Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Jollajda+ Lea | 98439 |
23.4.2013 12:52:58
Maw, večer sem hodím fotky Leuš v kalhotech v kaluži a konečně zase něco napíšu
|
maw | 84192 |
22.4.2013 13:42:58
Hmm. Moje asociace při čtení... Čeho se člověk bojí to se stane...
A taky, že ty strašáci, co dr. říkaj, se rádi v podvědomí usadí a hrají svoje hry. Zkus si to nějak pozitivně otočit, jak to bude, kdy to bude (ne přesný datum, ale že třeba neděle/středa by se hodila...dle okolností hlídání a tááák), načrtnout si nějaký pěkný rámcový scénář. Zas nic echt přesného, děti si to pak otočí dle svého. CS má vypovídací hodnotu nula, tím bych se vůbec neřídila, a jak víš, spoustu gyndr/matek tohle vůbec nezajímá. A jsou na to studie, že to je o ničem, akorát v ČR se tahle překonaná tradice hrozně drží. Krom těch studií znám desítky matek, kdy skutečně CS vysoké, neustálé hrozby předčasného porodu... Porod dávno po TP, a někdy vzdor CS nula porod do 24 po návštěvě gyndr. I předčasně. Směrodatnější bývá posun hlavičky dítěte do pánve a porodní pocity jsou leckdy taky dost přesný, když teda nejsou přebitý různýma strašákama nebo racionálníma úvahama a přáníma. Porod v termínu je TP +- 14 dní, žádný že den dva tři po TP hrozně přenášíš. Však už víš, jenom připomínám Zaměř se na miminko, ne na to, co říkají doktoři, užij si to, udělej si hezkej čas do porodu, co jen to jde. No a něco je nutno nechat na miminku, protože ono si toho hodně hodně řídí samo... To zvládnete. To bude hezkej spontánní porod pár dní po TP Ještě je čas, ale může být dobrý si na čas po TP naplánovat něco, co chceš stihnout, a na co je super využít ještě ten čas než se mimčo narodí, nějakej krátkodobej "projekt", aby se mysl odpoutala a ještě "nechtěla" rodit. Znáš to, když se chce otěhotnět, často to nejde. Když se naplánuje roční pobyt v US, protože zrovna je příležitost, speciální zahr. dovolená, kterou těhotná nezvládne, změna zaměstnání, bum a se hlásí. Tož tak nějak. |
maw | 84192 |
22.4.2013 13:19:50
Pche. Na crocsy jsem měla stejnej názor, a ještě hůř na ty imitace od Vietnamců, a ne že mi nepřišly stejný.
Ale anžto jsem předloni neměla žádný sandále do porodky (do sprchy ap., kožené nasákavé pantofle jaksi vhodné nejsou) šla jsem do nich, a ehm, dost jsem změnila názor. Musí to být originál - fakt to není guma, jsou děsně příjemný na bosou nohu, fakt hodně vydrží (špatnej terén, ostrý šutry, jsou po 2 sezónách tahání na zahradu a chození po šutrech jako nový) a protože se počítalo s případnýma otokama noh a tak, tak jsou mi ty pantofláky volnější, takže se tam parádně dá i tlustá ponožka, brávám je jako přezůvky s sebou, když někam jedem, super do sprchy, na ven, rychlý obutí ap. A jsou děsně příjemný co se týká měkkosti na záda a tááák. No a ty vícery botky vynosíte, neboj. Druhátko taky využije. |
Wis+2 | 131737 |
22.4.2013 9:21:18
Tak zrovna vcera jsem se rozhodla, ze koupim Patovi jeste jedny boty - proste me uz nebavi porad ty boty cistit - zrovna jsem mu je jakz takz zkulturnila po pobytu na pisku a jeli jsme k dedovi a babi, tam se probehl po poli, lital mezi kralikama a mohla jsem zacit znova. No tak holt bude mit dvoje botky, jedny mu necham "na paradu". Jo a vlastne jeste ma boty k bazenu takove ty jakoze crocsy, ale ty fakt jinde nez kolem bazenu nenosime, priznam se, ze jsem nikdy nepochopila tuhle tu modni hysterii, kdy pulka naroda s hrdosti nosi tyhle barevne gumove boty Ale uznavam, ze na plavani je to prakticke
JJ Katko, chystam se zase do Bohunic, nejak nemam vuci Bohunicim vyhrady....A mam obavu, ze si mimino samo nerekne, ze zase bude snaha o indukci, stejne jako tenkrat nemam zadne poslicky, CS 0 a jak rika moje doktorka, tak to vypada spis na problem porodit nez na drivejsi porod. Fakt je, ze se vubec necitim na to, ze bych za tri tydny mela rodit. Ale uvidime, treba prave proto, ze je mimco mensi, tak nas nechaji na pokoji dele....Uvidime, snazim se to moc neresit, jak pises, hlavne at jsme oba v poradku |
Katka+3 kluci | 79533 |
21.4.2013 23:03:37
Wis, držíte se skvěle. Zrovna dneska jsem byla navštívit svoji nejlepší kamarádku v Bohunické porodnici. Tak jsem se nad tím 2denním miminkem ták rozplívala Ty budeš znovu rodit v Bohunicích, vid? A hele, však víš sama, termín ne termín, mimčo si řekne samo Hlavně at jste oba v pořádku!
