Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Andy s Michálkem | 110424 |
19.10.2010 18:25:00
tak Vás všechny zdravím!!!!
posílám čerstvou fotečku mimíska už víme co budeme mít! tak si tipněte |
Máca | 22402 |
7.10.2010 20:08:47
leni, tak to je moc dobře, že sis tu "pauzu" vynahradila, docela jsem se nasmála taky mně uklidňuje, že je to s mladšíma dětma aspoň někde stejné jako u nás.. matouš coby mimino byl naprosto klidné, bezproblémové dítě, ovšem co začal "rozum brát", je to boj.. ale popisovat to nebudu, myslím, že vaše "umývání rukou" by se dalo u nás aplikovat téměř na jakoukoliv situaci
jinak i já byla na vesnici v šoku, jak mi tady lidi pomáhají, když jsme se nastěhovali a se sousedkama si vycházíme vstříct dodneška, i když samozřejmě proběhla tak nějak "přirozená selekce" našeho prvotního nadšeného všeobjímajícího přátelství... ale zrovna předevčírem jsem si zabouchla klíče v baráku, navíc v zámku, tak volám sousedce, jestli není doma, ona že ne, ale že je s jinou sousedkou na hřišti a ta říká, ať zavolám tomu a tomu, že si bude vědět rady.. no prostě ušetřila jsem 2000,- za výjezd zámečníků, a tak podobně, došlá mouka, cukr, vajíčka a podobně mně už málokdy stojí cestu do obchodu a tak, fakt jsem spokojená.. ovšem ta školka... leni, tvoje učitelky závidím, u nás je to "katastrofa", ani se mi to nechce popisovat, stačí když řeknu, že šíma měl loni od září do listopadu 5 učitelek, pak se to ustálilo a letos zase už měl v září novou.. no a jedna paní se na třídních schůzkách zeptala, jestli není náhodou problém ve vedení a co udělala naše paní ředitelka? po měsíci vzala naší učitelku (tu novou) a dala jí do jiný třídy a nám dala úplně novou učitelku.. fakt bych tipla, že normálně naschvál, ona to takhle dělá naštěstí šíma je "salámista", tak se ho ptám, co nová paní učitelka a odpovědí mi bylo "jojo, supr supr".. což je v překladu něco jako " neptej se mně na kraviny, já tam chodím za kamarádama a ne kvůli učitelkám" ale kdyby byl nějakej "fixovací", tak máme asi fakt problém .. no, tak jsem se taky rozepsala a jdu koupat děti, který koukám , táta stihnul zatím docela rozdovádět |
Lenka (Lenka04/05+Lukáš07/07) | 20238 |
5.10.2010 23:44:31
Máco, ja dúfam, že Lukáško dá ešte Otovi lekciu aby to prešlo aj jeho :-D. U nás je problém so všetkým - u mňa teda najviac preberaný a najnelogickejši je umývanie rúk...ľudia zúfalstvo...od malinkata jak začal vonku pobývať mimo kočiar prídeme domov a ideme umyť ruky....posledný týždeň sa nám darí ale inak donútiť Lukáška aby si umyl ruky...vysvetĺujem že je to proste tak, každý keď príde z vonku tak si umyje ruky...jačím jak kráva že si tie ruky umyje...prosím ho aby si ruky umyl...uplácam...ak si umyješ ruky tak...moooooje nervy.....ak niekto nie je na rituály tak je to Lukáš...my ideme do prava, on sa pohne do ľava...hodí sa o zem, mláti do mňa...len aby bolo po jeho...dala som sa pri ňom na štúdium - respektovat a byt respektovany...toto nam pomohlo...ale Lukáš je osobnosť veľmi vyhranená...na nástenke sú zavesené kresby hláv - všetky majú oči, vlasy, nos a ústa - náš Lukáško má jednu machuľu ( po česky je to tuším kaňka ). Všetky deti majú vyfarbené obrázky len Lukáško ho má celý poprečiarkovaný... ja som sa pri ňom naučila fakt dýchať z hlboka...ale viete ako to je - príde a začne spievať pod našim okýnkom hostou tam či hůže a človek je hotový...
|
5.10.2010 23:34:42
Andy nemáš to jednoduché, vyšetrení ťa čaká viac ako dosť ale určite sa rozhodneš správne
|
5.10.2010 23:29:00
Lili vždy keď mi je na prd tak si spomeniem na Teba - ža ja sa sťažujem pri 2 deťoch? Deti prírodu a zvieratká milujú...na koníky Lenka behá so susedou koňačkou a že sa na nich už aj vozí.
