Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 | 21758 |
10.6.2005 23:14:50
jeste pohled na 2páry :o)
použití je jako zimní rukavice nebo jako manásek :o) |
10.6.2005 23:13:03
pletu takovyhle rukavice, ale nepletu NA ZAKAZKU - pletu jen pro svoje deti :)
Takze je to "muj vytvor" a návod případne dodám :o) |
10.6.2005 12:45:04
Ahoj holky,
nakukuju, a koukam, ze klábosíte, tak se přídam :O) Lydushe, jukla jsem na vase fotecky :o) Zofinka je fakt fešanda ! :o) a libi se mi ta fotka, kde jste vsichni i s datem narozeni Zofky :o) Jenom me trosku zarazilo - ze si davas na sve www fotky Zofinky nahaty :( mate albicko verejny a ja nevim - asi jsem prilis "opatrna" - ale byla jsem upozornena z okoli, ze si mam dat pozor na fotky nahatyho mimca na netu - ze se na tom "pasou" pedofilove a uchylaci. Takze jsem veskery nahaty fotky smazla (mala jsem jich tam z 500ks asi jen 5kousků bylo "natur" ... ) Tak to jen takove upozorneni :o) Jinak Amalce uz jsou 2mesice, nejak to "utíká pod rukama" :o) Ale se tesim, az bude trosku "akční" a bude povídat a vubec se s ni nejak domluvim ... Zofka je ted nejak "zlobivejsi" - dela naschvály a prosazuje si svou :( Jinak Amalku miluje - nejradej by se o ni starala sama ... z čehož já šílím :) Jina jsem na Zofku zvedava ve skolce - od září nastupuje. Byli jsme se ve skolce podivat - tak byla uplne nadsena ... hned se hnala k hračkám /jako by jich mela doma málo :) a hned si je zkousela :o) /. Jinak muzete juknout na http://rodina.cz/alnagoni - to jsou nase www |
lydushe + 3 háďata | 3538 |
10.6.2005 11:16:09
Ali,
Žofka je docela podobná Šimonovi. Mají oba bradu po tátovi a nosík po mě. Oči se asi ještě vyklubou, ale po narození měl Šimon taky takový... Jsou hezky namixovaný... Jinak s tím odchodem domů, Šimon naopak neměl moc velkou potřebu po mě lézt a tak, protože věděl, že jsem doma, že může kdykoliv přijít. Stará se o něj manžel a on si to moc užívá. Tátu takhle dlouho doma..:o) Mají se moc rádi a hodně si vyhrajou, takže je to prima. A táta to je prostě bůh teď u nás..:o) Já si vegetím v ložnici, když chci, tak něco udělám nebo neudělám, jak mám náladu. Fakt si to užívám. V porodnici bych se měla asi stejně. Byla bych na nadstandartu asi a ještě bych si musela v 6 ráno měřit teplotu. Takhle jsem měla porodní asistentku i pediatra na telefonu a navíc v případě problému mám vedle ve vchodě sousedku též porodní asistentku. Takže v nouzi mám kam jít. Do vody jsem nerodila. Chtěla jsem, ale dlouho jsem byla jen na 3-4 cm a to mě nepustili do CAPu, kde je vana (jednak malý nález a za druhý málo porodních asistentek, takže by ta moje tam se mnou nemohla zůstat..:o( ), a když mi píchli vodu, tak jsem byla během 3 kontrakcí z 5 na 8 cm a to už vanu nikdo nestihl napustit... ROdila jsem nejdřív ve stoje opřená o manžela, ale protože se pak PA bála, že bych se mohla potrhat v místě starýho nástřihu, tak mě dovlekli na postel a rodila jsem na čtyřech. Musím říct, že je to jednoznačně mnohem lepší než vleže na zádech, protože to prostě jde přirozeněji není to taková dřina.. A s vláskama je to asi lepší nakrátko. Já si neumím představit holčičce pořád upravovat sponečky. I těm dětem je to pohodlnější asi ne? No mě to čeká za pár let..:o) Jestli bude mít Žofka vlasy po mě, hřebíky rovné tvrdé, tak si dlouhých vlásků moc neužijem! Ale jinak holčiny s vláskama jsou krásný, to ne že ne. Ale já už mám vybranej boží klobouček. Takový ty barevný háčkovaný, na těch úplně ulítávám..:o) |
mavaal | 15078 |
9.6.2005 15:22:40
..... tak jsem se pročetla k 21.5., a potom že neporodíš........ :o))
|
mavaal | 15078 |
9.6.2005 15:19:12
Tak jsem musela kouknout na fotečky, nejvíc se mi líbí "zívnutí", jinak malá je moc moc moc hezká, zase úplně jiná než naše, my máme ty děti tmavší :o))
