| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 1746  [Dalších 1606 >>]
lydushe + 3 háďata 3538
21.4.2005 21:24:34
AHoj,
tak mi dneska volali ze školky, že je moc plno a že už jsme se "nevešli". Takže kilčo za doktora v luftě..
Že kdyby se něco uvolnilo, tak nám dají vědět. Trošku mě to zamrzelo, ale co se dá dělat. Nabídli mi místo ve školce, kam bych musela cestovat 2 autobusama a to mi za to teda nestojí. Takže budeme doma všichni, dáme průchod lenosti po ránu..
Šimona už jsem měla do školky docela zpracovanýho, začal se tam těšit. Svůj díl na tom má i kamarádka Anežka, která do školky už chodí a Šimon jí fakt baští...
lydushe + 3 háďata 3538
18.4.2005 14:55:59
Ahoj Gabčo!
Hned jsem koukala na fotky, moc vám to všem sluší!
Vidím, že s porodem jsi to neměla jednoduché. Obdivuju tě, že jsi "šla" do vyvolání, já bych se asi bránila. Bála bych se těch lékařských zásahů.
Já už bych to taky nejraději měla "za sebou". Vždycky si říkám, jak je to daleko se s tím pupíkem nosit a jak málo času je ještě na zbylé přípravy. Jsme zhýčkaní, tím, že většinu věcí máme po Šimonovi, ale stejně... docela nám toho ještě chybí a do porodu přece daleko..:o) Někdy mívám takové stíhy...
Tak Vám všem přeju hodně zdravíčka a pohodičky!!!
mavaal 15078
15.4.2005 8:15:48
Ahoj,

tak konečně doma :o)) Vítám vás zpátky :-) Jméno je moc hezké a mimi ještě hezčí :o) Ale porod bych ti nezáviděla, nedovedu si vůbec představit ležet tam předem a čekat. I když poslední fáze ušla, to před bych nemusela :-) Ale konec dobrý, všechno dobré, že. Koukala jsem na fotky, jak jsem tu psala. Teda žofka je na tátu. Tak Amálka bude po mamince, nebo zatím to tak vypadá :-) Máte krásné fotečky, i ty starší. Jak přijala malá sestřičku? Byla žárlivka nebo to od začátku bylo v poho. U nás totiž V. prvně žárlila dost. V porodnici z toho nejdřív ani nemluvila, jenom koukala. Potom zase nechtěla malou vzít domů.
S tou žloutenkou jsem taky slunila a celkem to šlo. měla jen slabou. to u M. a V. bylo mnohem horší. S V. jsem málem nemohla odejít z porodnice, i když jinak bylo vše v pořádku, ale ta žloutenka. Pak to dopadlo dobře. Tedˇjsem malou taky po příchodu domů dávala k oknu.
Zatím se mějte všichni moc hezky :o)
Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 21758
14.4.2005 22:19:38
Ahoj holky,

tak jsem se k tomu konečne dostala :o)
Abych vám mezi vás zavítala :o)

Koukám, že jsou tu špionky - co číhaj na Dubnátkách - no, dyt jo !!! :o))))

Ano, je to tak ... ve stredu 6.4. me zavřeli do porodnice na Kladne - protože se jim nezdála moč v utery v poradne (mela jsem tam cukr na 1 křízek a nejaky ketony na 2křížky) a protože jsem už 3neděle doma "poslíčkovala" a bylo to vždy jen plané, tak jsem skoncila v porodnici - a hlavni duvod je ten, že podle MS jsem mela termín 1.4.2005 - tudíž jsem už podle MUdrů z Kladna přenášela, což oni neradi vidi - uderem 41+0 zavíraj do porodnice a basta !

No, dva dny jsem si pobyla na gynde na lůžkovym s tim, ze mi nic nebylo - sem-tam poslíček, ale nic. Prodelala jsem si dva Hamilton hmaty - po kterych se poslíčky rozjely, ale pak zas nic ... v patek jsem poprosila Mudra, jestli by mi to nemohli v patek nejak vyvolat, že mám doma starší dítko a že se mi moc čekat do víkendu nebo dokonce do pondelka nechce :( Tak se stalo, že rozhl primař, že pujdu na píchnutí vody.

