Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Jaňulík a Lucka 9/04+Bára10/08 | 17377 |
4.3.2008 14:13:15
Díky za gratulace, ale pořád jsme taková skeptická, snad s e po prvním Gen UZ trochu uklidním. S Luckou sjme to neřešila, jenže to sjme neměl a špatné zkušenosti, že? Naty taky budeš brzy těhu, uvidíš.
A jinak mám pocit, že jak popisujete ty své nadané dítka, tak mám doma "debílka", o psaní čtení apod nemůže být ani řeč. Počítat umí do deseti, ale jen když chce, tužku s e nenauči držet asi nikdy, malování ji nebre ani vymalovávání apod. Tos i sní ve škole asi užijem. Neustále jen mluví, zpívá a říká básničky, ale s výslovnosti taky nejsme zrovna odvázaná, přemýšlím o logopedii, al e nějka to furt odkládám. Hrozně jí baví, zpívání, angličtina, plavání, pohybově ale nadaná moc enní, což po těch všech problémech se ani čekat nedá. Puzzle ji občas berou občas ne,a el sama je nesloží, potřebuje asistenci. Zdi, to jsi mě potěšila, s tím, že 2 není taková hrůza Jo a je d ěsně nesamostatná, proč bych to dělala, když to nakonec za ěm někdo udělá. Štve mě s tím enskutečně. J e hodně komunikativní, není problém azčít vyprávět paní na zastávce vco ěmla k obědu, kam jde apod. A umí si úžasně získávat a obmotávat lidi kolem prstu, což holt s e svojí leností potřebuje. |
Alecram , Ada a Domča | 19997 |
4.3.2008 9:10:38
Zdi, tak u nás taky vedlo puzzle, k Vánocům dostala 2 a jedno dokonce pro děti od 5ti let. Jenže už ho umí levou zadní tak jí to nebaví. Další jsme zatím nekoupili, ale strejda nám dal PC hru pro děti od 3 let a tak Ada teď hraje tu. Je to docela dobrý, skládají se tam rozbité hrníčky, maluje se, skáče přes potok a plní úkoly. Ovšem další PC hry jsem strejdovi zakázala, protože Ada je blázen a seděla by u toho celý dny.
Jinak ve školce bylo maškarní a paní učitelka fotila, tak se můžete kouknout na fotky. http://domcanika.rajce.idnes.cz/ |
Zdislava a kluci | 14977 |
4.3.2008 8:11:46
nazdarek
gratuluju vsem tehotnym, novym miminkum a hlavne maminkam a tatinkum preju spoustu nervu....a hlavne vubec neplati jedno dite = zadne dite spis si myslim ze je nechavam vic spolu a prichazim az kdyz je nejaky problem (placani drevenou kolejnici po hlave...matej je uz tak zblbly,ze se obcas placa sam ) a popravde jsem jenom s vojtou nemela tolik volneho casu jako mam tedka s obema v poledne jsem nebyla v nocni kosili nikdy,protoze po ranu proste fungovat musim snad vojtika vezmou do skolky ... u nas je to se skolkama hodne spatny a starosta s tim nic delat nebude,protoze on je "schopen umistit deti maminek co nejsou nezamestnane,nebo na MD" no jo jenomze kdyz nemam skolku tak jsem automaticky nezamestnana :-( je to na draka :-( akorat premyslim jestli budu zustavad doma 3 nebo 4 roky, mam na to jeste par mesicu,ale stejne mi to stale vrta hlavou....protoze kdyz reknu ze 3 roky a mateje mi nevezmou do skolky,nebo ji bude spatne snaset,tak budu nezamestnana :-( jinak u nas aktualne nejoblibenejsi hracka jsou puzzle (do tedka si jich nevsiml) a drevena vlackodraha, hracky jsem zredukovala, nejdriv jsem uklidila polovinu - nikdo si nevsiml zmeny nikdo zadnou nehledal, tak jsem zredukovala zase na polovinu a zase si nikdo niceho nevsiml, akorat ze je vecer toho min na uklizeni a to mi vyhovuje a co teda delame snad kazdy tyden tak vojtik lepi vystrihany tvary na papir, nastesti jsem koupila umelohmotny a obycejny lepidlo v tycince,takze kdyz to zaschne,tak to z papiru odloupneme a zase muze znovu prilepovat a pak kresleni vodovkama..... jo a stale ma vojtik plinku na spani, zkusili jsme to bez,ale jeste na to neni pripraven :-( tak to je od nas asi tak vsechno...... mejte se krasne zdi |
