Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
PetraSluníčko+KVítek02+Toník12 | 10683 |
17.8.2010 10:24:19
Děvčata, zdravím
Chtěla jsem si s Vámi poklábosit ihned se začátkem prázdnin... ještě v době, kdy bude Evča 2 v 1 Holt se mi to nepodařilo. S IVČOU do JČ jsem si taky písmenkovala přes mobil, takže jsem informovaná, že i u nich bude víc členů rodiny... S EVČOU jsem byla v kontaktu přes mobil, když jsem byla na své každoroční dovolené s jógou. Tentokrát v Jičíně. 5 hod. cvičení jsem si doplnila 4 pobyty v solné jeskyni. Paráda! Snad jsem dotankovala síly a chvíli vydržím... Protože jak jsem to tak průběžně dočítala, tak my s Víťou teprve do 1. třídy vyrážíme! Vítkovi jsem zařídila odklad a od konce října 2009 byl 7 týdnů v dětské léčebně pro respirační choroby ve Zlatých Horách. Jako doprovod jsem měla původně působit i já, ale plán kontrol je plán kontrol a pozvánka z léčebny přišla až pozdě, takže se nakonec vystřídal František s mojí mamkou. Víťa sice ihned po návratu absolvoval ATB, protože se vrátil v době chřipkové epidemie (tam i tady) – tam odtud odjížděl na pohled zdravý, leč už byl načatý... ale jinak jsem spokojená, protože zbytek zimní sezóny a teď probíhá rozhodně lépe a zdravěji. Vivat míčkování a Vincentce! Jako i Míša, Adam a Honzík byl Víťa na týden na táboře. Byl s kámošem ze školky (resp. Míša má už za sebou 1. třídu) na stanovém táboře od Sokola. Míšova maminka byla jako vedoucí jiného oddílu, takže nejel sám a měl případně podporu. Navíc, oba jsou jedináčci, takže se Šárka smála, že v průběhu týdne dostávali střídavě oba kapky... Chválil si to. Jen příště prý mám jet s ním. Anebo tatínek... Potřebujeme ho trénovat, v léčebně byl vloni ještě s doprovodem (ehm, bylo mu více než 6 let, takže plně placeným), ale letos nebo na jaře příštího roku (to podle toho, jak stihnu s Vítou oběhnout všechny lékaře. Pediatr chce repete ORL, ehm alergoložka jakbysmet. A ještě jsem se do obíhání nepustila) holt pojede sám... IVI, posílám Honzíkovi pochvalu, 3týdenní tábor po 1. třídě! PAVLI, smekám. Taky jsem vloni obíhala PPP a dokonce jsme byli na otočku v Thomayerově nem. v Praze u konkrétní dětské PhDr. Na podzim jsme absolvovali několikrát logopedii kvůlivá Ř. A stačilo. Naštěstí nemá Víťa žádné těžké problémy. Snad se ve škole neobjeví další... při učení se psaní a čtení... uvidíme. Po úpravě některých činností a našich komunikačních kanálů a rozhodně po odkladu ZŠ se výrazně zlepšilo Víťovo soustředění... Paní učitelka bude muset zapojit fantazii, jak zaujmout našeho Víťu, protože co on se nechce učit, to se učit nebude... Ř bylo porod. Co by jinak trvalo max. 5 min., nám trvalo min. 1 hod., to bylo samé proč a nač mi to bude... Mno, pomohla náhoda, někteří „kámoši“ z návsi v Náměšti se mu začali posmívat (a to ten konkrétní holomek, který je starší o 6 měsíců, uměl Ř tehdy teprve 1 měsíc, a to už chodil čerstvě do 2. třídy!). Taky velice pomohl kroužek výtvarky (nejen keramiku tvořili) a kroužek florbalu (tomu propadl). Ale což, nějak to dopadne... A to jsem si, PAVLI, z počátku myslela, že Marek byl v tomto všem „nejhorší případ“ z tvých dětí (opravdu to ber v uvozovkách, však sama víš, že porovnávání lidí a srovnávání v tabulkách je úplně mimo). Ale podle popisů vypadá, že z toho všeho neklidu vyrůstá. Nebo jak to je? JANI, a jak Michelle? Taky jste měly