Lili ja keď dám našej Amy mlieko tak má z toho "riedke kadení" a to už neviem čo by bolo keby sme jej dali to čo ty ))). Lili ty si šikulka aj s manželom Vy keď sa do niečoho pustíte tak viete o čo ide alebo sa rýchlo zorientujete a keď nie tak sa s tým krásne popasujete - my sme to nejako nepodchytili...ešte aj tie 2 stromy čo sme na dvore mali nám vyschli...detičky chodia fakt ku skúseným sedlákom a to sa mi tu páči aj keď to ja nedokážem . Sme 3 km od dediny a žasnem nad tým ako si tu ľudia pomáhajú - teda mám pocit že odkedy sme sa nasťahovali tak len nám pomáhajú :-D ale keď ja som také nemehlo mestské...pečiem dort a chladím krém na schodoch na betóne a ide suseda mladšia ako ja a povie mi že keď to dám do potoka tak to bude rýchlejšie - ja som vďačná lebo mňa by to nenapadlo... a ona sa tvári chápavo aj keď si možno myslí že tá je ale blbá . Ale na druhej strane som rada že je u nás zvyčajne "zraz detí" z okolia . Deťom oto spravil na dvore domček tak to je teda stanovisko )). A človek sa tu nikdy dostatočne nepoďakuje - hecla som sa a napiekla babičkám rohlíčky - lenka zaniesla jednej babičke a došla s čokoládou...a od druhej babičky sme šli večer o pol 12 po 2 fľašich vína a ešte som niesla muškát a deti veľkú bonbošku...ráno mi Oto hovorí že mám piecť znovu :-D. Inak si neviem vynachváliť školku - dnes Lukáško ráno v šatni protestoval - tak som mu povedala že nech mi ukáže s čím sa hráva - vošla som do triedy, pani učiteľke povedala že Lukáško štrajkuje tak či smiem ostať chvíľu...nebol absolútne žiadny problém! S Lukáškom som sa pohrala, on sa udomácnil, ja som sa s ním rozlúčila a šla som - aj keď je to školka o 24 deťoch tak fakt smekám z prístupu učiteliek...oni fakt dokážu vytvori´t rodinnú atmosféru, s deťmi sa hrajú aktívne - minule som prišla pred spaním a niektoré sa hrali ešte sami a pani učiteľka za stolečkem s ďalšími piatimi mastila človeče...Lenka chodí stále s novými hrami...poobede prídem a hrajú pexeso...vonku robia závody...na prechádzky chodia za zvieratkami...po mojich príšerných skúsenostich v Prievidzi je toto zaslúžený oddych. Horšiu školku ako mestskú prievidzskú je asi ťažko násť. Po 2 mesiacoch a 2 konfliktoch s učiteľkou som Lenku vzala.. ale to zase niekedy inokedy - idem spať - musím si nájsť kde je voľné lebo naše deti spia každú noc inde... Tak ja zase niečo napíšem - musím ten čas predsa dohnať, že? |
5.10.2010 23:07:20
Máco ahoj ja som občas čosi prečítala ale zase výhovorka: nemala som nejako cas :-(. Zvieratká znejú idilicky? No áno, jak sme sa nasťahovali tak sme deťom pořídili kočičku, pejska a kralika kt. maly jedného malého králička. To bolo pred štyrmi mesiacmi...teraz máme už len pejska - keby pejska - černú obludu )). Ludia to sme si dali - kočku nám zajelo auto - z 50% si myslím že to bolo práve to moje :-(. Ale na 100% nepoviem - neviem... zajace nam zdochli zo dna na den - akurát keď sme riešili že im musíme zabezpečiť seno na zimu...vraj sme im nemali dávať čerstvú trávu - no jeli na nej 4 mesiace tak to vydržali vraj dlho...a to sme v ten deň mali ísť pre seno pre ne...a pes filipes je labrador krížený s retriverom - to som celkom nedomyslela lebo už šteňa bolo Lukáškovi po pás... a teraz po 3 mesiacoch keď na neho vyskočí tak ho prevrhne... v aute zabere polovičku priestoru a smrdí neskutočne - kúpila som jej najdrahší šampón z celej rodiny a aj tak sa škrabe - možno práve tým perfektným šampónom . Lukáško keď príde od kráv tak smrdí tak že ho vždy vystrčím na dvor aby "vypáchol" a keď viem že bol kŕmiť mašíka a ide so sušenkou v ruke tak už sa ani nevzrušujem...včera sme šli na prechádzku a prišiel za babičkou Čaníkovou kt. chodí o 2 holiach a že: "že pre mňa niečo máš, ja si pekne sadnem ako vždy, dobre?" no padla mi sánka...babička sa smiala a ja som myslela že sa prepadnem - to mu z kapsy ešte čúhal papier od Brumíka...no a potom sme šli pre Lenku k druhým susedom a Lukáš vošiel do brány a že: "já mám hlad" no zase trapas - podotýkam že cestou od jednej babičky k druhej zjedol celý rohlík...