Nat | 14939 |
3.3.2008 20:49:13
Jupiiiiii, huraaaaaaaaaaa, uiiiiiiiii Januliku ja mam takovou radost, tak at jsi s miminkem v poradku a pekne ho pohlad a uzivej si to. Moc Ti to preju a taky zavidim, to docela taky dost
Ozvu se, nebo napis jak si zijete, co Lucinka, nozicky dobry? |
Maruška + 9/02+9/04+7/09 | 52757 |
29.2.2008 18:29:52
no myslím že úplně dokonalé dítě asi nemá nikdo, ne? I když občas když čtu co všechno zvládají vaše drobečci tak mám tendenci propadat deprééézi ))
My třeba Davídka naučili barvičky - základní- na příkladech - tohle je zelené jako travička, toto je modré jako vodička ... no a rok se s rokem sešel a my nejsme schopni ho to přeučit. tak že když se zeptáš jaká je to barva tak řekne travička, vodička, jahoda .. A že by zvládal vyslovit správně všechny slabiky-o tom si taky můžeme zatím nechat jen zdát. Mařenka v jeho věku uměla barvy bravurně i s odstíny, pořítat do pěti, vyjmenovat jak se jmenuje který prst .. No a Davídek si vystačí se svými půlkami slov, prsty jsou všechny malíček ... Ale on to dožene, má do školy ještě čtyři roky čas, tak to určitě všechno postupně dopilujeme |
Zuzka4M | 14793 |
29.2.2008 10:29:52
Jeste jsem zapomela. Navic ma pouze omezene zajmy, tedy spis konkretne soustredene a to na naradi. temer nic jineho ho nezajima a o nicem jinem nemluvi. Za to v naradi ma (elektrickem i rucnim) uz ma slusny prehled.
|
Zuzka4M | 14793 |
29.2.2008 10:10:41
Ne ba ne . Marcelko abych te nestrasila. To co popisujes sice Macik dela taky, ale to je pry spis projev nadprumerne inteligence nez nejake poruchy. nenapisu to asi moc presne nejsem psycholog.
Ale ten asperger to je spis urcita bezcitnost v projevu. I kdyz ani to neni uplne presne. Ja to zkusim popsat na Macikovi od zacatku. Treba vsude pisou ze se mam maminka naucit na miminku poznat jestli place protoze ho neco boli, nebo ma hlad apod.. To uz u Macika nefungovalo, proste jecel uplne stejne (a vehementne) at uz ho neco bolelo, bal se, nebo mel hlad. To na co Misacek pouziva celou skalu od knourani pro hystericky rev mel Macik pouze ten rev. Jako miminko nenapodoboval (napr. se nesnazil zastrcit lzicku do pusy, kdyz jsem ho krmila kolem roku) nedelal paci-paci, pa pa a podobne blbinky aby dospelaky potesil. Ne ze by se neprojevoval, ale delal to proste jinak.. Je to jako kdyby byl citove barvoslepy, misto cele skaly barev vidi a pouziva jen cernou, bilou a sedou. U nej to znamena bud rev a jekot, nebo smich (v nepatricnych situacich vypada az nepricetne ), nebo neutralni vyraz. Takze na jednu stranu vypada ze se ho nic nedotkne (jestli mam z nej radost nebo se zlobim) na druhou stranu reaguje na nektere situace neprimerene silne. My ostatni se nad necim veselejsim pousmejeme a on se nepricetne rozchechta. My bysme byli smutni ze si nemuzeme jit hned ted cist, ale Macik se rozbreci jako by mu padala noha... S tim souvisi i jeho chovani k ostatnim lidem. Treba u nas to vypada ze jsme jen jeho sluhove a cely den jen slysim, "Napit!", "Cist!", "Pohadku!". Dite ktere dokaze 20 minut souvisle