odklad? EVI, ještě jednou blahopřeju!!! Alex má krásný kukuč! A v některých chvílích jsem si myslela, že´s tam vstrčila Míšovi mimi fotky. A propos: http://img1.rajce.idnes.cz/d4/3/3773/3773440_f5621b3d3155a0c0beb1ceb88c41e74f/images/Vita_a_kone_034.JPG http://img5.rajce.idnes.cz/d0507/2/2931/2931593_45e3c925852dba391424c1e3b31b7a14/images/krmeni_ptactva_na_Labi_036.JPG Ve Zlatých Horách: http://www.speleoterapie.cz/komobr/091210124607deti29-11-09_6.jpg http://www.speleoterapie.cz/komobr/100211130202deti01-12-09_4.jpg Kdo nejvíc svítí? http://www.speleoterapie.cz/komobr/091126130058deti01-11-09_12.jpg |
Ivča + 3 kluci | 12944 |
14.8.2010 11:27:31
Tak my máme Honzíka na táboře teď od pondělka, třetinu už bude mít pozítří za sebou. Je tady http://jankov.hyperlink.cz/ - mají tam už přidaný nějaký fotky, na hlavní plochu je nasměrovaná webkamera, jen tam ještě nevyvěsili denní rozkaz. Už mi včera od něj přišel dopis - no dopis - asi 3 řádky Já mu zatím posílala mail, aby ho měl dřív (oni to děckám vytisknou a předají), dopis od nás mu dojde až v pondělí. A Tomášek mu nakreslil obrázek
Jdu klohnit čočku, pa |
Dream | 17791 |
11.8.2010 23:14:50
Evi, ohromná gratulace. Alex je nádhernej, Míša velikej a ty vypadáš naprosto úžasně a spokojeně.
My se vrátili z dovolené, bylo to fajn. Teď jen depkuju s Adamem, jak jinak. Byli jsme na nové neuro, záznam EEG je fakt jasně prokazatelnej, EPI ložiska nemá, aspoň něco. Byl nám doporučen Ritalin a vyšetření spec.PP na percepce jednotlivých oblastí, příp. nápravný 3-5ti měsíční kurz. Jani, neslyšela jsi o tom něco? Takže nevím, jak rychle zapomenout na všechny hrůzy, které jsem o Rit. četla nebo jestli je vypustit a prostě do toho jít a věřit tomu pozitivnímu...Z MUDry jsem byla nadšená, opravdu dobrá, svědomitá, je vidět, že ví oč go, má zkušenosti, je vyhlášená. Mám děsný strach, co to s A. udělá až ho nasadíme. Bojím se aktuální reakce a bojím se i dalších nežádoucích účinků do budoucna. Názory jsou tak rozporuplné....A nejhorší je, že ty větší problémy se mohou teprve objevit. Zatím všechno dohání svou inteligencí, ale ta mu jednoho dne může dojít, může přestat stačit a jeho velmi omezená pozornost a schopnost koncentrace mu bude působit velké problémy i ve škole s výukou. Takže asi do toho půjdem a uvidíme. Omlouvám se, že tady v tak úžasné a krásné chvilce depkuju, ale momentálně tím nějak žiju. Jinak tábor asi A. zvládl. Moc jsem se nikoho radši nevyptávala, ale on byl v pohodě, prý spokojený. Klasicky si nepamatoval žádné jméno dětí, své vedoucí stejně jako dodnes neví, jak se jmenují děti ve třídě (no jo holt ADHD). Ale přivezl všechno, říkal, že to bylo dobrý a že se mu tam líbilo. Tak asi dobrý. Anet byla jinde na 2 týdny (taky prvně v životě) a ta byla nadšená. Tak příští rok pojedou zas. Jani, jak vy se chystáte do školy? M. je už úžasná slečna, hrozně jí to sluší. Určitě se už moc těší. Jak je na tom s řečí? Budete mít nějaký spec. plán do školy? Nebo už se úplně vyrovnala? Ivčo, neboj, taky ti to uteče a budeš prcka mít u sebe. Ono to tak strašně letí...za chvíli tu budou další fotky... |
Ja? | 26508 |
11.8.2010 16:08:09
Ivčo a koukám, že ty jsi také těhotná! Tak to moc gratuluju!
|
Ja? | 26508 |
11.8.2010 16:07:07
Evi moc gratulju k Alexovi! Je kráásnej!!! A ty vypadáš moc spokojeně. Míša už je velkej brácha, tak snad si to také užívá!