Tak hlavně, že je všechno v pořádku. Jo jasně,že jde hlavně o dítě. já bych měla strach jít domů asi kvůli sobě, protože jsem potřebovala po porodu vždycky ten pocit, že se někdo o nás stará a pokud bude potřeba i pomůže. Ale hlavně jsem odpočívala a to bych doma asi těžko mohla s malou, která i v porodnici za mnou vlezla do postele :-) Jinak samozřejmě doma je doma. Jak jinak jsi rodila, do vody??? možná si to psala a já to přehlédnu, kdyžtak pročtu zpátky. Tak malá je teďka nachlazená, takže jsem nešla na očkování. Jo a malá Vaní je na kluka, měla dlouhé vlásky. Bohužel nechtěla sponky a vlastně ani moc česat, takže má po. Teď je to pohodlnější, je asi ještě malá. i když moc se mi líbí holčičky dlouhovlásky. |
9.6.2005 15:02:41
Ali,
myslím, že to všude nejde. Zjišťovala jsem to v Podolí a tam se mnou rázně vyběhli, oháněli se jakýmsi doporučením české pediatrické společnosti, a když jsem na to reagovala, tak už se se mnou nebavili. V podstatě v Praze je to schůdný na tý Bulovce. Musíš mít potvrzení od pediatra, že ví o tom, že miminko může být dřív propuštěno a že jej přebírá do péče. Pak podepíšeš revers a jdeš. O ženskou jim vůbec nejde, jde jim o to dítě. A jakmile mají papír, tak jsou krytý. Protože by jinak z jejich strany mohlo jít o zanedbání péče, které je zákonem postižitelné. Z právního hlediska dřívějšímu odchodu z porodnice nic nebrání, nikde to uzákoněno není, jen existuje to doporučení.. Mj. na Bulovce jsme ten den byli druzí, kteří šli takhle domů a den před tím tam rodila moje kamarádka a šla taky... Takže už jsou tam trošku zvyklí asi. Jinak nějaké fotečky jsou na http://rodina.cz/kotalici. |
mavaal | 15078 |
8.6.2005 23:31:39
To je super, že to takhle krásně vyšlo a jsi brzo doma. já bych tu odvahu neměla, máš můj obdiv :o)) Je to perfektní, když si člověk může dneska vybrat co mu vyhovuje, je to tak všude??? myslím ten odchod z porodnice a ta možnost??? Co malej, jak přijal ON sestřičku? Budu zvědavá na vaše fotečky, už se móóóc těším. Mějte se moc hezky a užívejte se, ať se o vás pěkně manža stará :o))
|
8.6.2005 20:50:38
Ahoj holky!
Díky za gratulace. S tím jménem to u nás bylo komický. Asi tak do 7 měsíce to byla v bříšku Bětka (i když jsme nevěděli, co se nám narodí). Jenže sousedi porodili a dali svý holčičce jméno Bětka. A já protože jsem nechtěla mít stejný jméno, tak jsem začala vymýšlet. Nakonec jsme se s manželem nebyli schopný pořádně dohodnout ani na klučičím ani na holčičím jméně... Takže jsme jeli do porodnice s nevyplněným formulářem a rozhodli jsme se miminko pojmenovat až po narození. Když se malá narodila, tak manžel bez zaváhání vyhrkl, že to bude Žofie a bylo to.. Jinak druhý porod sice byl o něco kratší, ale mnohem bolestivější a náročnější (byla jsem unavená). Začalo to pomalu v šest večer a do půl dvanáctý do druhýho dne kontrakce k ničemu nevedly. Malá nechtěla sestoupit do pánve. Až teprve, když mi pustili vodu, tak jsem se otevřela a do půl hodiny se Žofka narodila... Po porodu jsme šli hned domů a bylo to moc příjemný. Manžel je s námi teď doma a pomáhá. Žofka skvěle prospívá. Chodí nám domů pediatr a za mnou porodní asistentka. Takže se máme docela dobře. Jen jsem hodně unavená... |
mavaal | 15078 |
8.6.2005 10:40:47
I od nás pořádná gratulace :o)
Já bych psala, kdyby psal i někdo jiný :-) My se máme fajn, malá dělá pokroky. Už je to s ní veselejší, otáčí se a kutálí... Takže ji dávám do ohrádky. Ve dne už moc nespí a už se strašně těším až budeme sedět. V. se s ní začala koupat ve vaně, takže se jim to moc líbí. Když bylo venku pěkně už vyzkoušela i bazének. Teď si na počasí budeme muset asi počkat :-( a co u vás? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.