Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) | 5048 |
19.9.2005 20:35:36
Čauky,
omlouvám se, že jsem se dlouho neozvala, ale nějak mi to nevychází. Kája chodí do školky každý den na dopolko, tzn. od 8.30 do 12.15 a je úplně v pohodě. Měla jsem z toho hrozný strach, ale zvládla to líp než já. Ráno je sice trochu smutná, že se jí bude stýskat, ale jak uvidí děti a učitelka na ní promluví, tak ode mě odejde a pomalu se ani nerozloučí. První dny tam chtěla spát, tak od té doby nosíme každý den košilku, kdyby ráno nahlásila, že chce spát, tak to zkusíme. Kája ale nechce (ani nemusí :o)) a poslední dva dny byly u oběda slzičky, tak jestli se trochu bála, že nepřijdu a bude tam muset spát. Nevím. Učitelka říkala, že celý den úplně v pohodě, krásně usměvavá jak sluníčko a prý až při obědě byla smutná. Kdybyste chtěly mrknout na nějaké fotečky, tak tady je naše album http://rodina.cz/peterci (Nevím, jak udělat aktivní odkaz.) Elišce je dneska akorát 7 měsíců a pomalu jsme začali přikrmovat. Holka má apetit pořádný, až jí musím krotit, aby si zvykala pomalu. V noci pořád spí hrozně špatně a je každou chvíli vzhůru. Jó, holt je každá jiná. Mějte se moc fajn a přeju vám pevné zdraví v tomhle počasí (já jsem právě pořádně nastydlá a je mi dost mizerně :o( Pa, pa :o)) |
lydushe + 3 háďata | 3538 |
13.9.2005 12:17:41
Ahoj,
o tom Montesori hlídání se dočteš tady http://www.materstvi.cz/materstvi/index.php?page=142. Nevim jestli je dobrý hlídání od tchýňstva. Mám s nima docela rozpory, co se týče výchovy a jídla, Šimon si tam teď zřejmě uhnal žaludeční neurózu... Nějak to s dětma moc neumí, nechápu jak mohli vychovat manžela. Oni prostě nedokážou dětem oponovat a postavit se jim, takže když kluk chce chodit v 30 stupních v holinkách, tak protože on to chce, tak v nich prostě chodí... Určitě to znáte. Jsem z tohohle přístupu mírně řečeno na mrtvici. Každopádně nechci ani jemu ani jim upírat vzájemné návštěvy a pobyty. Ale já to snáším špatně a vypadá to, že ŠImon taky. Samozřejmě se hlídám a nemluvím o tom před ním, naopak ho v tom spíš povzbuzuju.. Varlátko jinak nebylo varlátko, ale tříselná kýla, takže jdeme v prosinci na operaci.. :o( Půjde s ním manžel, protože zatím kojím pořád Žofku. Šimonovi jsem se to snažila vysvětlit bez přikrašlování a po pravdě a je z toho docela vedle.. S tím žárlením ono je to tak napůl. Někdy se taky stará, houpe, dává hračky, posílá mě za ní, ale stejně když může, tak jde a zmáčkne jí hlavu nebo ruku, využije víceméně každý chvíle, kdy se někdo nedívá.. ale myslim, že by to nebylo, že by jí neměl rád. Snad ho to přejde. Ali a co vy? Co malá Vaní, už je to s ní lepší, nebo ještě pořád žárlíte??? |
Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 | 21758 |
8.9.2005 18:59:45
Aho Lydushe,
to mas celkem prima, ze si vezme babi s dedou malého. Moji rodice pracuji a tchynstvo o Zofku na par dni se nehlasilo, takze Zofka "na prazdniny" nikam nejezdi - je proste pořád s náma . Mohu se zeptat, co je to to hlidani "montesori" ??? Jeje - tak drzim Simonovi palce - at se to s tim varlatkem vyřeší ... Leto bylo fajn - byli jsme s detma v Krkonosich, tyden v Krusnych (to i s manzelem) a tyden jsem byla jen s detma a kamaradkou a jejima detma u ni v Severnich Cechach. Skvely to bylo v tech Krusnych, protoze to bylo s plnou penzi a rostly děsně houby, takže jsem asi po 2letech uspokojila své houbařské choutky :o))) (sberatelske) To je mi lito, ze Sima žárlí :(((( u nas je to uz v pohode ... Zofka se spis chova jako opatrovnice a kdyz Amča breci, tak ji podava hracky nebo mě volá ... ale nějaky negativní chování ze strany Zofky nevidim. Musim říct, že kdyz třeba kojim Amču, tak Zofka víc tíhle k manželovi. Dokonce ho vic vola v noci, kdyz ma nejaky sny, nez me ... |
7.9.2005 17:14:21
Ahoj,
nám se zatím nikdo ze školky neozval. Zatím je Šimon na chatě teď s babičkou a s dědou. UVidím, jak se mi bude chtít a ještě tam pobydu. Kamarádky tam udělaly v základce centrum pro postižené děti a mají tam i integrovanou výtvarku, tak bych tam párkrát Šimona šoupla. Mám ještě vyhlídnuté hlídání dětí formou Montesori, ale v Karlíně. Tak uvidím, jestli se mu bude do něčeho takového chtít. To je dobře, že u vás probíhá ta adaptace..:o) a hlavně že to máte blízko. Jaké bylo léto? My jsme teď postupně všichni marod, momentálně držím štafetový kolík já. Příští týden musím se Šimonem do Motola, našli mu na 3leté prohlídce zvětšené varle. Snad ho nebudou chtít hned řezat, kocoura. Jinak dost žárlí, někdy jsem z toho úplně vedle. Myslela jsem, že to máme v klidu, ale ani ne..:o( |