V 10hod jsem nastoupila na přípravnu, v 10,45 mi píchli vodu, trošku se ukázaly kontrakce, ale nic-moc ... v 14,30 mi dali oxytocin do žily - a už to bylo trošku zajímavější :o) Nekdy kolem 16.hod mi dali nejakou tíšící injekci (mám pocit, že se to jmenuje "Dubaj") a porád jsem mela kontrakce už od toho oxytocinu po 3min ... kratce pred 16,50hod - mi mimčo "spadlo" dolu a už to bylo na "tlačení" - tak jsem za 8min vytlačila naši krásnou tmavovlasou holčičku - Amálku (podle kalendáře Amálii), s mírama 48cm a 3180g, vlasatou a zdravou :o)

Porod jsem si "užila" (v dobrem slova smyslu) - bylo to mnohem lepší než u Zofky - nebylo třeba dělat nástřih, jen jak se Amálka drala ven, tak mi pry loktem natrhla hráz - ale šití bylo pry jen minimální - jen dva stehy.
Po porodu jsem se cítila dobre - známkou bylo, že jsem už druhý den mohla sedět v tureckém sedu a "spodek" me nebolel. Jen trochu víc me bolelo břicho - ale to se pry stává u vícerodiček - že jak se děloha zavinuje, že to boli vic.

Kojime o 106, Amálka je velký savec a jen trošku zápasíme se žloutenkou, takže musíme slunit za oknem ...

Pustili nás včera z porodnice.

To je asi tak vse - dystak se ptejte :o)
lydushe + 3 háďata 3538
12.4.2005 20:22:41
My máme stránky na http://rodina.cz/kotalici/.
No my uvidíme, co se narodí, zatím to vědět nechceme, bude překvapení. Zatím bude překvapení i s jménama. Nějak nemůžeme nic vymyslet..:o)
mavaal 15078
12.4.2005 17:55:59
Vy toho teda napíšete :-( třeba taky budeš mít holčičku, a když né tedˇtak příště :o)) Já jsem taky u druhého hrozně moc toužila po holčičce, ale raději jsem si dlouho namlouvala, že to bude kluk, až pak mi to bylo sděleno a tak jsem byla strašně ráda po tom ultrazvuku. Ale prvního jsem chtěla kluka, tak jsem si říkala prvně kluk a ten pak bude to druhé - tím myslím ségru, ochranovat. A tak nějak mi to vyšlo, akorát má na to ochranování ségry dvě :-))
Dejte mi odkaz na vaše fotečky, prosím prosím.
mavaal 15078
11.4.2005 10:38:53
http:/rodina.cz/alnagoni

lydushe + 3 háďata 3538
11.4.2005 9:47:11
Jé tak to je super!!!
Koukám, že se tu rodí samý holčiny. U nás v baráku jsou 3 rodiny a všichni mají po 2 holčičkách. Asi by byl zázrak, kdybych já se tý holčičky taky dočkala. Určitě budu mít 2. raubíře...
Jakou má Gabča adresu stránek??
Já jsem taky chodila šmírovat na dubňátka, ale teď jsem byla skoro týden bez netu, tak jsem to propásla..
mavaal 15078
10.4.2005 20:20:54
Já koukala na fotky v jejich albu, je kouzelná :o)) Jmenuje se Amálka, lezla jsem na duben, tam Gabča píše, to je drzost, co :-)) Je tam i něco málo o porodu. Ale to nám pak určo dá vědět sama sem, podrobnosti. Moc jsem na ní myslela, protože byla v nem.
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) 5048
10.4.2005 17:38:09
I já moc gratuluju Gabče k holčičce :o))

Ali, víš něco víc? Kdy se narodila, jak se jmenuje, je všechno v pořádku, ... ?
Pa, pa :o)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 1746  [Dalších 1606 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.