vyravet o bouracich kladivech, frezach a pod. se slovnikem dospeleho cloveka. Pouziva bezne vyrazy ukterych si ani ja nejsem jista vyznamem. Si o jidlo rekne jecenim "jist ted hned!" na mou vytku ze takhle se to nerika odsekne "Prosim!". To same s cizimi lidmi. Bud se mu ten dotycny nelibi a pak s nim nekomunikuje a jakekoliv pokusy odrazi nepricetnym jecenim, nebo si ho oblibi a pak ho sekyruje stejne jako nas, tyka mu a sel by s nim kamkoliv presto ze ho prvne videl pred dvama minutama. To ale neznamena ze by ty pocity nemel jen je neumi vyjadrit. Presto dokaze pouzivat, rozlobeny nebo vesely ton hlasu, mimicke vyrazove prostredky ma taky uplne normalni, ale nedokaze je pouzit adekvatne situaci. Takze mi rozlobenym hlasem oznamy ze to mlicko je teply, ale kdyz se ho zeptam jestli ho chce vychladit tak rekne ne a udivene na me kouka. no koukam ze jsem napsala uplny elaborat, ale ono se to strasne tezko vysvetluje. Tak se kdyztak ptej . |
Zuzka4M | 14793 |
27.2.2008 10:34:21
Marcelko no ja jak to tak ctu, tak Macik se chova uplne jako Ada. Taky ostatni deti jen z povzdali pozoruje, ale nehraje si s nima i kdyz je vidi docela rad. Delaji mu problemy slozitejsi slovni pokyny, vsechno mu musim vysvetlovat jinak neudela vubec nic. Proste to o cem ho nepresvedcim ze je potreba ho nezajima. Fobii z knofliku nema, za to ma fobii z doteku cizich lidi. Jakmile na nej nekdo cizi (doktor, teta na plavani...) chce sahnout vyvadi jako nepricetny. Neda se pochvalit nebo pokarat, pokud u toho neni odmena (bonbony, pohadka, neco co ho bavi...) vubec me nevnima. Jako trest funguje taky pouze odebrani odmeny... Atd. atd. je toho hodne..
|
27.2.2008 7:49:01
Ještě jsem zapoměla napsat, že naše Ada má FOBII Z KNOFLÍKŮ !!!!!!!!!! Jak je na něčem knoflík, ona si to prostě neoblíkne. Někdy je fakt na zabití. TUhle jsem jí chtěla vyzkoušet takovou úžasnou dlouhou košili. Vyváděla jako blázen, dovlekla jsem jí násilím do kabinky, abych to na ní navlíkla. Dostala jsem to na ní, ale samozřejmě řvala, že to nechce, že to je hnusný, protože to má KNOFLÍKY !!!!!!!!!!!
|
27.2.2008 7:24:53
Tak jsem dneska celá rozčarovaná. Ráno jsem vedla Adu do školky dřív, protože pak nemám auto na odvoz a děti jdou dneska do divadla, tak aby o to nepřišla.
Mluvila jsem s učitelkou a ta mi řekla, že Ada ve školce vůbec nekomunikuje, stojí v koutě a když jí děti nevytáhnou tak tam stojí třeba celou dobu. Koukala jsem jako blázen, protože už dřív mi učitelka říkala, že Ada začala komunikovat. Skoro to vypadá, že jí do školky strkám proti její vůli, jenže Ada si nikdy nestěžovala, do školky ráno chodí z vesela a ze školky taky. Vždycky mi vypráví co tam dělali a co jaké dítě provedlo a chechtá se. Navíc mi kuchařka říkala, že Ada strašně hezky jí, což je zázrak, protože doma do ní všechno dostáváme násilím. Tak jsem fakt asi blázen, ta naše holka bude asi zralá na psychiatra Je pravda, že i když k nám příjde kamarádka s holčičkou, kterou zná, tak Adě vždycky minimálně hodinu trvá, než začne komunikovat. Ona je ale jinak tak strašně šikovná, ani jsem nezmínila, že už umí napsat velký psací A,M,T,B,D,E,O,4. Takže napíše táta, máma, Ada, děda..... prostě pár takových slovíček. Jenže nikdo mi to nevěří, protože Ada vypadá a chová se jak zaostalý dítě, který neumí ani mluvit |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.