Je super, že jsi s porodem spokojená a problémy s kojením zažehnány, muselo to být hrozný. Tak doufám, že se pochlapíme a v září dáme sraz a ukážeš miminko |
Aefik | 18295 |
3.8.2010 10:58:22
Holky moc dekujeme
Zatim je Alex moc hodny,akorat vcera asi hodinu v kuse plakal,hodne hlta vzduch pri kojeni a pak ho tlaci brisko. Ivco,mne zase neproslo jiny jmeno,hlavne u Misi,ktery si pral dokonce Alexandera |
Vendelína + 2 kluci | 10115 |
2.8.2010 7:05:50
Evi! MOc gratulujeme! Alex je fakt krásný!
A to, že bys šla rodit hned znovu, mluví za vše!! Tak ať jsou kluci hodní! |
Ivča + 3 kluci | 12944 |
1.8.2010 11:16:58
Velká gratulace, bože ten je krásnej!!! Až z toho slzím Já se tak strašně těším, už aby byl prosinec.
Míšovi ty brejličky moc sluší Vybrali jste hezký jméno, jen mě by to doma neprošlo. Ještě,že jsem sem nenakoukla ještě včera večer, bych z toho nespala a viděla bych se celou noc s miminkem v náručí. Tak jo, jdu zpátky na zem, musím dodělat oběd. Zatím pa a užívejte si to! |
Aefik | 18295 |
31.7.2010 19:06:18
Ahoj,tak vcera nas pustili domu z Podoli,Alex se narodil 27.7. v 0:10,vazil 3210gr a meril 50cm.K mymu porodu ve zkratce-vyvolavany kvuli placente,od deseti dopoledne na sale,intenzivni to zacalo byt kolem devaty vecer az,uz ani nevim,hrozny asi v jedenact,zacala jsem prosit PA,ze stahuju porodni plan a chci epidural (v tech jedenact jsem byla i pres sileny kontrakce stale na 3cm a dr.konstatovala tuhou branku).Ale pri dalsim vysetreni uz jsem byla na 6/7 a to vnitrni vysetreni me nahle nebolelo,a najednou jsme sli tlacit,to me nejak nebolelo vubec
Malyho jsme dostala hned na bricho,nastrizena nejsem,jen trosinku potrhana,je to v pohode,hned po porodu jsem si dosla pesky na 6-nedeli a malyho jsem si vyzadala okamzite k sobeCelkove jsem strasne spokojena s Podolim a s porodem taky - sla bych rodit zitra zase,kdyby to bylo takhle stejny Vcera to bylo docela dramaticky,silene se mi nalily prsa - uz teda ve ctvrtek v porodnici,tak jsem odstrikala a levy prso jsem si asi poskodila tou rucni odsavackou,to nateklo do gigantickych rozmeru a bradavka se uplne ztratila ve dvorci,takze nebylo mozny,aby se Alex prisal. Zkusila jsem doma vsechno - weleda olej,horkou sprchu,masaze,tvaroh,homeopatika a nejvic mi pomohl asi MM,kterej to odsal svoji pusou,malem dostal zanet dasni,ale podarilo se mu castecne vypit a vyplivat 100ml a dneska uz kojime a ja mam zase bradavku a nejaky odkazy http://picasaweb.google.cz/103839094966066956497/Alex?feat=directlink http://picasaweb.google.cz/103839094966066956497/28_07_201002?feat=directlink http://picasaweb.google.cz/103839094966066956497/28_07_2010?feat=directlink |
Ivča + 3 kluci | 12944 |
30.7.2010 22:21:48
určitě jsi v porodnici, že? Se tu pak ukaž, až se vrátíš domů
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.