ale inak mi život na dedine prospieva - dnes som si zle pozrela autobusy tak som 3 km slapala do dediny pešo...som myslela že sa rozpadnem...mojich 87 kg zvyknutých na auto a rýchle presuny dostalo zabrať..našťastie mi asi 500m pred cieľom zastala suseda kt. šla zhodou okolností tiež na poštu tak som jej povedala že mi zachránila život lebo by som asi umrela... Cestu zo školky som si chcela skrátiť tým že pojdeme s deťmi na kolách...no to som si dala...hodinu a štvrť...každý bager, kamienky do vody...ja som na kole nesedela asi rok...to mi deda pozical take prave dedinske...lukáš odmietol jazdiť po kameňoch že mu "trase prdel" a radšej pojde "běžky" to som bola rada že ho nenapadlo že chce odniesť... Som teraz bez auta aj bez Ota nakoĺko chodí montovať zakázku tak je to o hubu - ale aspoň chytím kondyčku - takto pred zimou sa to hodí :-D. Že? |
Andy s Michálkem | 110424 |
5.10.2010 17:02:43
děkuji Všem za držení pěstiček!!!!!!
mám ted fakt veliké dilema jestli podstoupit odběr plod.vody..... bojím se o miminko,abych o něj nepřišla..... přece jen už mám dost vysoký věk a komplikace můžou být o to více..... no mám na to rozhodnutí ještě skoro 2týdny jinak se máme taky celkem fajn kluci chodí do školky už od 6hodin,já dojíždím 35km do práce,DH už snad bude v nové práci spokojený po všech stránkách velcí jsou taky v pohodě.... na miminko se strašně moc těším!!!!!!! |
Lili + 5 :-)) | 28559 |
5.10.2010 16:20:17
zdravím, moc hezky jsem si početla,držím vám palce
Koukám, že děti se daly na zemědělství to je fajn.My na tom momentálně taky ujíždíme. Jen je to hodně náročné...Zrovna sháním osivo a řeším, jestli syrovátku vylít, nebo dát psovi, který ji už beztak nemůže ani vidět Tak nějak zjišťuji, že ten rok strašně rychle utekl.... |
Máca | 22402 |
5.10.2010 8:30:32
andy, moc držím palce, ať je všechno ok....
leni, jsem ráda, že ses objevila, tvoje příspěvky mně vždycky pobaví.. jsem ráda, že jste v novém domečku spokojení, sousedy se zvířátky závidím , zní to idylicky.. a co se mladších dětí a jejich vzdorovité povahy týká, tak naprosto rozumím, řekla bych, že jsme na tom stejně.. s tím rozdílem, že nás s manželem touha po třetím přešla teda oba tak ať se vám daří v podnikání i v domečku a zase se ukaž |
Lili + 5 :-)) | 28559 |
5.10.2010 8:13:18
HA!!!!!
Andy-co to vidíím-ty se mě snažíš dohnat Moc gratuluji a držím pěsti, ať jsou veškerá vyšetření v pořádku. Jo a jako bonus přeji malou Aninku |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.