit, ze Zofka potrebuje tu školku a kolektiv deti jako koza drbání ... jednak je ráda mezi detma (stýkáme se hodne s detma jejího veku na hřišti) a jednak ji dělá dobře určitý "řád" - což bude mit i kdyz bude chodit do školky :o)
Priznam se, ze mi nekdy mrzi, ze na ni "nemam čas" - protoze kojim Amálku, musím vyžehlit atd ... a ona "musí počkat" až dokojím, dopřebalím, dovařím, dovyžehlím atd...
Zatim se do školky teší ... tak uvidime, jak dlouho ji to vydrží.
lydushe + 3 háďata 3538
12.6.2005 21:36:25
Ahoj,
Gabčo, ty jsi fakt šikulka. Tyhle rukavice jsou super, už jsem je viděla na tvých stránkách... Já jsem schopná uplést něco menšího, co netrvá dlouho. Nemám tu trpělivost... Naposledy jsem pletla svetr a nakonec se mojí babičce po několika letech zželelo onoho opuštěného svetru a dopletla ho.
Jinak o těch pedofilech jsem ani neuvažovala. Prostě jsem tam dala nějaký fotky, co jsme měli jako první. Vůbec by mi to nenapadlo, že někdo může něco takovýho zneužít. No tak jsem je smazala...
U nás školka zatím neproběhne asi. Nikdo se nám neozval, že by bylo místo a když Šimon nedávno objevil starý rukavice a šálu, co měl v jeslích, tak to okomentoval slovy "fuj to je ze školky"...
ŠImon si zatím na sestřičku zvyká, taky občas zlobítkuje, ale zatím je to v rámci možností. Zítra jde manžel do práce, tak uvidím, jak to bude vypadat a jak budem zvládat...
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 1746  [Dalších 1636 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.