6.9.2005 12:31:01
Ahoj holky,
jukam semka a stále žádný příspeveček ... tak já se osmělím :o))) Uz vam chodi deti do školky ??? Zofka ma za sebou 4.den ... a teda zatim žádná sláva ... zatím tam chodila na 1 - 1,5hod ... dneska jsme to zkusili na 3hod ... uvidime jak zitra :o) Skolka umoznuje /zatim/, ze tam mohu dat Zofku v osm rano a v devet si pro ni zajit - aby se "zaběhla" ... Je to sice pro me litani sem-tam ... ale rikam si, co bych pro ni neudelala - kdyz bydlime fakt 3min pešky od školky ... Jinak se musim pochlubit, že Amálka má tento týden 5mesiců a už jsem ji našla v nedeli 2 zuby dole jedničky :o) Nejak mi to u té Amálky utíká ... ani jsem se pořádne nerozkoukala a už má zubany :o) jinak stále se mi daří 100% kojit - tak jsem ráda. |
20.8.2005 19:16:50
Ahoj,
tak nám Šimon spí v pokoji asi od 11 měsíců sám, obrečela jsem to spíš já, než on. Na posteli bez postranic spí od 15 měsíců, spadnul jen první dvě noci a pak už nepadal. Jen zcela výjimečně. Teď spadnul párkrát protože si otočil polštář. Od července teď spí na vysoký palandě a je uplně v pohodě. V ložnici máme teď miminko a to za ním půjde taky asi brzy. Jinak vás zdravím, jsem opět jen na skok, děti mi vychovávají srny. Jsme pořád na chatě a je to pohoda. Až se tam bude muset začít topit anebo až neseženem nikoho na vyvezení jímky, vrátím se do Prahy..:o)) Dneska slavíme Šímovy narozeniny, je chudák nastydlý, kluci spali minulej víkend ve stanu. Moc nám to nevyšlo to počasí. Chystali jsme se všichni, ale v noci už je zima a navíc začalo pršet..:o( Takže snad příští rok! Jinak Vás všechny moc zdravíme!!! |
Iveta, Ondra a Vojtíšek | 9442 |
8.8.2005 17:18:24
Ondrášek nám spí sám v pokoji na velké posteli od druhých narozenin. Je narozen 2.8.02, teď máme 2 měsíčního Vojtíška a do posýlky mu nelozí. Jen obas příjde za námi do ložnice. Přechod byl taky ze dne na den, ani světlo mu tam nesvítilo, ale on usínal po tmě od malička a nevadilo mu to.
|
5.8.2005 20:27:39
jestl dobre chápu tvuj dotaz, tak nám spi Zofka (nar.8/2002) v pokoji sama v postylce "kleci" s vyndanyma dvema špruclema od 20mesiců a žádny problem ... Spi sama v pokoji detskym. Loznici mame přes předsin (asi 4m). Jo, nechavali jsme ji rozsviceny maly svetylko s uplne slabou žárovkou (asi 15W) aby se nebála a když usnula, tak jsme ji ho zasli. Jinak to bylo ze dne na den - s tim přesunem postylky z ložnice do pokoje detskyho.
Ted máme v ložnici postylku s 4mesicnim mimčem a bála jsem se, ze Zofka bude žárlit, ale uplne v pohode. Zofka do postylky neleze ani nic. Jinak ted jsme byli v cervenci na dovoleny a nebrali jsme prenosnou postylku pro Zofku a spala na normalni velky posteli akorat mela zabranu udelanou ze židlí dvou a probihalo to taky v pohode. Nevylejzala nic (to nedela ani doma). |
Alice |
• |
4.8.2005 21:39:08
Tak to ti neodpovím, protože si sama nevím rady. U nás totiž zkouška nevyšla a malá v pokojíku nespí. Myslela jsem si, že jak bude mít pokoj, je v něm hodně i ve dne, má to místo moc ráda a vnímá ho jako nej v domě.... Je na něj zvyklá od osmého měsíce a nic. Vždycky začne fňukat, že chce spát u maminky a jak zjistila, že spí sama a je noc, přišla a plakala. Měla tlumené světlo, zkouška i bez... Prostě asi ještě není u nás ta vhodná doba. Je to však individuální. Mám několik kamarádek, kterým děti spí i od příchodu z porodky ve svém pokoji. Jinak postel problém není, malá nemá ani zábranu proti pádu. Jen to spaní bez mámy ji zatím nejde. Ale asi záleží na tom, kde ten pokoj je. Jestli máte vedle třeba ložnici apod. U nás mají děti pokoje v patře a ložnici máme dole, což taky může být problem, protože se cítí daleko od nás. No nevím... :o)) Ale zase sousedí její pokoj s pokojem jejího brášky, takže ví, že sama nahoře není...
|
Klárunka | 32927 |
4.8.2005 16:32:34
Ahoj holky,jsem tady nová......mám prosbičku od kolika let chodí dítě spát do své postýlky bez přihrádky a samo být v pokoji.Musí tam být světýlko,aby se nebálo?Asi se vám to zdá divné,ale děkuji za odpověd předem.ahoj
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.