|
Katka+3 kluci | 79533 |
21.4.2013 22:59:36
Maw, ukázkovou fotku nepromokavých kalhot a holinek má Leinka na fb. Třeba když poprosíme tady Joll, tak tu fotku sem vloží. Leinka sedí radostně v kaluži a má na sobě právě tyto věci. Vím,že to třeba prodávalo Tchibo. Takové pogumované gaťata a bunda
Lei, hi hi, asi proto už nekupujeme i holinky (v tom množství dětí) Néé, holinky nejsou taková investice, ale u nás skoro nebyli potřeba. Jinak zatím to nějak jde, jak jsem psala, ty zimní po sobě dědí, letní nejsou tak drahé, ty kupujeme nové. Něco jiného to bude za pár let, až to dědit nebudou. Ale třeba vloni měl spotřebu Davča hroznou. V lázních zničil jedny boty (půjčil si tam nějaké odrážedlo, tak špice bot byly děravé i s ponožkama ) Pak zničil druhé a kupovala jsem třetí, to během čtvrt roku. K tomu páskové letní. No veselý. K tomu připočítat bačkory do školky, jedny vydrží půl rok, taky něco na doma...tak tohle nedědí a musí se kupovat dokola, dokola. Ale co, v pubertě snad nebudou mít takové nároky jako holky....i když koukám na svého pubertálního bráchu, tak nevím, nevím |
Wis+2 | 131737 |
20.4.2013 13:44:07
Ahojte, dekuju za optani, citim se kupodivu vyborne. Jeste pred mesicem bych knourala jak me boli zada, trisla a klouby, ale nejak to preslo, ne ze by nebolely, ale je to tak nejak v norme. Celkove se citim lepe a klidnejsi nez v tehotenstvi pred dvema roky - jednak je to tim, ze tohle dite je hrozny fotbalista, porad kope, zatimco Pata byl bud nejaky klidnejsi, nebo byl ke mne ohleduplnejsi, takze jsem byla furt nervozni, jestli je v pohode a cekala na sebemensi pohyb. Myslela jsem, ze je to umistenim placenty, ale mam ji vepredu stejne jako tenkrat, tak nevim. Asi ma vliv to, ze tohle dite je narozdil od Patricka prcek a ja mam opet bricho jak balon, tak ma asi vice mista. Podle UTZ jsem byla vcera 37+0 a mrne odpovida velikostne 35+4, ale ja si stejne myslim, ze ten UTZ a termin 9.5. je proste nesmysl, s cykly 33 dni, se mi dost tezko chape, ze bych otehotnela uz 9. DC, ale doktori maji holt svuj UTZ . Tak se to snazim neresit, odhad vahy byl vcera 2,7 kg, takze pres 3 kg bychom se meli dostat. No treba bude tohle dite velikostne spis po mne nez po tatkovi.
A jinak botky mame taky jen jedny + holinky, ale my ve skaredem pocasi taky moc ven nechodime. Asi bychom se obesli bez holinek, ale vyuzivame je, kdyz je treba po desti a jdeme do poli sledovat jak pristavaji letadla, nebo cihame na projizdejici vlaky, tak aby nas mokro neomezovalo. Ale jak rikam, mohli bychom pockat, az to uschne a obejit se bez holinek. Meli jsme s manzetou, ale nikdy jsme nebyli v takovem blate, ze by nas zachranila pred protecenim, ted mame bez manzety. Nepromokave kalhoty nevlastnime, Patricka nastesi kaluze nechavaji vicemene chladnym |
maw | 84192 |
19.4.2013 9:21:16
Jo, na ty gatě jsem se chtěla zeptat, co to je za materiál a odkud jsou? Jestli to fakt vyydrží tolika mokra jako sezení v kaluži...
Díky! |
Lei | 37503 |
19.4.2013 8:57:19
manžeta asi dobrý, já mám bez, ale zatím přes ně měla M vždy tu pogumované kalhoty a neprošlo tudy nic a fakt do těch louží padala. ty kalhoty jsou na šle a když je přes ně i bunda k tomu, tak se jí nic nedostalo ani na záda :)
|
MarikaP+3 | 82381 |
18.4.2013 21:00:39
1) Něco jako ala celoroční kotníkové botky na výlet i nepohody, jakož i běžné vycházky.
Celoročky máme 2) sandálky Zatím nemáme, budeme kupovat, určitě kotníkový a plnou spičkou, u Elišky si už troufám kupvat i bez špičky 3) holínky, ať si to užijou Máme, ještě jsme nepoužili, ale žijeme v betonové džungli a když bylo mokro a sníh, tam měl M. goratexový superfity Určitě nám stačí jedny boty, dvoje nemáme.Větší arzenál bot nepořizujeme, stačí nám výše uvedené |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.